K oltáři v holínkách a s deštníkem? Svatba mezi kapkami deště může být romantická

Svatba, na které zaprší štěstí, zní romanticky. Realita může být značně odlišná. Pro letošní svatební sezonu není předpověď počasí naplněná deštivými dny, ale to neznamená, že byste se nemohli připravit i na mokré překvapení. Kdo je připraven, má svatbu bez problémů a déšť může vzít jako plus. Nejvíc zmoknou svatby na otevřeném prostranství, venku v přírodě nebo obřady pod širým nebem.

Do deště nejlépe s deštníkem, v holínkách a s připraveným suchým oblečením, ručníky, fény a kadeřnicí v záloze. Možná to zní trochu drsně, takže jak na to?

Důležité je mít plán B

Při plánování svatby v otevřené prostoru myslete na zálohy v případě deštivého dne. Co potřebujeme ochránit před deštěm? Nejlépe všechno.

Nevěsta. Pokud se celá svatba nekoná v uzavřených prostorách, kromě přepravy z obřadu na hostinu, je vždy potřeba mít záložní balíček, který může zachránit „den D“. V balíčku nesmí chybět deštník, náhradní obuv, ručník, menší ručník, kartáček pro případ potřeby něco vyčistit. Kosmetický kufřík, fén, šátek, kterým lze ochránit před větrem ramena nebo účes. Můžete přibalit i pěkné gumáky, fotky budou zajímavější. V případě velmi větrného počasí neváhejte použít i větší pléd nebo průhlednou pláštěnku. Pochopitelně pro přesun a nezbytný pobyt venku. Přinesou vám spoustu humoru a dobré nálady.

Ženich. Antidešťový balíček také přijde vhod. V něm si uložíte náhradní obuv a ponožky, ručník, náhradní květinu do klopy, náhradní košile se také hodí. Přibalte gumáky, pokud je má i nevěsta. Doporučujeme fén, je to rychlé sušení čehokoli mokrého.

Svatební obřad. Mějte v záloze variantu obřadu, co počítá s deštěm. Stany, radnici, pronájem místnosti, do které neprší, velké množství deštníků. S deštníky počítejte i pro hosty a oddávajícího. Také doporučujeme zásobit se stojany na deštníky, je to praktické řešení otázky „kam s nimi“? Při větrném počasí je dobré zvýšit upevnění svatební brány, dekorací a všeho, co by mohlo uletět.

Svatební hostinu. Lze zakrýt stany nebo ji operativně přesunout do předem domluvené budovy, která má střechu. Tady se skutečně vyplatí mít svatební koordinátorku, která vše dokáže zařídit. Jen s deštníky zde nevystačíte, ale připravte si vhodné textilie na utírání stoliček a stolů.

Svatební koordinátorku seženete například s pomocí mobilní aplikace Bride Advisor – je pro vás ke stažení zdarma!

Doprava. Máte-li v plánu pěší tůru k obřadnímu místu, je nutné pořídit deštníky. Dnes už je možné si nechat deštníky potáhnout na zakázku, tedy v takových barvách, aby s vámi dokonale ladily. Vhodné jsou bílé pro nevěstu a ženicha, nebo průhledné, případně barevné pro družičky a svatební hosty. Úplně nejlepší je pro snoubence mít v záloze deštník pro dva.

Družičky. Podobně jako nevěsta musí být připraveny na vše. Zabalit náhradní boty, šaty, ručníky, kosmetiku a něco, co je ochrání před chladem.

Svatební hosté. Protože ne každý sleduje předpověď počasí, myslete na pohodlí svých hostů vy. Deštníky, ručníky v zásobě, případně teplé deky, se mohou hodit.

Fotografování. Svatební fotky, videa, vzpomínky, to vše bude v dešti. Při jednání s vybraným fotografem, se ho zeptejte, zda umí fotit v dešti, zda počítá s tím, že by se fotilo i někde, kde neprší, třeba v jeho ateliéru. Dobré je také vědět, zda už někdy v dešti fotil nebo točil video. Najímáte si profesionála, který by takovou situaci měl zvládnout. Někdy je možné fotit i dodatečně, když už nic jiného nezbývá, ale to už není úplně ono. Ale na druhou stranu, krásné fotky ze svatby v dešti, jsou neopakovatelně romantické. Zvlášť krásně mohou vypadat noční fotografie se speciálním osvětlením.

Konec dobrý, všechno dobré

Nastal váš velký den a na obloze vidíte mraky? Žádná pohroma, jste připraveni, ani velký liják vám nemůže vzít radost z vaší svatby. Je to váš den, užívejte si ho a radujte se, vždyť vám prší štěstí.

 

Zdroje fotografií: Pinterest.com, Delsolphotography.com, Jonathanivyphoto.com, Beforethebigday.co.uk, 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close