Máte rádi pohodovou, uvolněnou atmosféru oslav? Pak by se vám mohla líbit svatba v Hospodě pod Borovou nebo Martinském mlýně

Jsou páry, které si pro svůj velký den zvolí vysokou eleganci, luxus a společenský šarm. A pak jsou takoví, kteří mají rádi naopak uvolněnou, příjemnou atmosféru, kde se nemusí cítit příliš svázaně. Právě ti by se mohli zaradovat z dnešního článku. Dvě pohodová a přitom stylová místa vám totiž představíme. Jedno je v Beskydech a jmenuje se Hospoda pod Borovou, to druhé najdete v jižních Čechách pod názvem Martinský mlýn.

V obou případech budete obklopeni přírodou, přátelským přístupem, pěkným interiérem i exteriérem a také vynikající kuchyní. Pojďte se podívat.

Hospoda pod Borovou

Hospoda pod Borovou leží v beskydské obci Malenovice, nedaleko turisty oblíbené Lysé hory. Restaurační zařízení v této obci má tradici od roku 1921, a i když původní hostinec Borová už dnes nestojí, nová restaurace na jeho proslulost navazuje.

Rozhodli se tady využít toho, že leží uprostřed čisté přírody, a tak i svou kuchyni postavili na opravdových surovinách, bez použití chemických náhražek a dochucovadel. Využívají lokálních a sezónních receptů a surovin. No a vzhledem k tomu, že jídlo patří mezi hlavní taháky svatebních oslav, je to dobrý argument, proč se poohlédnout po termínu právě tady.

Co dalšího tady můžete ve svůj svatební den očekávat?

Pěkné, čisté prostředí nově postaveného zařízení, se zachováním specifika venkovské a horské architektury. Bezbariérový přístup, dobré parkování. Svěží vzduch, pěkné okolí s možností procházky, když už jste spořádali na hostině vše, co šlo, a potřebujete trochu odlehčit. Děti se vyřádí na hřišti a rodiče na ně mohou dohlížet s kafíčkem v ruce ze zastřešené terasy.

Můžete tady uspořádat celou svatbu, nebo se vzít někde jinde a tady mít pouze oslavu. Svatební obřady se konají na prostranství vedle Hospody a samozřejmostí je vkusná a romantická výzdoba. Dalším tipem je nedaleký altánek a nebo kostel v Borové.

Svatební hostinu uspořádají v duchu poctivé kuchyně. Pokud si to budete přát, tak vám ve spolupráci s externím dodavatelem, firmou Sweetbar, připraví i sladký koutek, včetně svatebního dortu. Jestli máte zájem dort nejdříve vyzkoušet, objednejte si ochutnávku na e-mailu terezie@sweetbar.cz.

Prostory Hospody pod Borovou pro vás samozřejmě krásně vyzdobí. Na nápaditém provedení dekorací spolupracují s firmou Sweet & Chic, květiny zaranžují Květiny do puntíku. Díky profesionální spolupráci se nestane, že bude jedna svatba jako druhá. Naopak, každá je svá, přesně podle toho, jak chcete slavit právě vy.

TIP: Velmi nás zaujala květinová stěna jako pozadí pro fotky. To nemá chybu!

Sál má kapacitu 150 míst a je vybaven i projektorem a ozvučením, takže se může tančit i promítat, podle libosti. Jen pozor, pokud rádi slavíte tancem až do rána, po 22. hodině budete muset ztlumit hudbu, protože místo je v zástavbě a sousedům může hlasitá hudba vadit.

A když budete chtít přespat? K dispozici mají tři nové pokoje, takže minimálně novomanželé nemusí nikam daleko cestovat a mohou si své první manželské chvíle užít se vším pohodlím.

Kontakty

Adresa: Hospoda pod Borovou, Malenovice 333, Malenovice

Telefon pro domluvu ohledně svatby: +420 725 250 125

E-mail: info@podborovou.cz

Aktuality zveřejňují na Facebooku.

Martinský mlýn

Téměř na opačném konci republiky, v krásném prostředí Novohradských hor, leží Martinský mlýn. Okouzlující areál získal ocenění Pohodové místo roku v anketě Svatební místo roku 2018. Mlýn je jako stvořený pro romantickou veselku od A do Z na jednom místě. Obzvlášť, pokud toužíte po klidném, exkluzivním, uzavřeném prostředí, kam se cizí okukovači nedostanou. Pro vaši svatbu tady budete opravdu jen a pouze vy.

Jen pozor, prostor běžně neumožňuje pobyt dětí, takže je vhodnější pro ty svatby a rodiny, kde potomci zatím nejsou nebo je necháváte doma. I když v uzavřené společnosti se můžete dohodnout jinak, je třeba se zeptat, jak jsou vybaveni a jaká je například i odolnost personálu vůči malým neposedům.

TIP. Jste-li přepracovaní a rádi byste se aspoň ve svatební den odstřihli od zvonících telefonů a všudypřítomných sociálních sítí, toto místo je pro vás dokonalé – je tady slabý signál, takže můžete být s klidným srdcem po celou dobu offline.

S místem se pojí pohádková legenda o lásce mlynářky Martiny a potulného flašinetáře Lhotky, který porazil v kartách vodníka, a tak krásnou mlynářku získal pro sebe. Najdete zde kouzelná zákoutí s romantickou atmosférou pro zamilované.

Areál se skládá ze samotného mlýna a Špýcharu. Mlýn zahrnuje stylovou mlýnici z roku 1859 s kapacitou 45 osob, mlýnský dvůr a terasu, má osm dvoulůžkových pokojů vybavených jako stylové světnice s názvy jako Husopaska, Bylinkovna,Včelař atd.

Špýchar ve francouzském venkovském stylu pak ukrývá sál o kapacitě 100 lidí, zahrádku s možností venkovního posezení a ubytování pro 30 osob. Celkově jsou schopni tady zajistit akci pro 120 lidí.

Nad mlýnicí se navíc nacházejí pivní, solné a bylinné lázničky, jejichž služby mohou být příjemným zpestřením oslavy. A jestli jste raději aktivnější, můžete si zarybařit nebo se projet na lodičce.

Martinský mlýn nabízí mnoho možností, jak jeho prostory na svatbu využít. Můžete si pronajmout mlýn jako celek, nebo jeho jednotlivé části: samotný mlýn i s ubytováním, Špýchar i s ubytováním nebo sál Špýcharu bez pokojů. Ceník pronájmů najdete na webu, další služby jsou pak součástí individuálně sestaveného svatebního balíčku.

Svatba na klíč není problém!

Martinský mlýn vám bude vyhovovat, když chcete celou svatbu na jednom místě a bez starostí. Po úvodní schůzce, kde si ujasníte vaše přání a představy, vám totiž celou oslavu v podstatě zařídí na klíč – výzdobu místa obřadu, sálu pro hostinu, jídlo i pití. Zajímavým detailem je možnost nasvícení sálu v barvách vaší svatby!

Součástí svatebního balíčku je i fotograf, který velmi dobře zná prostředí mlýna a doporučí vám proto ta nejkrásnější místa, pro nádherné fotky.

Vzhledem k povaze mlýna, který není továrnou na svatby, zde očekávejte osobní přístup a péči. Proto se s vámi budou chtít minimálně jednou sejít pěkně tváří v tvář, žádná neosobní elektornická komunikace. S tím se také ovšem pojí jen menší množství volných termínů, takže se ozvěte co nejdříve, abyste ten svůj vysněný nepropásli.

O blízkém vztahu k párům, které tady mají svatbu, svědčí i dárek: rok od svatby dostanete manželský poukaz, abyste mohli výročí romanticky oslavit zase tady, na Martinském mlýně. Hezké, že?

Kontakty

Pro prohlídku Martinského mlýna je nutné si předem domluvit návštěvu.

Adresa: Hrádek 18, Trhové Sviny

Telefon: +420 728 199 288

E-mail: martinskymlyn@seznam.cz

Využít můžete i poptávkový formulář nebo juknout na Facebook a Instagram.

 

Zdroj: Podborovou.cz, Martinskymlyn.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close