Snubní prsteny také podléhají módě. Zjistěte, jak vypadají současné trendy

Ta chvíle, kdy přede všemi nahlas pronesete své „Ano!“ a poté si vyměníte snubní prsteny, zůstane ve vaší paměti navždy. Snubní prstýnek pak bude tou nejviditelnější památkou a připomínkou vašeho vztahu. Tak, jako svatební šaty, i šperky ovlivňuje móda. Podívejte se, jak vypadají aktuální trendy na poli snubních prstenů.

Pixabay.com

Tradiční snubní prsteny tvoří jednoduchý kroužek ze žlutého zlata. Tradice říkala, že prsten symbolizující svatební slib by měl být hladký a bez ozdob, aby nic symbolicky nenarušovalo dokonalost manželského svazku. Dnes to již neplatí a prsteny mohou mít nejrůznější design a také podléhají módním trendům.

Drahé kovy i netradiční materiály

Návrat žlutého zlata. Klasické zlato se vrací na výsluní! Zatímco v posledních letech se mu nedostávalo příliš pozornosti, nyní je opět v kurzu. Bílé zlato se stále drží svého a naopak lehce ustupuje zlato růžové. Top jsou neokoukané kombinace kovů.

Goldhaus.com

Platina a další netradiční materiál. Platina je letos velmi oblíbená, naopak nízkorozpočtovým řešením je chirurgická ocel, moderní a pohodlný je titan. Tyto prsteny jsou velmi lehké a přitom odolné.

Alternativní volbou je dřevo. S odklonem od rustikální a boho svatební tematiky sice dřevěné dekorace i šperky lehce ustupují do pozadí, ale díky neobvyklému materiálu tyto prsteny zaručeně přitáhnou pozornost, takže mohou být řešením pro milovníky originality.

Barevné kameny. Oblibu si získávají také vzácné barevné diamanty či jiné barevné drahokamy.

Thelordofgemrings.com

Udržitelnost a příběh

Fair prsteny. Současnou generaci nevěst a ženichů oslovuje ekologické a sociální poselství. Více, než kdy dřív, je zajímá, kde a jak jejich prsteny vznikly a odkud pochází materiál. Chtějí znát jejich původ a příběh.

Tip: Skvělý příběh můžete prstenům dodat vy sami. Nemáte doma nějaký starý rozbitý šperk třeba po babičce, s kterým jste si jako malá tajně hrála? Nechte z něj udělat snubní prsteny, budou pro vás mít dvojitou citovou hodnotu.

Jedinečnost. Unikátní tvary, neobvykle vybroušené kameny, originální zdobení a návrhy šperků na míru též patří ke stále častějším požadavkům snoubenců. Letí různě proplétané modely, kroužky jako vytvořené z náhodně ztuhlé kapaliny nebo dvojité prstýnky.

Tip: Jedinečnost zajistí například prsteny zdobené podle sluneční soustavy, jak je vyrábí brněnská firma Helioring.

Krikawa.com

Moderní design

Minimalismus. Vedle bohatě zdobených prstenů se prosazuje také minimalismus. Jednoduché hladké kroužky pro muže i ženy se znovu těší oblibě. Jejich výhodou je, že se hodí k jakémukoliv stylu a oblečení a můžete k nim bez problémů ladit i další šperky.

Superúzké kroužky. Do módy přicházejí uzoučké jemné kroužky, které mohou být jak hladké, tak i zdobené kameny nebo rytinami.

Chicrme.com

Pohodlí. Mnoho modelů dnes disponuje zkoseným vnitřním profilem, takže jsou hladší a nedráždí prst, snadno se pak nasazují a sundávají.

Diamanty i pro muže. Nápadné zdobení, rytí či dokonce drahé kameny se stávají běžnou součástí i pánských modelů.

Jsdiamond.com.ph

Při výběru snubních prstenů je fajn sledovat nejen trendy, ale také to, jak se vám samotným prstýnky líbí, jak vám padnou a jak se s nimi na ruce cítíte. Protože, koneckoneců, denně nosit je budete vy. Tak zvolte dobře, ať vám dělají radost.

Melaniecasey.com / Jsdiamond.com.ph / Jewelrystack.com

 

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close