Viktor & Rolf jaro 2022: Tajemná nálada filmu noir vzdává hold hollywoodskému glamour stylu

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Jarní kolekce Viktor & Rolf pro rok 2022 nazvaná „Dial V&R for Mariage“ vyzařuje glamour kouzlo klasického Hollywoodu. Móda, umění a designové trendy se spojují do neobvyklého pojetí ve stylu film noir. Je libo cestou k oltáři trochu elegantní tajuplnosti?

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Za luxusní módní značkou stojí dvojice návrhářů Viktor Horsting and Rolf Snoeren. Spektakulárním způsobem se jim daří propojovat vysokou módu a svět umění do pohodlně nositelné fúze, hledající stále nové cesty, jak přinést do oblékání dotek luxusu a vysokého stylu. Sada svatebních šatů pro jaro/léto 2022 je oslavou 5. výročí jejich první svatební kolekce. Je plná elegance, stylu, sebevědomí a fascinujících detailů – skutečná pastva pro oko.

Nevěsta v šatech Viktor & Rolf zkrátka vždycky je sama sebou a ví, co chce.

Touto kolekcí také zahájili splupráci s organizací OTB Foundation, která bojuje proti dětským sňatkům.

Ikonické prvky v současném provedení

Mezi oblíbené prvky návrhářské dvojice, které nechybí ani v této kolekci, patří obří stylizované mašle, vrstvené volány a záplava tylových či organzových drobných kanýrů. Vždy v provedení, které je současné a svěží.

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Tyto doslova must-have prvky doplňují elegantní květinové krajky, řady z potahovaných knoflíků či jemné 3D aplikace kvítků v duchu 60. let, které jsou zdobeny krystaly. Chybět nesmí obří odepínací rukávy, asymetrické i krátké sukně a dramatické vlečky.

Časté jsou v této kolekci šaty pouzdrového střihu s hlubokými výstřihy a odhalenými zády. Díky materiálům, jako je hedvábný krep nebo mikado s příměsí streče, šaty dokonale obepínají tělo a lichotivě zvýrazňují ženskou postavu.

Ochutnávka z jarní kolekce Viktor & Rolf

Look 1

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Áčkové šaty bez ramínek se srdíčkovým výstřihem a efektem zavinování jsou ušity z eco friendly saténového dyšesu. Bohatá sukně má kapsy a prodlužuje se do elegantní vlečky. Wow efekt zaručuje obří stylizovaná mašle, která zdobí celý přední okraj již tak úžasného spodního dílu. A oko pozorného diváka odmění vysoký rozparek nepodbízivě se ukrývající v záhybech sukně.

Look 2

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Elegantním svatebním šatům v úzké siluetě dominuje originálně modelovaný živůtek bez ramínek v empírovém střihu se zajímavě řešeným zvýšeným pasem. Na ně navazuje sukně s vlečkou, již ozvláštňuje jemná struktura materiálu. Tento model dosahuje dokonalosti ve dvojici s pláštěm s obřími nabíranými rukávy.

Look 3

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Mladistvé minišaty z pružného mikada dávají vyniknout svůdným nohám nevěsty. Na štíhlé paže upozorní dlouhý rukáv, po jehož celé délce se vine knoflíková lišta. Rovný výstřih odhalující ramena pokrývají trojrozměrné kopretiny s třpytivým středem. K šatům jsou k dispozici také kopretinové náušnice.

Look 4

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Úzké svatební šaty s americkými průramky a vázačkou tvořící výraznou mašli u krku pokrývají po celé délce velké květinové aplikace. Chvějivý efekt vyvolávají jednotlivé vrstvy odlišných materiálů – saténový podklad pokrývá vrstva průsvitné organzy, na níž se vyjímají zmíněné květy. Efektní jsou také holá záda.

Look 5

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Klasicky působící šaty s asymetrickou sukní s vlečkou vyvolávají nostalgii 50. let a velkých hvězd filmového plátna. Hlavním lákadlem pro oči je sukně, která je ve spodní části lemovaná květinovou nášivkou, což asymetrický střih ještě podtrhuje. K tomu se báječně hodí minimalistický vršek s lodičkovým výstřihem a krátkými rukávky.

Look 6

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Hollywoodský glamour vyzařují i tyto elegantní úzké svatební šaty s rovným dekoltem, který pomáhá modelovat efektní řasení na horní linii výstřihu i na malých spadlých rukávcích. Pružný materiál výborně kopíruje křivky těla. Dramatický pohyb zajišťuje stuha spadající po celé zadní části šatů a tvořící působivou vlečku.

Look 7

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Asymetrický vršek šatů tvořený bohatě řasenou látkou na jedno rameno vyvažuje ve spodní části kratší vlečka. Materiál živůtku vzadu tvoří odepínatelnou stuhu spadající po délce až k zemi a tvořící tak druhou vrstvu vlečky. Neodmyslitelným doplňkem jsou nápadné rukavice zdobené nad lokty mašlemi.

Look 8

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Minimalistický feeling tohoto slip dress kousku má na svědomí jednoduchý, postavu kopírující střih s trojúhelníkovým vrškem a hlubokým dekoltem do V. Švih dodává vlečka a knoflíková středová linie po celé délce zadního dílu. Hravost a svěžest přinášejí kopretinové aplikace na úzkých ramínkách, jež se na holých zádech kříží a v místě překřížení spojují delikátní mašličkou.

Look 9

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Máte raději kalhoty? Pak by vás mohl nadchnout tento overal. Dokonale vypracovaný střih a pružný materiál jsou příslibem, že se budete cítit v naprostém pohodlí po celý den. Zavinovací horní díl zdobí květinové lemy a jemná mašlička v pase. Kalhoty v délce po kotníky jsou elegantní a skvěle padnou snad každé postavě.

Look 10

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Moderní variací na princeznovskou klasiku může být tento korzetový model s širokou sukní z vrstev saténové organzy a tylu nabíraných do kaskádovitě spadajících kanýrů různých velikostí. Svůdný dekolt modeluje srdíčkový vršek korzetu, na štíhlý pas upozorňuje první volán sukně. Ta je bohatá, ale přitom lehká, a má vlečku.

Look 11

Svatební šaty Viktor & Rolf jaro/léto 2022.

Éterickou lehkost i klasickou uhlazenost vyzařují kontrastně pojaté svatební šaty. Zatímco horní část tvoří hladký živůtek odhalující ramena a jediným dekoračním prvkem jsou svislé švy modelující postavu, od stehen se rozevlává romantická sukně z mnoha vrstev průsvitné organzy. Přechod těchto dvou světů doprovází již známý motiv kopretin.

Další okouzlující modely si můžete podrobně prohlédnout na webu Viktor & Rolf, na stránce věnované právě této skvělé kolekci.

Zdroj fotogafií: Viktor & Rolf (Viktor-rolf.com)

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close