Uznávaný a obdivovaný návrhář a módní ikona Karl Lagerfeld zemřel a zanechal za sebou úctyhodné dílo. Jeho svatební šaty jsou legendární

Jméno Karl Lagerfeld zná i ten, kdo se jinak ve světě módy moc neorientuje. Byl u toho, když zářily dodnes legendární modelky – Claudia Schiffer, Linda Evangelista a další, oblékal nejednu celebritu. V polovině února se tento muž připojil ke Coco Chanel a dalším velkým jménům v návrhářském nebi. Na počest legendárního designéra, který posouval extravaganci na vyšší úroveň a měl rád krásu, jež je něčím zvláštní, jsme pro vás připravili malé ohlédnutí za největšími úspěchy Karla Lagerfelda jako návrháře svatebních šatů.

Narodil s v roce 1933 v Německu, zemřel 19. února 2019 ve věku 85 let.

Jako mladý měl štěstí a učil se od mistra módy své doby Pierra Balmaina. Naučil se od něj zvyk neponechat nic náhodě, vášeň pro umění a potřebu být originální. O svém vzoru vždy mluvil s úctou.

Císař od Chanelu

Byl skutečně uznávaným a respektovaným návrhářem. Dokázal na přehlídky haute couture přivést modelky z nočních klubů a pornoherečky, jen proto, aby mohl posunout hranici možného. Sám dohlížel na vše od návrhu, přes střih, zkoušky šatů, úpravy až do konečného výsledku na předváděcím molu. By to velikán, který se nespokojil s ničím menším, než je dokonalost.

O jeho schopnostech a autoritě svědčí i přezdívka Kaiser – Císař. Byl ale nadaný všestranně, fotografoval a také točil filmy.

Je znám zejména jako ředitel společnosti Creative a byl spojen se značkou Chanel, kterou od roku 1983 vedl. Úspěšně dokázal vrátit Chanel na módní výsluní a vtělil mu tolik obdivovanou nadčasovost a originalitu.

Svatebky à la Lagerfeld

Podívejme se na nejzajímavější a také možná neprovokativnější svatební šaty, které navrhoval právě pro značku Chanel.

Rok 1986 a modelka Ines de la Fressange:

Na módní přehlídce Couture fall 1987 v Paříži předvedla modelka Inès de la Fressange Lagerfeldovu představu uměleckých svatebních šatů. Model vzbudil velký ohlas:

Rok 1991 a modelka Linda Evangelista:

Rok 1993 a modelka Claudia Schiffer:

V roce 1994 vítězily volánky:

V roce 1991 Linda Evangelista jako nevěsta s plaveckou čepicí:

V roce 2004 bylo v módě peří. Modelce Alek Wek opravdu slušelo:

Rok 2004 ještě jednou a finále přehlídky. I pro Lagerfelda byly svatební šaty vrcholné dílo, na kterém ukazoval své krejčovské a návrhářské umění:

Rok 2006 byl předzvěstí kalhotových svatebních kostýmků:

Rok 2007 – jemnost, lehkost a peří:

Rok 2008 přináší velmi výrazný a dramatický výraz svatebních šatů:

Rok 2010 ukázal moderní pár, zářící a šťastný:

Rok 2015 přinesl svatební oblek pro nevěstu a závoj:

Rok 2016 předvedl krásu a eleganci v jemném balení:

Rok 2018 uvedl pistáciovou a velmi elegantní kostýmek pro modelku Adut Akech:

Rok 2019 – méně je někdy více. Plavky a závoj s drahokamy a plavecká čepice, co více si přát?

Vybrali byste si z jeho legendárních návrhů svatebních šatů? Karl Lagerfeld měl svůj svět a dokázal ho naplnit zajímavými a nadšenými talenty. Na setkání s Karlem Lagerfeldem nikdo nezapomněl. Někteří měli to štěstí, že ho mohli nazývat přítelem.

Mistr vysoké krejčoviny si vždy dal záležet na tom, aby přehlídky byly zajímavé a zvláštní. Měl rád dobrou společnost, zajímavé nápady, nové talenty a svou kočku Choupette.

Módní svět se bude ještě dlouho moci inspirovat návrhy Karla Lagerfelda.

 

Zdroje fotografií: harpersbazaar.com, thebridallounge.co.uk, pinterest.com,

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close