Viktor & Rolf zvou nevěsty do svého svatebního vesmíru. Z nadpozemských kreací se tají dech

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Nizozemská dvojice avantgardních návrhářů vnáší do světa svatebních šatů promyšlené, pečlivě vystavěné kouzlo detailů a siluet. Kolekce pro jaro a léto 2024 přináší opět širokou škálu nápadů pro každou nevěstu se klonem k sofistikované eleganci.

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Modely značky Viktor & Rolf jsou samy o sobě uměleckými kousky. A je jedno, jestli se bavíme o kolekcích svatební nebo běžné módy. Při pohledu na jejich oblečení naskakují slova jako luxus, glamour, styl, avantgarda, rafinovanost, architektonické detaily. Přicházejí s oslňující, nečekanou elegancí, nekonvenčním přístupem a obrovskou fantazií.

Svatební šaty Viktor & Rolf jsou často jako vysochané z mramoru. Mají kousek po kousku vystavěný základ obohacený plastickými detaily. Mašle, volány a geometrické prvky tady byly dávno předtím, než se v nich zhlédla vrtkavá paní móda.

Jaro/léto 2024 vzývá ikonické „ano“

Letošní jarní kolekce je oslavou toho magického momentu, kdy si dva lidé řeknou ano. A protože podle návrhářského dua jsou každé svatební šaty svým malým vesmírem, otiskuje se v každém modelu celý příběh jedné lásky.

Tento vesmír je plný fantazijních, pohádkových výšivek, 3D květin a nadýchaných vrstev. Siluety, perfektně vypracované do posledního švu, nabízejí přiléhavou i princeznovskou linii. Časté jsou krátké sukně i kalhotové variace. Velmi oblíbená je tentokrát také asymetrie, a to jak na živůtku, tak i v oblasti sukně. Výstřihy jsou hranaté, rovné, hluboko vykrojené do V nebo asymetrické.

Z detailů se návrhářům zalíbil řasený a zavinovací efekt, drobné volánky, transparentní plochy, 3D květy, perly. Chybět nesmí ani oversized mašle, které jsou prakticky poznávacím znamením této značky.

Ochutnávka z kolekce

Model 1

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Klasický střih s áčkovou siluetou a živůtkem bez ramínek s rovným výstřihem. Efekt zajišťuje řasení horního dílu, kapsy, a především asymetricky umístěná trojrozměrná květinová aplikace.

Model 3

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Úzké šaty se zavinovacím efektem, srdíčkovým výstřihem bez ramínek a obří mašlí. Objem dodává svrchní sukně s vlečkou.

Model 4

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Krátký overal s hlubokým vykrojením do V a vlečkou. Veselý a odlehčený model na odpolední party i nekonvenční obřad.

Model 5

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Elegantní svatební šaty rovného střihu s lodičkovým výstřihem, prodlouženými rukávy a rovnou vlečkou. Kompozici ozvláštňuje bohatá výšivka z perel, krystalů a korálků.

Model 7

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Originální kousek s asymetricky řešenou, níže posazenou vzdušnou sukní. Živůtek na ramínka má výstřih do V a trojrozměrnou květinovou ozdobu.

Model 8

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Overal s elegantními rozšířenými kalhotami s puky a kapsami. Transparentní vršek má rovný lodičkový výstřih a je bohatě zdobený 3D květinovou výšivkou. Pas zdobí obří stuha.

Model 9

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Elegantní šaty s princeznovskou sukní zdobenou sklady, s kapsami a vlečkou. Živůtek za krk ozvláštňuje neotřele řešený výstřih.

Model 10

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Krátké lehoučké šaty s áčkovou lehkou sukní nad kolena a transparentním živůtkem s výstřihem do V. Vršek i část sukně zdobí opět textilní květy.

Model 15

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Asymetricky řešené minišaty na jedno rameno s efektem řasení v horní části. Další rozměr zajišťuje velká mašle s dlouhými cípy, které vytvářejí vlečku.

Model 16

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Šik kousek s živůtkem bez ramínek s rovným výstřihem a řasením. V pase upoutá obří mašle, jejíž dlouhé cípy splývají podél široké sukně s vlečkou.

Model 17

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Úzký, elegantní model s véčkovým výstřihem a zvýrazněným pasem. Zadní díl je zdoben mašlemi.

Model 19

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Uměřené svatební šaty s trendy hranatým výstřihem a malými rukávky, objemnou sukní a dlouhou vlečkou. Okraje výstřihu lemují drobné třpytivé kvítky.

Model 21

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Oblíbený střih s živůtkem bez ramínek a velkou princeznovskou sukní s vlečkou. Živůtek zdobí manžeta podél rovného výstřihu, jinak je zcela hladký. S tím kontrastuje sukně pokrytá odshora dolů drobnými volánky.

Model 22

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Pouzdrové šaty s úzkou sukní a modelujícími švy. Hluboký výstřih do V lemují květinové aplikace a ramena zdobí mašle.

Model 23

Viktor & Rolf jaro/léto 2024

Lehoučké nadýchané svatební šaty se zajímavě řešeným živůtkem, výstřihem do V a širokou vrstvenou sukní s vlečkou. Na éterickém tylovém povrchu se vznášejí okvětní lístky ozdobných aplikací. Z ramenou splývají dlouhé cípy látky vytvářející další vrstvu.

Zdroj úvodní fotografie: Viktor-rolf.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close