20 jedlých svatebních pozorností, které vaši hosté budou milovat

svatební sladkosti, svatební pozornosti, svatební dárečky

Plánujete pro svatební hosty drobné pozornosti, aby si na váš velký den odnesli pěknou vzpomínku? Nabídněte svým nejbližším nějaké pochoutky. Máme pro vás 20 skvělých nápadů.

svatební pozornosti, svatební dárečky, svatební sladkosti

Pokud máte čas (a hledáte pro vaši svatbu DIY projekt), vlastnoruční vytvoření jedlých dárečků je ideálním způsobem, jak vašim hostům ukázat, že jste vděční za jejich přítomnost. Domácí džem, omáčky nebo sušenky jsou běžné věci, které snadno zvládnete.

Ale pokud jste nervózní, abyste všechno stihli, nebo si nejste jistá, že dosáhnete skvělého výsledku, s klidem sáhněte po nabídce profesionálů. Jedlé laskavosti zakoupené v obchodě, jako jsou koblihy nebo čokolády, mohou být stejně výjimečné jako vlastnoruční výtvory, díky několika jednoduchým upgradům – stačí ozdobit vlastní etiketou nebo poděkováním.

Návrh etiket na dárky, ladících s motivem vaší svatby, zajistí autoři svatebních tiskovin. Prokonzultujte s nimi tyto detaily při objednávce svatebních oznámení. Skvělé dodavatele najdete třeba v mobilní aplikaci Bride Advisor. Zjistěte, k čemu se vám může hodit.

Dárečky mohou mít i skrytý význam. Třeba prozradí něco o vás a vašem ženichovi (jako jsou mini džbánky s BBQ omáčkou z restaurace, kde jste měli první rande), nebo vám umožní podpořit vaše oblíbené lokální dodavatele. Pochoutky z místních zdrojů jsou navíc často levnější než generické dárky. Takže vy – a váš rozpočet – budete spokojeni.

Možnosti dobrot na památku jsou nekonečné, od mini lahví šampaňského až po džbánky s nakládanými okurkami, fantazii se meze nekladou. 

Domácí pivo

Absolvujte kurz a uvařte hostům vlastní pivo, nebo prozkoumejte nabídku okolních minipivovarů a lahvičky ozdobte vlastním obalem.

Nanuky

Jen si představte, jak si hosté užívají tuto pochoutku na letní svatbě. Přizpůsobte balení pomocí personalizovaných štítků a vyberte příchuť a barvu, která odpovídá tématu vaší svatby. Můžete také zkusit lahůdku pro dospělé – rosé nebo šampaňské nanuky budou žádané.

foto:  LISA ZEISING FOR ABBY JIU

Domácí med

Zdravá pochoutka, jako je med z divokých květů, je doslova sladký nápad. Získejte sklenice medu z místní včelí farmy, aby byl dáreček ještě smysluplnější.

Sladké churros

Sladké španělské koblížkové tyčinky, které se často namáčejí do horké čokolády, se konzumují horké a křupavé, obalené v cukru se skořicí, případně polité čokoládou či karamelem nebo plněné sladkým smetanovým krémem.

foto: BEATBOX PORTRAITS

Směs na horkou čokoládu

Směs na přípravu horké čokolády je dokonalou pozorností pro zimní svatbu. Poskytněte hostům ingredience, z nichž si doma připraví horkou sladkou dobrotu, a přiložte k nim lístek s pokyny. Součástí nezapomenutelného dárku mohou být i stylové měděné hrnky, z kterých bude čokoláda dvojnásob chutnat.

Čerstvé ovoce

Směs letního čerstvého ovoce bude skvělým dárkem na zahradní nebo rustikální svatbě. Potěšte hosty roztomilým balením a poděkováním.

Kávová zrna

Milovníci kávy snad ani nemají jinou možnost, než hosty obdarovat svou oblíbenou směsí kávových zrn. Pokud si nemůžete vybrat pouze jednu, dejte hostům výběr. Na balení nezapomeňte přidat tipy, jak si směs nejlépe vychutnat.

Cukrátka s sebou

Dezertní bary a cukrárny se staly oblíbenou součástí svateb. Vraťte se do dětství a nechte hosty, aby si sami vybrali a zabalili své oblíbené lahůdky. Pomocí stylových kleštiček a naběraček a okouzlujících sáčků či krabiček si připraví vlastní sladký balíček.

Minilahvičky se šampaňským

Nic nevystihuje oslavu tak, jako bublinky. Vaši hosté si rádi odnesou své vlastní minilahve sektu. Na každou lahvičku můžete uvázat stuhu nebo si objednejte štítky na míru, které dárečkům dodají osobní svatební nádech.

Domácí malé koláče

Mini balíčky koláčů budou jistým hitem na podzimní svatbě. Využijte sezónní příchutě, jako je jablko, rebarbora nebo dokonce dýně, a nechte své hosty, aby si vybrali, kterou pochoutku by si rádi odnesli domů.

foto: COURTESY OF EVERMINE

Jablečný cider/mošt

Skvělým nápadem na podzimní svatby je podávání ohřátého jablečného moštu nebo svařeného cideru. Pozvedněte tento nápad na další úroveň a nabídněte hostům speciální šálky nebo temosky s osobními popisky. Můžete k nim přibalit také sladké občerstvení, které se k němu hodí, jako čokoládové hobliny a koblihy.

Minilahve vína

Pokud se vdáváte na vinici nebo jste milovníci vína, obdarujte hosty lahví toho nejlepšího z vaší lokality a nechte je, aby si vybrali svou oblíbenou bílou nebo červenou odrůdu. 

Donuts

Každý má rád koblihu a vaši hosté budou obzvláště vděční za to, že ráno po svatbě budou mít hotovou snídani. 

foto: MARISSA MAHARAJ

Chilli omáčka

Pokud vy a váš ženich milujete všechno pikantní, tak proč nedat každému z hostů miniaturní lahvičky vašich oblíbených pálivých omáček? Samozřejmě s potiskem připomínajícím vaši svatbu.

Čerstvé preclíky

Pro fanoušky slané chuti jsou tu preclíky. S nimi vždy zabodujete. Můžete se dokonce pokusit ve spolupráci s firmou vytvarovat preclíky do svých iniciál.

Čokoláda

Něco tak jednoduchého jako vaše oblíbená čokoláda je velmi úspěšnou svatební pozorností. Objednejte si malé dárkové tabulky a vytiskněte si vlastní štítky s poděkováním. Vaši hosté ocení sladkou pochoutku, kterou mohou jíst po cestě domů.

Popcorn

Kdo by neměl rád popcorn? Připravte pro své milé svatebčany tyto vtipné balíčky, které jim přijdou po svatebním hodování vhod.

foto:  JOSE VILLA

Domácí okurky

Pro domácký dotek připravte hostům na stůl domácí zavařené okurky. Spolu s roztomilým děkovacím řezaným štítkem to bude naprosto dokonalé!

Francouzské makronky

Makronky se staly módním svatebním trendem. Jsou krásné a lahodné a nabízejí spoustu možností, jak se kreativně vyřádit. S krásným balením je dotáhnete k dokonalosti.

Cukrová vata

Lahůdka z točeného cukru není jen pro děti. Připravte si pro hosty rafinované příchutě, jako je slaný karamel nebo citronová tráva. Bonusové body získáte, pokud si najmete stánek, kde budou dělat čerstvou vatu přímo na místě oslavy. Pokud tuto možnost nemáte, nabalte ji do elegantních pytlíčků.

Úvodní foto: Weddingomania.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close