Červená: Svěží barevná paleta pro svatbu v každém ročním období

Červená svatba

Správně zvolená barevná paleta vám dokáže výrazně usnadnit dekorování svatby. Snadněji vyberete ladící doplňky v příslušných barvách a vyladíte atmosféru, jakou chcete: slavnostní, nenucenou, boho nebo jakoukoliv jinou. Oblíbenou barvou je červená. Ladí k různým stylům i ročním obdobím.

Červená svatba
Unsplash.com

Hitem mezi svatebními barvami jsou rozhodně bílá a růžová. Ale červená jim nezůstává v efektnosti nic dlužná. Je to barva lásky, optimismu a energie. Vyzařuje a povzbuzuje vášeň v různých rovinách – od vášně pro život, akci i vyjádření vlastního názoru, až po vášeň milostnou a erotickou. Povzbuzuje sblížení, konverzaci i chuť k jídlu, což se ve svatební den více než hodí. V mnoha kulturách přináší novomanželům štěstí a bohatství.

Je velmi intenzivní, silná a nepřehlédnutelná. V interiéru a výzdobě bude mezi ostatními dominovat. Je to barva základní a s její pomocí vzniká celá řada dalších – oranžová, růžová i fialová mají červenou složku.

Její předností je velké množství odstínů, které můžete ve svůj svatební den využít a zkombinovat a ovlivnit tak výslednou atmosféru. Intenzivní zářivě rudá je více akční, průbojná a energická. Oproti tomu tlumená vínová je elegantní, uhlazená a smyslná, korálová svěže odlehčená a radostná, cihlová zase přináší zemitost a pevný základ.

Barevné svatební palety v červené

Červená a bílá

Červená barva na svatbě

Spojte plnou červenou se sněhobílou a získáte přiměřeně kontrastní, čistou a slavnostní kombinaci. Bude nádherná uprostřed zimy i v létě. Je elegantní a romantická, hodí se na zámek, do luxusního hotelu i do stodoly. Vynikne na klasickém uhlazeném a šik svatebním dekoru ve velkém stylu, ale také na moderní romantice.

Červená svatba
Bucketfullofroses.com / Flickr.com
Červená svatba
Friedatheres.com / Heyweddinglady.com

Letní pestrost

Červená barva na svatbě

Rok 2024 se nese ve znamení barev. Nechte se unést bohatstvím odstínů a svěžestí léta. Zkombinujte různé tóny červené, korálové, růžové, oranžové či žluté, to vše v obklopení zeleného listí a travin. Pestrá paleta vyžaduje zkušenosti v kombinování, abyste nepřekročili hranici snesitelnosti, ale je velmi efektní.

Hodí se k letním, ležérním, boho a přírodním svatbám. Bude se vyjímat ve stodole, na zahradě či lesním palouku. V případě více pastelové jemné stylizace pak také k jarním a velikonočním událostem.

Červená svatba
Vanillapod.com.au / Weddingchicks.com
Červená svatba
Rocknrollbride.com / Smallshindigs.com

Červená v zeleni

Červená barva na svatbě

Červená a zelená jsou komplementární barvy, takže spolu mají skvělou přirozenou dynamiku. Využijte hojnost přírodní zeleně v podobě listů, travin i celých rostlin v květináčích. Pracovat se dá také přímo se zelení v prostředí, jako jsou zahrady a lesní mýtiny.

Tato dvojice si přímo říká o přírodní romantiku. Bude milá také na statku či v hotelové restauraci. Je velmi jemná a ženská, podtrhne květnový a červnový pel pozdního jara a začínajícího léta. A samozřejmě také vánoční sezónu!

Červená svatba
Ruffledblog.com / Nicolejansmaphotography.com
Červená svatba
Whimsicalwonderlandweddings.com / Pinterest.com

Zemitě červená, přírodní a zlatá

Červená barva na svatbě

Příjemná paletka jako stvořená pro rustikální, venkovskou, přírodní nebo boho veselku. Syté rudé akcenty a zlaté detaily přitlumí a zcivilní písková, béžová nebo nějaký podobný neutrál. Výsledkem bude pohodová, přírodně laděná, nenásilná atmosféra. Nejlépe vynikne v období odkvétajícího léta, vrcholného podzimu nebo zimy.

Červená svatba
Greenweddingshoes.com / Margoandbees.com
Červená svatba
Pinterest.com/FLORALIAdesignstudio / Karinapiresphotography.com

Kompozice v rudé

Červená barva na svatbě

Pokud červenou milujete, jděte do ní naplno! Zkombinujte jasné i syté odstíny, zjemníte je pak růžovou, lososovou či korálovou. Tato paleta je ideální na jarní a letní svatby, intenzivně vyzařuje romantiku a lásku. Je něžná a velmi ženská. Vynikne v jakémkoliv prostředí, které snese romantiku a bohatou zdobnost s volánky, květinami a drobnostmi pro potěchu oka.

Červená svatba
Margoandbees.com / Heyweddinglady.com
Červená svatba
Hellomay.com.au / Nudo.com.au

Tmavě rudá a slunečnicová

Červená barva na svatbě

Perfektní paleta pro svatbu v období babího léta. Tmavě rudá zastupuje zrající jablka a víno, žlutá pak zářivé slunečnice. Nezapomeňte tyto krásně květy zahrnout do své svatební kytice i květinové výzdoby. Vaše svatba může vyzařovat jak zdravé venkovské vibrace, tak i dekadentní smyslnost a plnost bohaté úrody.

TIP: Podívejte se na velkou slunečnicovou svatební inspiraci. Nebo si vystrojte svatbu, kde hrají hlavní roli červená a žlutá jablka.

Červená svatba
Flowersbyjanie.com / Colorsbridesmaid.com
Červená svatba
Clevelandflorist.net / Weddingwire.com

Vínová, pudrová zelená a šedá

Červená barva na svatbě

Tlumená, jakoby zamlžená paleta perfektně vystihuje atmosféru podzimu. Šedá a šedozelená vytvářejí pozadí, na kterém jasně vynikne vínově červená v celé své kráse. Je to kombinace pro zasněné romantičky, které mají rády zadumanost podzimních dní. Hodí se pro vintage či tematické veselky, vyzařuje ale také nečekanou stylovou eleganci.

Červená svatba
Tulleandchantilly.com / Zazzle.com
Červená svatba
Fabmood.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close