Myslete na detaily: půjčte si reprezentativní auto z půjčovny a oslníte hosty už při příjezdu na obřad

Říct si „ano“ a potom to náležitě oslavit. To jsou hlavní úkoly svatebního dne. Abyste je mohli splnit, je nutné se na místo obřadu a potom i oslavy včas a řádně dopravit. Pokud zrovna nevlastníte vhodný vůz, možná využijete nabídku některé specializované půjčovny.

Svatební den, to je nejen oficiální start společného života před celým světem, ale také oslava vzájemné lásky. V každém případě den natolik významný, že si zaslouží mimořádnou pozornost a slavnostní průběh. Tak, jak vybíráme například svatební šaty a dekorace, měli bychom věnovat pozornost i prostředkům dopravy. Ať to stojí za to.

Jsou páry, které se na místo obřadu dostanou pěšky. Ale většinou je třeba nějaký dopravní prostředek, nejčastěji auto. V tomto ohledu máte na výběr ze dvou základních variant:

  • svatebčané se na místo obřadu/hostiny dopraví sami vlastními silami
  • k přesunu vytvoříte svatební kolonu ozdobených, případně i troubících aut

Téma svatební kolony si zaslouží bližší pozornost, teď si jenom připomeňme, že první jede auto se ženichem a skupinu uzavírá auto nevěsty.

Pro individuální dopravu nemusíte stav aut nijak zvlášť řešit, ale aspoň do kolony byste měli zařadit vozy do jisté míry reprezentativní. Někteří využijí vlastního vozového parku. Jiní ale buď auto nemají, nebo jim nepřipadá vhodné. Naštěstí je tady nabídka půjčoven, z nichž některé se přímo na svatby dokonce specializují.

Výhodou půjčeného auta je kromě vzhledu také skutečnost, že se nemusíte zabývat tím, aby bylo auto umyté a uklizené zvenčí i zevnitř, stejně jako není třeba řešit před svatbou pohonné hmoty. Využijete-li navíc možnosti firemního řidiče, odpadá handlování, kdo vás poveze.

Nabídka půjčoven

Autopůjčoven najdete po celém Česku dost. Některé nabízejí ucelené svatební balíčky, nebo se svatbám věnují výhradně. Můžete si půjčit veterána, kabriolet, limuzínu, sportovní žihadlo nebo prostě luxusní silný vůz. Záleží jen na tom, co preferujete.

Auta se půjčují nejčastěji i s řidičem a pokud chcete, tak vám je i nazdobí, popř. se domluví s vaší floristkou. Vůz vám většinou přistaví na místo určení s plnou nádrží. Někde se platí kauce, ale v případě zapůjčení i s řidičem toto většinou odpadá. Pravidlem ale je, že si auto musíte rezervovat předem, a to s dostatečným předstihem, aby bylo právě ve váš velký den volné.

Naše tipy

Veterán

Pokud toužíte obnovit staré zlaté časy, zkuste veterána. Historický vůz vám půjčí třeba v půjčovně Veterány na svatbu. V nabídce mají opravdové klenoty. Například Jaguar MK IV Saloon z roku 1946, v němž se budete cítit jako opravdová anglická lady.

Ceny stanovují individuálně podle vašich požadavků, jejich auta jezdí po Východočeském kraji. Kontakty: e-mail retroveteran@seznam.cz, tel. +420 602 488 648.

Luxusní klasika nebo kabriolet

Chcete se svézt v luxusu? Půjčte si nějaký silný luxusní vůz od Auto & svatba. Nabízejí značky Audi, BMW, Mazda, Mercedes-Benz nebo Škoda. Auto vám půjčí i s řidičem a pokud chcete, také vám ho nazdobí. Kromě běžného vozidla si tady můžete vybrat také kabriolet – ještě pestřejší nabídku aut bez střechy pak má sesterská půjčovna Chcikabrio.cz.

Vozidlo u Auto & svatba si můžete půjčit na 4 hodiny i 2 dny, záleží na vás. Např. Mercedes-Benz C-Class stojí 1 800 Kč na 4 hodiny a 3 500 Kč na 2 dny.

Firma Auto & svatba sídlí v Ostravě. Kontakty: adresa – Novinářská 1113/3, Ostrava, e-mail info@autoasvatba.cz, tel. +420 725 258 320, rezervační formulář, Instagram.

Limuzína pro VIP

Možná se chcete cítit jako skutečná filmová hvězda, nebo si zkrátka aspoň jednou v životě užít jízdu dlouhou limuzínou se šampaňským. Uznejte, to je opravdu stylový příjezd královny celého dne, kterou nevěsta bezesporu je. Limuzínu na svatbu pořídíte v půjčovně VIP limuzína.

V rámci svatebního balíčku dostanete nejen dopravu nazdobeným vozem, ale také láhev šampaňského a služby profi řidiče. Základní je možnost Svatba Silver, rozšířenou nabídku slibuje Svatba Gold a Svatba Platinum. Např. balíček Svatba Gold obsahuje pronájem limuzny na 3 hodiny s občerstvením, výzdobou a hudbou, ale také možnost prohlídky interiéru vozu všemi svatebními hosty, to celé stojí 5 199 Kč.

Kontakty: adresa – K Lesu 764, Poruba, Orlová, e-mail info@VIPlimuzina.cz, tel. + 420 736 682 582.

Legenda na kolech

Pro motoristické fanoušky bude možná jasnou volbou podnik, kde si mohou půjčit legendární sportovní modely, jako Ford Mustang, Chevrolet Camaro v provedení čmeláka z filmu Transformers nebo Dodge Challenger. Právě takové silné poklady nabízejí v Půjčovně legend, resp. v jejich svatební odnoži Svatební auto. Zde vám také zajistí kolonu stejných vozů pro všechny vaše hosty.

Auto dostanete s plnou nádrží na místo, kam si určíte, můžete si ho slavnostně nazdobit nebo využít nazdobení od půjčovny. Na výběr máte pronájem s řidičem nebo bez, v případě, že si vyberete firemního řidiče, neplatíte kauci. Např. Ford Mustang 5.0 GT Convertible s řidičem vás na dvě hodiny bude stát 1 800 Kč.

Kontakty: adresa – Mládežnická 10, Praha 10, e-mail info@pujcovna-legend.cz, tel. +420 73 111 8 111, kontaktní formulář.


Nebaví vás motory? Zkuste koňské spřežení, kolo nebo třeba horkovzdušný balón. Ať už si zvolíte jakýkoliv způsob dopravy, vybírejte ho tak, aby ladil s vaší svatbou a založením, zkrátka, abyste si ten svůj slavný den maximálně užili vy sami, v každém jeho okamžiku.

 

Zdroj: Unsplash.com, Autoasvatba.cz, Viplimuzina.cz, Svatebni-auto.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close