Svatba ve stodole potěší každého, kdo miluje volnost a osobitost. Máme 2 skvělé stodoly stvořené pro svatbu

Svatba ve stodole

Pokud vaše srdce bije pro neformální veselku v rustikálním a přírodním duchu, pak jistě zvažujete jako místo konání nějakou romantickou stodolu. Tady jsou dva tipy na dokonalou lokalitu.

Svatba ve stodole
Unsplash.com

Svatba ve stodole je už drahných pár let jednou z nejpopulárnějších. Hodí se především k boho stylu, rustikální venkovské veselce nebo k neutrálním přírodním tématům. Je to také prostředí velmi romantické.

Svatba ve stodole má tedy jednoznačně své kouzlo a hned několik výhod:

  1. Unikátní atmosféra: Mezi dřevěnými prkny ve vratech a zdech se budete cítit současně blízko přírodě i civilizaci. V obklopení přírodními materiály, jako jsou dřevo a kámen, si vychutnáte nezapomenutelnou událost.
  2. Uvolněný feeling: Stodoly jsou dost prostorné, aby byla výzdoba vzdušná a odlehčená. Dočkáte se neformálního prostředí, které umožní správně uvolněnou svatební náladu.
  3. Nižší náklady: Ve srovnání s luxusními zámeckými svatbami nebo svatbami v zahraničí jsou svatby ve stodole často cenově dostupnější.
  4. Krásné fotomotivy: Stodoly jsou vizuálně atraktivní a poskytují skvělé pozadí pro svatební fotografie.
  5. Intimita a příroda: Mimo centra měst a obcí oslavíte svatbu v klidu a můžete se těšit z přírody na dosah ruky.
  6. Individuální přístup: Stodoly vám poskytují velký prostor pro seberealizaci. Od originálních dekorací, květin a uspořádání prostoru, až po catering či zábavu.

Stodola Borohrádek

Stodola Borohrádek leží těsně u stejnojmenné obce nedaleko rybníků Havlík a Fabián, v okrese Rychnov nad Kněžnou v Královéhradecký kraji.

Svatba ve Stodole Borohrádek
Stodolaborohradek.cz

Mají tady velkorysý prostor pro svatby a další oslavy. Veselku si komplet zařídíte po vlastní ose s vlastními dodavateli, ale samozřejmě, že pokud chcete, rádi vám se vším pomohou a doporučí osvědčené firmy i jednotlivce z okolí.

K dřevěné stodole přiléhá terasa a vše obklopuje velký zatravněný prostor a sad s altánem. Pro auta je k dispozici dostatečně velké parkoviště.

Vzít se můžete v areálu u napevno umístěné slavobrány, v altánu, pod stromy v sadu či lese nebo u rybníka. Fantazii se zde meze opravdu nekladou. Obřad si zajistíte na matrice obce Borohrádek.

Svatba ve Stodole Borohrádek
Stodolaborohradek.cz
Svatba ve Stodole Borohrádek
Stodolaborohradek.cz

Stejně tak je na výběr místo pro oslavu – klasickou hostinu se svatební tabulí a sedícími hosty, nebo bufetový raut. Nejspíš budete chtít využít hlavní budovu stodoly, ale nabízejí u i jiné varianty. No a protože stodola leží na samotě, slavit můžete až do rána – a pak se bude hodit ubytování, abyste nemuseli už nikam dál cestovat.

Chcete si přivézt vlastní dekorace, nádobí a mobiliář? Máte tu možnost. Rádi byste využili místního vybavení? Ochotně vám je zapůjčí. Od stolů a židlí přes běhouny, ubrusy, ubrousky, různé chillout zóny a trendy hexagonovou slavobránu až po inventář pro 150 osob (talíře, sklenice, příbory, karafy, džbánky…).

Svatba ve Stodole Borohrádek
Stodolaborohradek.cz

Abyste měli čas vše zařídit a potom také odvézt, areál vám pronajmou na 3 dny. Nejčastěji od pátku do neděle, ale můžete se domluvit i jinak, vyjdou vám vstříc.

Kapacita:

  • klasická hostina – 140 sedících hostů
  • raut – až 300
  • parkoviště – 80 aut
  • ubytování – 34 hostů plus možnost vlastních stanů, obytných aut či karavanů

Modrá Stodola

V Horoměřicích, co by kamenem dohodil od Prahy, se nachází Modrá Stodola. Ideální místo pro celodenní svatební program. Rozsáhlý areál nabízí velkou variabilitu pro jakoukoliv svatbu, skvělou dostupnost a historické prostory s tematickou výzdobou, které jsou vkusně a moderně zrenovované, abyste si užili veškerého pohodlí současnosti.

Svatba v Modré Stodole
Svatbamodrastodola.cz

Nejkrásnější obřad vám uspořádají v zahradě nebo v některém z četných sálů, například v hlavním svatebním sále v kamenné stodole z 18. století.

Svatba v Modré Stodole
Svatbamodrastodola.cz
Svatba v Modré Stodole
Svatbamodrastodola.cz

Pro hostinu se nabízí tento velký svatební sál, případně menší svatební terasa s kovaným krbem, restaurace Koza ve voze či další prostory. Jídlo a pití zajistí personál restaurace na nejvyšší úrovni, takže odpadá nutnost shánění vlastního cateringu.

Na následnou svatební zábavu využijete zahradu, ale také vnitřní sály. Je zde k dispozici dětské hřiště a vnitřní dětský koutek, lanové centrum, uspořádají pro vás únikovou hru, zahrát si můžete také bowling, pétanque či kroket. Na terase je možnost grilování, a to po celý rok. Po 22. hodině se pak párty přelije do vnitřních prostor klubu, kde nikoho nerušíte a můžete slavit, dokud vydržíte.

Svatba v Modré Stodole
Svatbamodrastodola.cz

Novomanželé dostanou pro sebe novomanželské apartmá a ostatní hosté také složí hlavu do pokojů ve čtyřhvězdičkovém hotelu, který je součástí areálu.

Samozřejmostí je dostatečně velké parkoviště, doporučení spolehlivých dodavatelů, od cukrářů přes floristy či fotografa po hudebníky nebo DJe, a také spousta dekorací k zapůjčení. Pokud si to budete přát, svatbu vám také vystrojí na klíč, takže se nebudete muset vůbec o nic starat.

Info pro majitele pejsků – můžou s vámi na oslavu a hostinu, ale jen na vodítku. Není ale možné je zde ubytovat.

Kapacita:

  • svatební sál – 200 sedících osob, se zahradou 250 osob
  • svatební terasa – 60 hostů
  • restaurace – 40 osob
  • klub – 20é osob, 64 míst k sezení
  • ubytování – 27 pokojů
  • parkoviště – 70 míst

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close