Nezapomenutelné filmové svatby a nevěsty: Najděte svoji inspiraci

Hollywoodské filmy pokrývají celou hromadu témat, a tak se nemohly vyhnout ani svatbám. Ať už se kolem nich výslovně točí, nebo je svatební obřad jen jednou ze scén, mnohé z nich se nesmazatelně zapsaly do srdcí fanoušků. Které ze slavných svatebních scén a nevěst inspirují vás?

Svatební okamžiky z filmů jsou nejen dojemné, ale také poslouží jako studnice nápadů. Ať už vás nadchnou šaty, které má filmová nevěsta na sobě, nebo dokonce celkové pojetí svatby či jen dekorace místa, můžete se pokusit některé aspekty přenést i do své vlastní svatby. Anebo se prostě jen potěšit romantickými záběry plnými lásky.

Stmívání. Romantika, příroda, květiny

Svatební chvíle z fantasy ságy Twilight patří mezi ty nejromantičtější. Pomohla vytvořit obrovský trend romantických lesních „boho“ svateb plných přírody, zeleně a květin.

Nádherný svatební květinový oblouk vám dnes už vytvoří každá zkušená floristka. Ty nejlepší najdete na stránkách Svatebního blogu v záložce Dekorace & Floristika – namátkou můžeme doporučit např. Talpa Flowers nebo La Vital Flowers, ale i mnohé další. Všechny jsou také v naší mobilní aplikaci Bride Advisor, kterou si můžete do svého telefonu stáhnout zdarma (umí spoustu užitečných věcí!).

Tato filmová svatba se odehrála na lesní mýtině, vše bylo bohatě vyzdobeno květinami a zelení. Povšimněte si kouzelných laviček z proutí. Pod širým nebem proběhla i svatební hostina ve stejném přírodním duchu. Ženich měl klasický smoking, nevěsta minimalistické šaty s dlouhým rukávem a krajkovou aplikací na zádech. Autorkou těchto fantastických šatů není nikdo jiný než Carolina Herrera. Heslem dne bylo: jednoduchost, příroda, romantika a květiny.

Tip: Romantickou náladu takovéto svatby ještě podtrhne podvečerní načasování a osvětlení spoustou světýlek.

Láska nebeská. Hudební překvapení

Dnes už legendární svatba z filmu Láska nebeská začíná docela obyčejně v kostele plném rodiny a přátel. Co z ní udělalo speciální inspiraci, to je závěrečné hudební překvapení, kdy z různých míst mezi hosty vstávají postupně hudebníci a zahrají píseň All You Need Is Love. Tip pro snoubence – překvapte svého partnera jeho/její nejoblíbenější skladbou zahranou živě těsně po obřadu. Nemusí jít ani o tak komplikované aranžmá se skrytou kapelou. Takové překvapení může pro toho druhého zorganizovat buď nevěsta nebo ženich.

Hudebníky můžete najít opět v Bride Advisoru.

Co vám kvůli romantickému překvapení možná uniklo, jsou originální svatební šaty nevěsty. Hrají si s průsvitností, vrstvením a peřím, což je aktuálně opět jeden z hitů svatební módy.

Sex ve městě. Okázalá róba vs. kostýmek

Bylo by vůbec možné vynechat svatební film Sex ve městě? Obří fashion svatba a extravagantní šaty od Vivienne Westwood patří už k filmové i svatební klasice. Bohaté vrstvy sukní, kombinace matu a lesku, nápadný živůtek a samozřejmě ikonický zelený pták ve vlasech nejsou pro každého, ale oko jednoznačně upoutají.

Není to ovšem jediný svatební outfit. Ke skutečnému obřadu pak hlavní hrdinka přišla ve skromném smetanovém kostýmku s áčkovou sukní. I tato elegance je velmi inspirativní, pokud hledáte jiný svatební styl.

V rámci seriálu jsme mohli vidět také další svatby, např. jedna z hlavní čtveřice Charlotte se vdávala hned dvakrát, v obou případech jako krásná klasická nevěsta, Miranda se zase provdala ve vínovém sametovém dámském obleku. A nesmíme zapomenout na bombastickou gay svatbu. Zkrátka, svatební inspirace je zde na každém kroku.

27 šatů. Jednoduchý elegantní styl, krásná svatba na pláži

Hlavní hrdinka filmu navštěvuje jednu svatbu za druhou – jako družička. Pokud hledáte inspiraci pro tématickou svatbu, tento film musíte vidět a určitě tam najdete svůj styl. Nejkrásnější je pak ovšem samozřejmě závěrečná svatba samotné Jane. Odehrává se na pláži za tichého šplouchání vln. Pokud vás tato kulisa láká, zkuste třeba nějaké krásné jezero v tuzemsku, nebo si počkejte, až bude možné volně cestovat a udělejte si romantický obřad na mořském pobřeží, třeba na Bali nebo v Řecku.

Nevěsta má na sobě jednoduché šaty s hlubokým véčkovým výstřihem a živé květiny ve vlasech. Barevně zajímavé je minimalistické ladění do odstínů krémové a přírodní.

Které další filmové svatby musíte vidět

To je jen pár nápadů, které nás mohou i dnes inspirovat. Svatebních scén ve filmu je samozřejmě daleko víc. Tak například Forrest Gump zahrnuje intimní, romantický vintage/boho obřad jen s těmi nejbližšími, velkolepé jsou naopak svatební scény ze ságy Kmotr. Živou veselku plnou protikladů zase zobrazili tvůrci komedie Moje tlustá řecká svatba. Máte-li rádi filmové svatby, zkoukněte také např. Deník princezny 2, Otec nevěsty, Válka nevěst, Nevěsta na útěku, Svatby podle Mary, Nesvatbovi, Svatební zpěvák, Čtyři svatby a jeden pohřeb a další. Kromě toho, že s necháte dojmout, můžete také vidět, jaké styly oslav, obřadů a svatebních šatů byly v módě před více nebo méně lety.

Ale pozor. Některé svatební scény raději nenásledujte – třeba závěr filmu Absolvent, kdy nakonec nevěsta uteče těsně po vyřčení svého „ano“ od oltáře s jiným mužem, skutečně není tou pravou inspirací.

 

Zdroj úvodní fotografie: Fashionfuz.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close