Známe nejkrásnější svatební místa roku 2018. Seznamte se s nimi

Anketu Svatební místo roku jsme vám už představili. Měli jste také možnost se zúčastnit a svým hlasem tak podpořit vaši oblíbenou svatební lokaci. A jak celé hlasování nakonec dopadlo?

Anketa má tři kategorie. Tou první je hlasování veřejnosti, druhou hlasování odborné poroty a potom několik speciálních ocenění. Pojďte se spolu s námi podívat na výsledky a stručně se seznámit s výherci.

Hlasování veřejnosti

V hlasování veřejnosti zvítězila Zámecká restaurace Štáblovice. Na druhém místě skončila Rezidence Liběchov a třetí Yard Resort.

Zámecká restuarace Štáblovice

Restauraci se zámkem, kde můžete zažít také svatební obřad, už od nás znáte. Vesnička Štáblovice se nachází nedaleko Opavy v Moravskoslezském kraji. Vzít se můžete v zámeckém parku nebo ve vstupní hale zámku, hostina se pak odehrává jen pár kroků od zámku v restauraci. Pokud chcete, s organizací vám pomohou místní svatební koordinátorky. Na místo také můžete vzít svého pejska.

Restaurace byla loni na prvním a předloni na druhém místě v hlasování veřejnosti, takže je vidět, že se dlouhodobě těší velké oblibě.

Rezidence Liběchov

Vila z 30. let leží v obci Liběchov ve Středočeském kraji, blízko hradu Kokořína. Můžete zde mít obřad (v krásné zahradě) i oslavu. Pokud máte rádi romantiku a líbí se vám styl art deco, pak je toto místo právě pro vás. Nechce se vám ztrácet čas s organizací svatby nebo si nejste jistí, jak na to? Nevadí, místní tým vám rád pomůže.

Na druhém místě v hlasování veřejnosti se rezidence objevuje už druhým rokem po sobě.

Yard Resort

Předboj ve středních Čechách je místem, kde se nachází areál bývalého JZD, dnes rekonstruovaný do podoby krásného resortu. Tady si užijete sport, dobré jídlo i různé oslavy včetně svateb. Obřad se dá zorganizovat uvnitř i v nádherných zahradách, úspěch hostiny zaručí skvělá gastronomie. Máte mezi hosty vegetariány nebo vegany? Pro personál kuchyně není problém uvařit pro ně speciální porci.

Snad i to je jeden z důvodů, proč se tento resort objevuje mezi vítězi už počtvrté.

Hlasování odborné poroty

Podle odborníků je nejlepším místem letošního roku zámek Ratměřice, na druhém místě je Hodějovický mlýn a třetí se umístila Rezidence Vogelsang.

Zámek Ratměřice

Zámek leží ve Středočeském kraji. Moderně, ale citlivě zrekonstruovaná budova a rozlehlý park s jezírkem či fontánou jsou skvělým místem pro pohádkový svatební obřad. Výbornou hostinu pak zajistí zámecká restaurace s terasou. A potom se můžete rovnou odebrat na pokoj, zámek totiž nabízí i ubytování. Novomanželské apartmá vám vezme dech.

Hodějovický mlýn

Tento romantický mlýn, který také znáte z našich stránek, najdete na Vysočině. Celý objekt je obklopen přírodou, rybníky a kopci Pelhřimovska. Zajímavé je, že se specializuje na pořádání svateb a uzavřených oslav, díky čemuž si uchovává intimní kouzlo a vaší svatbě zaručí jedinečnost a soukromí. Jste rybáři? Pak jistě oceníte, že si můžete vlastnoručně nachytat ryby, které vám poté v kuchyni připraví.

Rezidence Vogelsang

Rezidence Vogelsang se ukrývá uprostřed lesů Šumavy a kromě vlastního krásného prostředí vám nabídne také vyhlídku na hrad Kašperk. Kouzelný bude váš obřad v amfiteátru, a protože je rezidence vybudovaná na základu bývalého statku, objevíte tady spoustu kouzelných míst k fotografování. Kromě obřadu a oslavy nabízejí i možnost ubytování.

Speciální kategorie

Ve speciálních kategoriích se oceňuje hrad či zámek roku, luxusní místo roku a naopak pohodové místo roku. Poslední ocenění si odnáší nováček roku.

Hrad/zámek roku: Zámek Mitrowicz

Zámek z roku 1565 leží v jižních Čechách a nabízí po citlivé rekonstrukci kouzelná místa ke svatebním obřadům i oslavám: kapli sv. Anny, kde mohou být civilní i církevní obřady, rozlehlou zahradu, atypickou bývalou stodolu, koupací jezírko, bylinkovou zahrádku, dětské hřistě, habrový labyrint či vlastní přístaviště. Ubytování tady najde 44 hostů.

Luxusní místo roku: Hotel Imperial Karlovy Vary

Pro ty, kteří chtějí svou svatbu prožít na nejvyšší úrovni, je tento luxusní neorenesanční hotel ideálním tipem. Hodí se pro romantickou i moderní svatbu a na hostinu se vejde až 150 hostů. Církevní či civilní obřad můžete mít v prostorách hotelu nebo zámeckého parku. V hotelu pak proběhne oslava a hosté se zde ubytují. Užijte si exkluzivního novomanželského apartmá, kde se budete cítit jako na zámku.

Pohodové místo roku: Martinský mlýn

Romantická a pohádková, taková bude vaše veselka v tomto mlýně nedaleko Novohradských hor. S organizací a koordinací svatby vám zde rádi pomohou. Jako místo pro váš slavný den si můžete zvolit buď vlastní mlýn nebo špýchar, s ubytováním nebo bez, nebo i komplet celý areál. Přístup personálu je osobní a na všem se snadno domluvíte.

Nováček roku: Clara Futura

Renesanční zámecký hotel leží v Dolních Břežanech v těsné blízkosti Prahy. Nabízí možnost konání civilního obřadu v zámecké zahradě nebo církevního sňatku v kapli sv. Máří Magdalény. Oslava může proběhnout nejen klasicky v restauraci, ale i v krásném svatebním stanu v zámeckých zahradách. Chcete se k obřadu svézt v kočáru taženém koňmi? V tomto zámku se vám to splní. Měli byste zájem si o tomto zámku počít ještě blíž? Sledujte Svatební blog, protože podrobný článek pro vás už připravujeme.

 

Zdroj: Svatebnimistoroku.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close