Víte, jak pečovat o svou pleť před svatbou?

Jak pečovat o pleť před svatbou

Nevěsta září během svého svatebního dne hlavně štěstím. Vzhled a kouzelný dojem ale podtrhne také dokonalá pleť. Víte, jakým způsobem a jak dlouho před svatbou se o ni více starat?

Jak pečovat o pleť před svatbou

Péče o pleť je samozřejmě denním chlebem každé ženy, která si chce uchovat mladistvý a zdravý vzhled. Před svatbou však pokožka nastávající nevěsty trpí o něco více než v běžných dnech. Pronásleduje ji totiž stres, únava, mnohdy i dehydratace. Někdy se k tomu přidá nedostatečná výživa, to když budoucí nevěsta pro samé plánování a přípravy zapomíná jíst.

Kdy je tedy ten pravý čas přikročit k obnově pleti a na jaké pečující kroky přitom nezapomínat?

Jak si načasovat předsvatební péči o pleť

Pokud jde o načasování, záleží na vašem celkovém životním stylu a druhu i kvalitě pleti. Pokud máte pokožku na obličeji bezchybnou, postačí pár týdnů intenzivnější péče, dopřejte si relax u kosmetičky a dávejte si v tom plánovacím shonu pozor, abyste na pěstění pleti nezapomněla. Intenzivní pečující procedury, jako je peeling a podobné, směřujte nejpozději na 2 týdny před svatbou, aby pokožka už nebyla ve váš velký den zarudlá.

V případě, že s pletí bojujete, budete potřebovat začít dřív. Vizážistka Ivana Polomská upozorňuje, že problematické pleti je vhodné se začít věnovat klidně i rok před svatbou. Totéž platí i pokud chcete mít na svatbu například upravené obočí a necháváte si dotenka vytrhaný oblouk dorůst.

Jestliže plánujete na svém obličeji nějaký větší zásah, například odstranění pigmentových skvrn nebo mimických vrásek, objednejte se na odbornou konzultaci také raději dříve. Plán zákroků (některé je nutno opakovat vícekrát) s vámi lékaři sestaví s ohledem na termín vaší svatby tak, aby efekt byl co nejlepší a pokožka měla současně čas se po proceduře zregenerovat.

Jak pečovat o pleť před svatbou

Ke péči o pleť a celkové vnější zdraví nevěsty v širším kontextu patří také například bělení zubů nebo zdravé opálení. Bělení zubů, kdy kombinujete práci u zubaře a doma, trvá asi 14 dnů. Zkusit můžete i přírodní metodu oil pulling, tam doporučujeme začít dříve, protože je jemnější a efekt tedy nastupuje pomaleji. Pokud hledáte opálení a není možné vsadit na přírodní sluníčko, do solária vyrazte nejpozději 3 týdny před svatbou. Když totiž půjdete bezprostředně před dnem D, můžete být nemile překvapena výsledným odstínem, který nebude přirozený.

TIP: K přípravě o pokožku a zuby přidejte i ozdravení vlasů. Začněte asi 6 měsíců před veselkou, pravidelně navštěvujte kadeřnici a požádejte ji o kúry pro váš typ vlasů. Účes však před svatbou radikálně neměňte, je lepší cítit se sama sebou!

Jak se starat o pleť před svatbou

Krásná pleť je především ta, která je zdravá. Jak tedy na to?

Máte-li s ní problémy, netrapte se sama doma a svěřte se do rukou kosmetičky či dermatologa, kteří vám sestaví péči na míru podle speciálních potřeb vaší pokožky.

Jestli je vaše pleť celkově v pohodě, jen jí dopřávejte výživu. Dodržujte pitný režim a nezapomeňte, že aspoň část tekutin by měla tvořit čistá voda (za to, že vynecháte sladké pití, si poděkujete i při pohledu na váhu). Myslete na dostatečně pestrou stravu a v případě, že nestíháte doplňovat všechny živiny jídlem, bez obav sáhněte i po nějakém tom doplňku stravy. Pro pokožku je blahodárná kombinace vápník-hořčík-zinek, biotin, měď, vitamíny B, A, C a E. Pozor, pokud držíte dietu – příliš málo tuků může vést k vysoušení pokožky.

Jak pečovat o pleť před svatbou

Z dalších režimových opatření dbejte na kvalitní spánek, jeho nedostatek umí na vzhledu napáchat nečekané škody. Vyhýbejte se pokud možno kouření i přemíře alkoholu a zkuste se nestresovat. To vše jsou faktory, které pokožce škodí. Snažte se trávit čas na čerstvém vzduchu.

A co dopřávat pleti zvenčí? Ideální je neměnit těsně před velkým dnem kosmetiku, abyste se nedočkala nemilé alergické reakce. Raději používejte, na co jste zvyklá, s novými produkty experimentujte pro jistotu s větším časovým předstihem a nekombinujte jich mnoho najednou. Zkusit můžete přípravky s kolagenem, koenzymem Q10 nebo kyselinou hyaluronovou, která podporuje hydrataci pleti. Klíčové je také důsledné odličování tváře a krku každý večer, bez výjimek.

TIP: Nezapomeňte, že viditelná kůže je také na rtech, krku a v dekoltu, postarejte se i o tyto partie! Hydratační a promašťovací kúry dopřejte i svým rukám a chodidlům.

Jak pečovat o pleť před svatbou

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close