Norská princezna Märtha Louise a její šaman. Známe detaily kontroverzní královské veselky

Svatba norské princezny.

Nejen princ Harry. Těžkou hlavu svým příbuzným dělá také norská princezna Märtha Louise, která je čtvrtá v pořadí na královský trůn. V sobotu se totiž provdala za samozvaného šamana, Američana Dureka Verretta. Jejich vztah už delší dobu rozděluje norskou veřejnost a svatba nebyla výjimkou.

Svatba norské princezny.

Märtha Louise je nejstarším dítětem současného norského krále Haralda V. Kvůli pravidlům nástupnictví však po otci na trůn usedne její mladší bratr Haakon Magnus.

Princezna má z prvního manželství se spisovatelem a umělcem Ari Behnem tři dcery. Není aktivní členkou královské rodiny, nemá s ní spojené povinnosti ani nemůže užívat titul Její královská výsost. Největší kontroverze se pojí s princezninou profesí. Považuje se totiž za jasnovidku, která umí hovořit s anděly a podniká v oblasti alternativních terapií. To má ostatně společné se svým současným manželem, který mimo jiné prodává léčivé amulety. Pár tvrdí, že spolu byli také v minulém životě.

Opulentní svatba s vyloučením veřejnosti

Svatba se uskutečnila v sobotu 31. srpna na břehu fjordu Geiranger ve stejnojmenné vesnici. Na fotky získal monopol časopis Hello a nejen z těchto důvodů byli svatebčané bedlivě střeženi před okem fotoaparátů bílými plentami.

Mezi hosty nechyběla rodina nevěsty, včetně krále Haralda s královnou Soniou a rodiny korunního prince Haakona. Dámy měly národní kroje, pánové potom elegantní obleky.

Svatba norské princezny.

Dorazili i další hosté s modrou krví, například švédská korunní princezna Victoria s manželem, princem Danielem, a její bratr princ Karl Philipp s manželkou, princeznou Sofií.

Svatba norské princezny.

Svatba norské princezny.

Slavilo se v party stanu, kde převládala výzdoba v růžové a zlaté, nechyběly ani tradiční norské dřevořezby.

Svatba norské princezny.

Svatba norské princezny.

Obřad vedla farářka Margit Lovise Holte, zdravici vyslovil také americký pastor Michael B. Beckwith známý z podcastu Oprah Winfrey. Zazněly známé gospely a z Bible četl bratr nevěsty princ Haakon.

Snoubenci doslova zářili

Nevěsta oblékla přiléhavé dlouhé bílé svatební šaty s výstřihem do V, asymetricky zdobeným živůtkem a 3D květinovou aplikací. Šaty měly vlečku a doplnil je dlouhý závoj a korunka, kterou princezna dostala k 18. narozeninám od svého dědečka, krále Olafa. Dále stačily už jen střídmé diamantové a perlové šperky.

Svatba norské princezny.

Princezna si nechala rozpuštěné polorozpuštěné vlasy a měla jemné líčení se zvýrazněnými očima. V ruce nesla velkou kytici růžových a bílých růží.

Svatba norské princezny.

Ženich měl na sobě černý smoking, jehož sako zdobila brokátová textura a neoficiální monogram páru ve zlaté barvě na rukávu. Outfit dotvářela bílá košile se sámky, zlatá vázanka, zlatý pás a květiny z nevěstiny kytice v klopě. Na nohou měl černé lakýrky.

Svatba norské princezny.

Svatba norské princezny.

Doprovázely je družičky v saténových růžových modelech po boku s pány v tmavých oblecích s růžovými vázankami. Přišly je podpořit také dcery princezny Märthy Louise, kterým velmi slušel satén v barvě champagne.

Svatba norské princezny.

Svatba norské princezny.

Navzdory kontroverzím působila svatba příjemným, nenuceným dojmem a oběma novomanželům to velmi slušelo a zářili štěstím.

Zdroj fotografií: Hellomagazine.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close