Claire Pettibone 2024: Tenčete s lesními vílami pod zeleným baldachýnem

Claire Pettibone podzim 2024

Jestli hledáte romantické svatební šaty jako pro skutečnou vílu, nemůžete si vybrat nikoho jiného než Claire Pettibone. Americká návrhářka se pro letošní rok vílami a lesem naplno inspirovala.

Claire Pettibone podzim 2024

Jméno Claire Pettibone je synonymem pro květinovou křehkost a éterickou romantiku s vintage prvky. Její svatební šaty často vypadají jako utkané z okvětních plátků, kapek rosy a slunečních paprsků.

V roce 2024 vtělila do své kolekce okouzlenou inspiraci pohádkovými vílami a začarovanými lesy. Nazvala ji Moonlight Reverie a přenáší nás v ní na tajuplný palouček pod měsíčním světlem, kde se scházejí víly, aby oslavily lásku a radost graciézním tancem.

Modely v úzkých či áčkových siluetách jsou lehoučké, vzdušné a jemné jako u pavučinky. Oko uchvacují nejpropracovanější vzácné krajky, svěží výšivky květin, transparentní tylové plochy, 3D aplikace či třpytivé kamínky. Velmi oblíbeným je pro tuto sezónu motiv vrstvení – průsvitná vrstva přes jednoduchý základ.

Dojem pohybu podtrhují vlající mašle, dlouhé pruhy látky, vlečky či závoje. Proměnlivost zajišťují bolerka či svrchní sukně.

Chybět nesmí ani pro Claire Pettibone signifikantní barevné prvky. Jemné pastelové tóny různých odstínů fialové, růžové, žluté, modré a zelené protkávají sukně, ozdobné doplňky nebo rovnou barví celou látku šatů. Stačí si vybrat.

Kolekce je, stejně jako samotné víly, hravá, trochu rozmarná a silně propojená s přírodou, především světem flóry.

hfdsjkd

Meadwosweet

Claire Pettibone podzim 2024

Slonovinová róba má áčkovou sukni zdobenou zlatou, růžovou, máslově žlutou a zelenkavou výšivkou na transparentním tylu. Živůtek se srdíčkovou linií dekoltu ozvláštňují neobvykle tvarovaná záda a pokrývá ho elegantní krajka. Dlouhé spadlé rukávy jsou ze stejného materiálu jako svrchní vrstva sukně.

Thistledown

Claire Pettibone podzim 2024

Antické vibes mají tyto krásné šaty v empírovém střihu. Transparentní živůtek má hluboký véčkový výstřih, ramínka a zvýrazněnou oblast pasu. Přechází v áčkovou sukni s vlečkou. Povrch šatů pokrývá jemná výšivka květin tón v tónu a ramena zdobí dlouhatánské třpytivé stuhy, které můžete odepnout.

Fujiblossom

Claire Pettibone podzim 2024

Přiléhavé svatební šaty siluety mořské panny s transparentním ombré efektem ve spodní části vypadají jako zasypané růžovými okvětními plátky z japonských třešní. Vršek bez ramínek má srdíčkový výstřih a sukně se prodlužuje do vlečky. K šatům patří ladící transparentní návleky na paže.

Lunaria

Claire Pettibone podzim 2024

Tento model je vtělenou dokonalostí pro všechny, kdo hledají originalitu. Černý podklad překrývá zlatavý průsvitný tyl zdobený bohatou květinovou výšivkou v jemných pastelových barvách. Šaty mají přiléhavou siluetu od kolen mírně rozšířenou do vlečky a živůtek s tenkými spadlými ramínky, která lze ozdobit závěsnou korálkovou aplikací. Absolutně wow jsou kompletně transparentní záda.

Quill

Claire Pettibone podzim 2024

Klasika ve stylu, který perfektně zapadá do poetiky Claire Pettibone. Přiléhavý model siluety mořské panny je stvořen z úchvatné francouzské krajky s jemným vzorem. Šaty střídají plné a transparentní části, okouzlí panelový živůtek bez ramínek s originálním obloučkovým tvarem výstřihu.

Look můžete doplnit krajkovým bolerem Everglade s dlouhými rukávy, kterým vévodí nápadná horní část s výraznými aplikacemi lístků.

Claire Pettibone podzim 2024

Willowynn

Claire Pettibone podzim 2024

Delikátní výšivka květin v jemně zelenkavé barvě, iluzivní záda, výstřih do V a nenucený pohodlný střih dělají z těchto šatů příjemný kousek, v kterém snadno strávíte celý den. A odnímatelná „křídla“, stvořená z pásů třpytivými kamínky pokryté látky vlající až k zemi, je povznášejí do světa pohádkové fantazie.

Wisteria

Claire Pettibone podzim 2024

Název i výšivka těchto šatů odkazují k oblíbené květině návrhářky, vistárii. Exotické hrozny květů spadají od ramen dolů po šatech v bohaté, jemně barevné výšivce s 3D efektem. Tylová svrchní vrstva, ve spodní části asymetricky střižená, úžasně vyniká na jemně lesklém hedvábném podkladu.

Everglade

Claire Pettibone podzim 2024

Rozverné minišatičky Everglade s výraznými krajkovými ramínky, která můžete nosit klasicky, nebo spuštěná, poslouží jako svěží model na večerní party. Ale po připojení bohatě zdobené krajkové široké sukně je z nich klasická róba hodná toho nejslavnostnějšího svatebního dne pro nevěstu, které miluje éterický, lehký styl.

Claire Pettibone podzim 2024

Mist & Glimmer

Claire Pettibone podzim 2024

Další minišaty nazvané Mist z mlžně stříbřité krajky s hluboce vykrojenými zády a asymetrickou délkou jsou okouzlující samy o sobě. Třeba jako party kousek. Pro slavnostní a originální vzhled je překryjte průsvitným třpytivým volným kaftanem Glimmer, který dělá čest svému jménu, protože se celý třpytí drobnými krystalky. Look doplní vysoké řasené bezprsté rukavice.

Moonflower

Claire Pettibone podzim 2024

Klasický střih mořské panny v moderním chic provedení s výrazným výstřihem a sexy překříženými špagetovými ramínky ozdobenými na zádech květinovou aplikací sázejí na kontrast hladkého hedvábí a transparentní svrchní vrstvy s bohatou květinovou výšivkou v nejjemnějších odstínech zelené a modré.

Zdroj fotografií: Clairepettibone.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close