Tipy na nejúžasnější fotoalba pro stylové a bezpečné uložení vašich svatebních vzpomínek

Vybíráme svatební fotoalbum

Svatební den uteče jako mrknutím oka. Šaty svléknete, očistíte a uložíte – nebo vrátíte. Kytici usušíte nebo vyhodíte. Dort se sní. A co zbývá, to jsou fotky. Jak je uložit, abyste si je mohli s hrdostí prohlížet? Máme tipy na skvělá fotoalba.

Vybíráme svatební fotoalbum
Unsplash.com

Digitální fotky jsou fajn v tom, že jich uděláte hromadu a nemusíte se nijak omezovat. Ale papír má svoje kouzlo. Je to tradice, elegance, něco extra. Tiskneme si jen ty snímky, které pro nás mají zvláštní význam. Kromě toho je tisk fotografií a jejich uložení do kvalitního alba jednou z cest, jak je uchovat v dobrém stavu a zabránit jejich ztrátě nebo poškození, což se může stát u digitálních souborů.

A proč je ukládat zrovna do alba?

Uložením ve fotkách získáte přehled, žádná nezapadne ani se neztratí.

Papírové fotky v albu snadno a reprezentativním způsobem ukážete rodině, kolegům v práci nebo spolužákům na třídním srazu, aniž byste museli řešit techniku.

Album vám navíc umožní zasadit fotky do kontextu, vyprávět příběh svatebního dne, doplnit o další obsah – to vše mnohem lépe než v případě online galerie nebo i jen neuspořádané hromádky vytištěných fotek. Je to tedy také kreativní záležitost, kam můžete obtisknout svoji osobnost.

Album je hmatatelný způsob, jak si uchovat svatební vzpomínky živé. Můžete se k němu kdykoli vrátit a připomenout si všechny důležité momenty a znovu prožít všechny emoce a pocity, které jste zažívali v tento den.

Vědci prokázali, že práce s papírem – ať už myslíme psaní tužkou do bloku, kreslení, čtení skutečné knihy nebo právě prohlížení reálného alba s fotografiemi, je aktivitou relaxační a pro náš mozek velmi prospěšnou.

A napadlo vás, že vaše jedinečné fotoalbum se může stát rodinným dědictvím, které si budou prohlížet ještě i vaše děti a vnoučata?

Tip: Svatební album se může stát krásným svatebním darem, pokud si ho napíšete na svůj seznam.

Top svatební fotoalba pro každý styl

Inspirujte se těmi nejlepšími fotoalby, která jsme pro vás vypátrali.

Papírové

Vybíráme svatební fotoalbum
Rhsvatby.cz

Desky z papíru nabízejí velký prostor pro kreativitu. Výrobce i vás. Můžete si pořídit album s motivem květinovým, mramorovaným, pozlaceným, s vašimi iniciálami či jmény… A pak ho klidně sami dozdobit podle fantazie. Možnosti jsou nekonečné a album bude vždy odpovídat vašemu vkusu. Navíc je lehké a snadno se přenáší.

Náš tip: papírová svatební kniha od RH Svatby.

Dřevěné

Vybíráme svatební fotoalbum
Dedovadilna.cz

Dřevo je symbolem tradice, kvality a poctivosti. Dřevěné fotoalbum je stylové, trendy a hlavně solidně pevné. Vaše fotky tak v něm budou vždy v bezpečí. Obvykle je v nabídce možnost personalizace, ať už formou gravírování, malování nebo jiným způsobem.

Náš tip: dřevěné fotoalbum s kroužkovou vazbou z Dědovy dílny.

Fotokniha

Vybíráme svatební fotoalbum
Tiskarik.cz

Pokud jste spíš praktické typy, možná upřednostníte fotoknihu. V ní máte fotky už vytištěné, takže se nemusíte zabývat jejich uspořádáváním ani hlídáním, aby se nějaká neodlepila. Fotoknihu si navíc můžete sami navolit a vytvořit přesně tak, jak se vám to líbí. A pak si jen počkáte na doručení výsledného produktu.

Menší fotokniha poslouží jako záložní varianta pro snadnější přenášení vedle základního velkého alba, které si budete vychutnávat doma.

Náš tip: fotoknihy od Tiskařík.cz.

Ale pozor, když si vyberete nějakou s luxusními deskami, například ze sametu, perleťového nebo klasického knihařského plátna či semišové kůže, získáte skutečnou perlu pro svou knihovnu.

Vybíráme svatební fotoalbum
Kvalitnifotky.cz

Náš tip: luxusní fotoknihy z e-shopu Kvalitní fotky.

Květinové

Vybíráme svatební fotoalbum
Zuzadesignstore.cz

Motivy s květinami patří ve svatebním designu mezi ty nejoblíbenější. Vyjadřují slavnostní atmosféru, ale také potřebnou jemnost. Máte také na výběr z opravdu široké nabídky, takže snadno najdete tu svou. Ať už podle barvy nebo druhu květin. Baví vás květomluva? Pak zvolte kytky, které symbolizují lásku, věrnost a stálost, jako například červené, růžové nebo fialkové růže, bílé a rudé karafiáty, fialové cínie, červené tulipány, magnólie či červené chryzantémy.

Náš tip: květinové fotoalbum od ZuzaDesign.

Se samolepkami

Vybíráme svatební fotoalbum
Lovelu.cz

Pokud rádi dodáte svému fotoalbu originalitu a vtip, pořiďte si ho rovnou i se sadou tematických nálepek. Získáte originální – veselý nebo romantický – kus, jaký nebude mít nikdo jiný. A ještě se u toho společně pobavíte.

Náš tip: album se samolepkami od Lovelu.

Minimalistické

Vybíráme svatební fotoalbum
Forevery.cz

Milovníci jednoduchého a čistého designu zaplesají nad nabídkou minimalistických alb. Ideální je v tomto případě kombinace bílé a zlaté nebo čistě bílé s 3D potiskem ve stejné barvě. Prostě nic, co by rušilo vliv vašich svatebních snímků. Pro orientaci stačí nechat na album napsat vaše jméno nebo jen titul Svatební album. Víc slov ani dekorací není třeba, fotky mluví za vše.

Náš tip: minimalistické svatební fotoalbum od Forevery.

Luxusní

Vybíráme svatební fotoalbum
Zaramujto.cz

Chcete-li podtrhnout luxusní dojem ze své stylové a módní svatby, nemůžete se spokojit jen tak s nějakým obyčejným albem. Dodejte mu punc vznešenosti například třpytivými kameny, lesklou přezkou a exkluzivním materiálem, jako je kůže nebo ekokůže.

Náš tip: krásná luxusní fotoalba z koženky nabízí Zarámuj to.

Pro tvořivé

Vybíráme svatební fotoalbum
Papelote.cz

Baví vás výtvarná tvorba, děláte si scrapbooky, přáníčka a dekorace? Pak se už určitě těšíte, až se s tímto tvořivým nadšením pustíte do svého svatebního alba. Na trhu najdete nejen hotová alba, ale také kreativní sady, s nimiž si album vyladíte skutečně podle svých představ.

Náš tip: velká kreativní sada od Papelote.

Zážitkové

Vybíráme svatební fotoalbum
Kniharka.cz

Svoje svatební album nemusíte vytvářet jen vy samotní. Zapojte do akce i své hosty. Dejte jim k dispozici nějaký instantní foťák, album, kam můžou fotky vlepovat, a zadejte úkoly. Kdo jako první uloví foto prstýnků, družiček dortu nebo třeba přítomných dětí? Svatebčany tak zabavíte a vy získáte pohled na svoji svatbu jejich očima.

Náš tip: sbírací fotoalbum Pikčrbuk od Knihařky.

Samolepicí

Vybíráme svatební fotoalbum
Fotoalbumybaky.cz

Praktickým druhem fotoalba je takové, které je vybavené samolepicí fólií. Na ni pak fotky snadno umístíte bez nutnosti lepit růžky nebo fotky připevňovat klasickým lepidlem, které pak najdete všude včetně povrchu fotek a vás samotných. I tento typ alb nabízí krásný svatební design blízký vašemu srdci. Stačí si vybrat.

Náš tip: samolepicí album s květinovým motivem od Baky.

Klasika všech klasik

Vybíráme svatební fotoalbum
Fotoart.cz

Ale pro milovníky klasiky, kteří nedají dopustit na retro růžky, se toho taky najde dost a dost. Tradiční alba mají desky z knihařského plátna a pevné listy prokládané jemným průsvitným papírem na ochranu fotek. Vyzařují styl, trvalost a stabilitu. Tady budou vaše fotky chráněny nadčasovým způsobem i pro další generace.

Náš tip: elegantní svatební album s pevnou japonskou vazbou od Fotoartu.

Kroužkové

Vybíráme svatební fotoalbum
Papirnictvipavlik.cz

Jako praktická se jeví kroužková vazba. Vizuálně dodá albu moderní a nenucený šmrnc, z funkčního hlediska zajistí pohodlné listování a prohlížení. Album je díky kroužkům tak trochu „nafukovací“, a tak ho zavřete, i když do něj vlepíte velké množství fotek či jiných vzpomínek, jako jsou svatební oznámení, menu, jmenovky nebo vzkazy od hostů.

Náš tip: jemné kroužkové fotoalbum s rostlinným motivem z Papírnictví Pavlík.

Z ručního papíru

Vybíráme svatební fotoalbum
Rucni-papir.cz

Ruční papír je stylový, romantický a také mnohdy udržitelný. Vyzařuje vintage eleganci a podtrhne slavnostní vyznění vaší události. Album z ručního papíru bude stylově ladit k přírodní, eko nebo boho svatbě, kde právě na takovýchto detailech záleží.

Náš tip: album z Ruční papírny Velké Losiny vyrobené historickým způsobem.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close