Vybíráte plus size svatební šaty? Víme, co sluší nevěstám s plnými křivkami

Půjčovny šatů jsou plné atraktivních modelů. Jak z nich však zvolit ten správný střih pro ženu, jejíž křivky začínají na velikosti XL? Naučíme vás několik triků, s jejichž pomocí si určitě vybere každá plus size nevěsta.

Unsplash.com

Plánování svatby patří v životě ženy k okamžikům, na které se nikdy nezapomíná. Jedná se o mimořádně důležitý životní krok. A zatímco na počtu hostů na oslavě se domluví společně oba snoubenci, výběr svatebních šatů je pouze v režii samotné nevěsty. Každá chce být za tu nejkrásnější.

Při výběru šatů pro plnoštíhlé je třeba se držet určitých pravidel

Ve světě moderní krejčoviny najdete osvědčené střihy svatebních šatů, ale i ty, které vycházejí z aktuálních trendů. Štíhlá žena si může dovolit nosit téměř vše. Plnoštíhlá si musí umět vybírat, aby na sobě vyzdvihla to, co patří k jejím přednostem.

Stejně tak to platí při volbě svatebních šatů. Nevěsta s postavou plus size pravděpodobně v půjčovně svatebních šatů vyzkouší mnoho modelů, než přijde na ten pravý pro ni. V kvalitním salonu by vám měli umět poradit a nabídnout dostatek vhodných šatů v patřičné velikosti.

Tip: Neztrácejte čas se salony, kde mají jen nabídku XS-M. Zjistěte si podrobné info předtím, než se objednáte. Můžete prozkoumat web, zavolat s dotazem nebo si projít salony v mobilní aplikaci Bride Advisor. Je ke stažení zdarma a o každém dodavateli zde najdete detailní článek.

Essensedesigns.com

Řešením mlže být i nechat si ušít šaty na míru. V každém případě mějte na paměti určité zásady, které zajistí, že i s plnější postavou budete vypadat elegantně a zároveň něžně a svůdně.

Pravidlo první: Jednoduchý střih, minimum zdobení

U svatebních šatů ve větších velikostech je vhodné vsadit na střízlivý styl bez volánů, řasení, flitrů a dalších ozdob, jež by plnoštíhlou postavu ještě více zvětšily. Naopak je nutné vybírat mezi jednoduchými modely šatů, které zdůrazní to, co je na ženě krásné. Mohou to být třeba plná ňadra, jež podtrhne krajkový korzetový živůtek se silnějšími ramínky.

U většího poprsí pozor na příliš malý výstřih. Velká nečleněná plocha látky až ke krku přitáhne pozornost a opticky váš dekolt ještě zvětší.

Také doplňky ke svatebním šatům, jako je závoj nebo plášť, by měly mít jednoduchou linii bez zbytečného zdobení.

Hitched.co.uk

Pravidlo druhé: Správná látka a střih umí divy

Buclaté ženy by měly volit šaty z pevnější látky, která zakryje případné nedostatky postavy. Nevhodné jsou lesklé látky, jež opticky rozšiřují, což je pravý opak toho, čeho chceme dosáhnout. Ideální bude matná látka s několika drobnými detaily, nikoliv však celá pošitá kamínky. Z krajkových látek je vhodné vybírat ty, které jsou jemnější.

Pokud jde o střih, vyhněte se krabicím nebo volným vlajícím hábitům, ty neposlouží vůbec nikomu. Zároveň platí, že příčné zdobení dělá postavu širší, svislé zeštíhluje. Šikmé linie pomáhají tvarovat, můžete využít např. zavinování nebo šikmý směr výšivky či jemného řasení.

Herecomestheguide.com

Pravidlo třetí: Vsaďte na zavazování ramínek za krk

Ženské postavě s kyprými tvary sluší šaty, které mají výstřih nebo ramínka na zavazování za krk. Zdůrazní totiž krásu poprsí a zároveň zeštíhlují. Máte-li silnější paže, nemusíte se bát ani šatů, které je odhalují. Stačí si totiž přes sebe přehodit lehounkou šálu, která opticky paže ukryje.

Instagram.com/ivorybridal

Pravidlo čtvrté: Široká ramínka poskytnou oporu

Svatba v létě láká k výběru svatebních šatů, které obnažují ramena. Pokud si  nevěsta nevybrala žádný model s korzetem, pak další volbou mohou být šaty na ramínka. Ale pozor. Zcela nevhodná jsou ta úzká, která by se mohla do ramen nepříjemně zařezávat.

Zde je vhodné vsadit na široká ramínka z pevného materiálu, jež poskytnou plným ňadrům tu správnou oporu. Ideální je vytvořit linii přesýpacích hodin, která je vysoce ženská. Toho docílíte výstřihem do tvaru V. A když si na krk pověsíte střídmý šperk, přitáhnete pozornost tím nejlepším směrem.

Kleinfeldbridal.com

Pravidlo páté: Korzet schová plnější bříško a vytvoří hezký výstřih

Mezi střihy svatebních šatů vedou asi nejvíce ty korzetové. Je to celkem pochopitelné, protože i nevěstám s plnými tvary korzet krásně vytvaruje postavu. Zde je však třeba dobře vybrat velikost a kvalitní, pevné provedení. Máte-li totiž opravdu hodně velká ňadra, může se vám stát, že budou z korzetu přetékat, a celkový dojem pak bude působit jinak, než jste si asi představovala. V tomto případě to chce opravdu volit jiný střih.

Kleinfeldbridal.com

Pravidlo šesté: Svatební šaty s rukávky jsou vhodné pro postavy typu hruška

Úzká ramena a silnější boky vyžadují střih svatebních šatů takový, který opticky rozšíří oblast ramen. To je možné docílit šaty s krajkovými rukávky volně spadajícími z ramen. Když šaty doplníte jednoduchými rukavicemi v délce pod lokty, budete působit něžně a romanticky.

Martinthornburg.com

Pravidlo sedmé: Myslete na detaily

Plus size nevěsta musí myslet na různé detaily. Především vždy vyberte správnou velikost svatebních šatů. Do menších se možná tak tak dostanete, ale budete se cítit stísněně a nepříjemně, nehledě na to, že může ledacos vykouknout. To platí zejména při výběru korzetu – nenechte se zmýlit tvrzením, že se jedná o univerzální velikost a vždy si vyzkoušejte, jestli v takové poloze utažení, jakou potřebujete právě vy, bude ještě vypadat hezky.

Důležité je také nepodcenit výběr spodního prádla – pevná podprsenka a stahovací kalhotky jsou zde nezbytností.

Vyhněte se levným modelům – vy potřebujete kvalitní materiál, střih i krejčovské provedení.

Theultimatebride.com

A ještě jedna věc – šaty nejsou všecko. Je to váš nejkrásnější den, vybavte se tedy hlavně dobrou náladou a optimismem, ať ho prožijete přesně pode svého gusta.

Essensedesigns.com

 

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close