Chcete mít na svatbu zářivě bílé zuby? Zkuste metodu pulling oil s kokosovým olejem od Brilliant COCO

Žena je nejkrásnější, když ji zdobí rozzářené oči a šťastný úsměv. Jako nevěsta ale přece jen většinou budete chtít o trochu víc. Úsměvu se dá pomoci, když si rozjasníte a vybělíte zuby. Bojíte se chemických látek a zubařů? Zkuste přírodní, šetrnou variantu v podobě metody pulling oil. S kokosovým olejem od Brilliant COCO vám to půjde samo.

Když se řekne krásný úsměv, většinou si k němu automaticky přimyslíme i zářivé bílé zuby. Bohužel ale ne každému je příroda nadělila, nebo o jasnou bělost přišli v průběhu života. Na zabarvení zubů má totiž vliv celá řada faktorů.

Někdo má zuby dožluta prostě geneticky dané. Typickou příčinou zabarvených zubů je kouření, pití kávy, černého čaje či červeného vína, krátkodobě mohou zuby natónovat také některé potraviny (borůvky, červená řepa…). A pozor, barvící efekt potravin může ještě zvýšit nedbalá ústní hygiena. Krémově bílé skvrny na zubech má na svědomí zvýšený přísun fluoru a neblahý vliv na vzhled chrupu můžou mít také některá antibiotika.

Naštěstí přírodě se dá pomoci a existuje celé spektrum možností, jak si zuby vybělit.

Možnosti bělení zubů

Cest je opravdu hodně. Od domácí péče po bělící kůru u zubaře nebo dentální hygienistky.

U odborníka: Odborník vás ze všeho nejdřív pečlivě zkontroluje. Bělení zubů by se totiž měli vyhnout např. lidé s obnaženými zubními krčky, krvácením nebo zánětem dásní, poškozenou sklovinou či parodontózou. Problematické jsou zuby s bílými výplněmi nebo korunkami. Ty si totiž ponechají svoji původní barvu, takže by se pak od okolních vybělených zubů dosti výrazně lišily.

Po zevrubné kontrole se zpravidla budete muset u dentální hygienistky naučit správnému čištění zubů.

A teprve pak se přistoupí k bělení, za použití koncentrovaného peroxidu vodíku a speciální lampy. Sezení bývá více (obvykle 3-4 návštěvy), aby byl efekt viditelný. Počítejte tedy hned s několika návštěvami zubařské ordinace a také s tím, že pěkně provětráte peněženku.

Doma: Ve své koupelně můžete využít různé bělící pasty, nebo i intenzivnější kůry v podobě gelů, pudrů či nalepovacích bělících pásků. Někteří zubaři nabízejí možnost nechat si u nich vyrobit formičku přímo na vaše zuby, kam se poté aplikuje gel, který necháte působit přes noc.

Ve všech těchto případech je použitá v nějaké koncentraci chemická látka, která je do jisté míry agresivní. Nevýhodou mohou být dočasně citlivé zuby a v procesu bělení i větší vnímavost vůči barvícím potravinám (je tedy dobré se jim v průběhu kůry a aspoň 2 týdny poté raději vyhnout). Mnohem jemněji působí právě přírodní preparáty a postupy, mezi něž metoda oil pulling rozhodně patří.

Zuby bílé jako dužina kokosového ořechu

Metoda oil pulling v doslovném překladu znamená tahání oleje, a ono to tak skutečně je. Olej válíte v puse a protahujete ho mezerami mezi zuby, a to asi po dobu 10-15 minut. Během té doby se má změnit jeho struktura na vodnatou, mléčně zabarvenou. Pak olej vyplivnete a máte pro ten den hotovo.

Metoda pochází z Indie, kde se používala už ve starověku. Podstatou jejího fungování je, že olej při převalování v ústech vytáhne nežádoucí látky a bakterie a odstraní zubní plak. Takže si pěkně vyčistíte zuby i celkově prostředí v puse. Hlavním efektem je zdraví ústní dutiny, vedlejším pak svěží dech a prevence celé řady onemocnění.

Používat se dají různé oleje, ale konkrétně kokosový má navíc i bělící účinek. Ten je samozřejmě pomalejší a slabší než u laboratorní chemie, ale zase je vhodný pro každého, takže se ho nemusí zříkat ani lidé s korunkami či plombami.

Výhodou je také snadná dostupnost látky. Pokud vás neláká chuť čistého oleje, pak právě pro vás může být řešením speciálně ochucený kokosový olej Brilliant COCO.

Kokosák ze Srí Lanky

Brilliant COCO se používá jednou denně, nejlépe po čištění zubů. Ideálně po tom večerním, kdy bude olej moci na zuby působit i během vašeho spánku. Protože se jedná o šetrnou přírodní metodu, bělící efekt můžete pozorovat asi po 14 dnech.

Kokosový olej Brilliant COCO je ochucený, má mátovou příchuť, takže navíc osvěží dech a budete mít pocit opravdu čistých úst.

Olej dodávají balený v sáčcích, jeden sáček obsahuje 10 ml oleje, což se hodí právě na jedno čištění. Můžete si vybrat tři kůry: na 14 dní (14 pytlíků oleje), 4 týdny (28 sáčků) nebo 6 týdnů (42 dávek).

Překvapivě příjemné jsou ceny:

  • balíček na 2 týdny … 419 Kč
  • balíček na 4 týdny … 754 Kč
  • balíček na 6 týdnů … 1069 Kč + jako dárek bambusový zubní kartáček

Pokud jste s kokosovým olejem nikdy nepracovali, můžete být překvapeni, když vám místo tekutého oleje přijde pevná substance. Jeho konzistence se totiž může měnit. Když je studený, je tuhý a bílý, ale rychle se rozpustí při vyšší teplotě – pak je čirý. Pokud dostanete sáčky se ztuhlým olejem, což se teď v zimě pravděpodobně stane, nelekejte se. Můžete si ho dát rovnou do pusy, kde se sám rozpustí, nebo sáček nejdříve zahřát v dlaních či na topení. Povolí opravdu rychle.

A ještě pár bonusových perliček o oleji Brilliant COCO:

  • pochází se Srí Lanky
  • nebyl testován na zvířatech
  • je bezlepkový
  • hodí se i pro těhotné a kojící ženy

Veškeré informace a možnost objednávky zboží najdete na webu: brilliantcoco.cz. Napsat jim můžete přes kontaktní formulář nebo se obrátit na Facebook a Instagram.

P. S. A pozor, bílé zuby chtějí nejen nevěsty, ale i jejich ženichové, maminky či svědkyně… 🙂

 

Zdroj: Brilliantcoco.cz, Unsplash.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close