7 dokonalých důvodů pro svatbu v Jizerských horách znají v agentuře Svatby v Jizerkách

Liberecký kraj nabízí mnoho míst skvělých pro svatbu. Jizerské hory s Josefovým Dolem, Bedřichovem a dalšími krásnými místy. Liberec jako velkoměsto hned pod horami. Nebo třeba romantický zámek a hrad Frýdlant. Proč si vybrat právě tuto oblast, vědí dobře dámy v agentuře Svatby v Jizerkách a o své tipy se s námi podělily.

Mladou agenturu Svatby v Jizerkách tvoří dvě nadšené milovnice svateb Veronika a Nikol. Nabízí organizaci svatby od A do Z, koordinaci svatebního dne, nebo třeba jen konzultaci pro snoubence. Zajistí vám termín na matrice a na svatebních místech, dekorace i vizážistku. A dokonce seženou hlídání pro děti! Protože v oblasti působí, znají to tam skrz naskrz, a tak jsou tou nejlepší volbou pro pomoc s tímto článkem.

1. Hory = výhledy

Jizerky, to samozřejmě nejsou jen hory, ale je to hlavní lákadlo i pro lidi, kteří tu nežijí. No a hory, to jsou nádherné výhledy do okolí. „Svatbu s nádherným výhledem může nabídnout např. hotel Ještěd a pokud byste chtěli obřad přímo v srdci Jizerských hor, lze ho uskutečnit přímo v místě následné oslavy např. na Prezidentské chatě či na chatě Tesanka v Hraběticích,“ radí Veronika Kiliánová ze Svateb v Jizerkách.

Prezidentska.cz

2. Utečete vedrům

Zůstaneme-li ještě mezi kopci, výhodou, která vás sem přitáhne, může být také počasí. Tedy pro ty, kdo nemají rádi velká vedra. Tady můžete být v klidu – potit se nebudete. Ale zase pozor, může být proměnlivo, deštivo. Jizerky patří mezi nejdeštivější oblasti u nás.

„Jelikož se nacházíme na severu a počasí je u nás opravdu nevyzpytatelné, vždy musíme mít v záloze ‚mokrou či sněhovou variantu‘. Pokud jde o samotný obřad, při malém deštíku vypomohou deštníky či party stan. Ale o to větší to může být romantika. A pro oslavu konanou venku, musí být vždy připravená i ‚suchá‘ varianta v horské chatě, penzionu či restauraci,“ potvrzuje Veronika.

TIP: S ohledem na počasí je nutné kvalitní nalíčení a účes, který bude držet i ve větru. Kadeřnici a vizážistku či kosmetičku, která má se svatební vizáží zkušenost, si tedy nechte raději doporučit od někoho, kdo se v oboru svateb orientuje.

3. Můžete mít zimní pohádku

Liberecko je krásný region a Jizerské hory přímo volají po svatební romantice. Ačkoliv hlavní sezónou svateb je léto, zauvažujte nad změnou. V zimě vás v Jizerkách čeká nádherná sněhová pohádka. Je tu v rámci ČR nejvíce srážek nejen těch dešťových v létě, ale i v zimě sněhových. Máte tedy jistou naději, že i v době oteplování zažijete zasněženou veselku. Jak potvrzuje Veronika ze Svateb v Jizerkách, jsou zde prakticky všechna místa uzpůsobená i pro zimní svatbu: „Určitě jste slyšeli o rčení „Je tu buď zima, anebo je to do kopce“.  Jizerky přímo vybízejí k zimní romantické svatbě. A pro vášnivé lyžaře není problém svatbu uskutečnit i na sjezdovce. Každá originální svatba je pro nás výzvou.“

TIP: Při zimní svatbě nejen v Jizerských horách, ale kdekoliv v přírodě, hrozí horší sjízdnost cest. Vemte to v úvahu při sestavování vozového parku nebo svatební kolony.

@hotel_jested_official

4. Máte nekonečně možností- hory i město jsou na dosah

V Libereckém regionu se ale dají uspořádat svatby nejen na horách. Stejně krásné obřady budou i ve městě a na četných zámcích. Díky poloze to máte všude blízko a nápadům se meze nekladou.

Oblíbeným místem jsou např. zámky Sychrov, Hrubý Rohozec či Frýdlant. V samotném Liberci Svatby v Jizerkách doporučují galerii Lázně, historickou kavárnu Pošta či kulturní centrum Vratislavice.

Zamek-sychrov.cz

5. Uniknete svatebnímu mainstreamu

Svatba na Hluboké nebo pražské Staroměstské radnici je bezesporu romantická. Ale také o ni mají zájem zástupy místních i turistů, takže může být horší ulovit termín, nehledě na vyšší ceny za pronájem obřadních míst. Je to navíc tak trochu klišé. A romantické fotky na opuštěném Staroměstském náměstí…?!

To v horách vám davy opravdu nehrozí. Stejně jako jinde v přírodě, i v Jizerských horách najdete okouzlující liduprázdná zákoutí pro svatební záběry. Chcete-li nějaké takové najít, obraťte se na Svatby v Jizerkách, dámy rády poradí.

Jizerky.cz, foto Míra Chmela

6. Aktivní zábava

Hory jsou skvělým místem pro aktivní svatebčany. Mezi oslavami si můžete zasportovat, zajít na vycházku, využít wellness apod. A ve městě? „Ze svatební zábavy můžeme zajistit např. jízdu historickou tramvají po Liberci, jízdu lanovkou na Ještěd, svatba s úžasnou zábavou se může uskutečnit i v Liberecké zoo nebo pro milovníky vědy v IQ Landii. Hlídání dětí pomohou zajistit naše certifikované asistentky s kreativním programem,“ dodává Veronika Kiliánová.

Jested.cz

7. Máte tam Svatby v Jizerkách

Agenturu, která každému páru poradí, nesměruje, pomůže. Organizují nejen klasické veselky: „Jelikož je dnešní době trendy trochu alternativní a hipsterský způsob života zvláště u mladých lidí, i tyto typy svateb umíme zajistit. Ať už jde o specifické jídlo, např. bezlepkové či vegetariánské, specifická i třeba trochu „punk“ místa, nebráníme se ničemu. Uvítáme každou změnu oproti zavedeným svatebním trendům,“ má jasno majitelka Veronika.

Kontakty

Zaujaly vás naše tipy? Svatby v Jizerkách už s vámi proberou konkrétní kroky. Stačí se s nimi domluvit na schůzce. Přijedou za vámi, kam budete potřebovat, ať už je to vaše oblíbená kavárna nebo park, přijedou klidně i do Prahy. Jedinou podmínkou je, abyste se cítili přijemně a předsvatební přípravy si báječně užili. Je to totiž věc, na kterou budete i po letech od svatby vzpomínat. A to je vždy lepší s úsměvem.

Web: Svatbyvjizerkach.cz

E-mail: veronika@svatbyvjizerkach.cz nebo nikol@svatbyvjizerkach.cz

Instagram: @svatbyvjizerkach

Můžete se s nimi potkat ale i nezávazně na velmi zajímavé akci, kterou právě chystají: Svatební mini veletrh. „Bude se konat 4.3.2020 v Liberci v kavárně Pošta od 16:00. Vstupné je pro veřejnost zdarma a pro prvních 50 návštěvníků bude připraven welcome drink. Budoucí návštěvníci se mohou těšit na prezentace svatebních šatů, šperků, květin a svatebních dekorací, dále také na ochutnávku jídla, zákusků, dortíků a vína, ukázku svatebních účesů a líčení, a mnoho dalšího včetně svatebního minibazaru. Srdečně vás všechny zveme,“ líčí s nadšením Veronika Kiliánová.

 

Zdroj: Svatbyvjizerkach.cz, Unsplash.com, Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close