8 jedinečných žádostí o ruku

Zásnuby, žádost o ruku

První Máj jako lásky čas je ideální příležitostí, aby vaše drahá polovička poklekla a vyslovila se. Pokud zatím otálí, máme tady pár inspirativních tipů, jak a kde tuto zásadní životní otázku položit.

Zásnuby, žádost o ruku
FOTO Islandpic.com

Zásnuby si obvykle představujeme jako romantiku se záplavou růží, jedinečný zážitek a slzy dojetí při romantické písni. Věci, které za jiných okolností mohou být, řekněme, poněkud kýčovité. Protože žádost o ruku přináší sama o sobě obrovský náboj emocí, okoukané okolnosti zastíní a zůstane jenom radost nad vaší novou společnou cestou. Ale samozřejmě snad každá budoucí nevěsta si představuje, že její žádost o ruku bude jiná –  bude speciální a originální.

Volba místa nebo kulis může sehrát velkou roli v tom, jak budete na ten nádherný okamžik vzpomínat a jestli a jak o něm budete vyprávět přátelům. Nechte se inspirovat zajímavými nápady a místy, na která nezapomenete.

1. Zásnuby na pláži

Co takhle žádost o ruku na pláži s balónky, zprávou v lahvi a spoustou okvětních lístků růží? Je to romantické jako blázen! Avšak pozor, okvětní lístky růží a pláž jsou teoreticky úžasné, ale v praxi mohou být katastrofální kvůli vánku – zvláště když z nich chcete vytvořit romantický tvar. Tak vše důkladně promyslete, aby vám vyznání neodfoukl vítr.

Tip: Vytvořte romantický noční okamžik na vašem oblíbeném místě s nočním piknikem.

2. Vinný sklípek

Jste milovníky vína a rádi navštivujete vinné sklípky? Pak právě romanticky výlet za vínem, u kterého položíte onu osudovou otázku, je to pravé pro vaši žádost o ruku. Objednejte soukromou degustaci pro dva, nechte sklípek romanticky ozářit svíčkami a jděte do toho. Na etiketu oblíbeného vína můžete dát třeba i zamilovaný vzkaz.

3. Milujte svátky?

Jestli jste typ, co s nadšením slaví narozeniny, Valentýna, Velikonoce i Vánoce, využijte jejich jedinečné kouzlo k žádosti o ruku. Ta sama o sobě je romantickým gestem ještě posíleným koloritem svátků. Abyste sladkost trochu naředili, nezapomeňte se přitom také dobře pobavit. Humor je jeden z nejdůležitějších ukazatelů vašeho vztahu a lásky.

Připravte žádost zábavnou a humornou formou například při kupování vánočního stromečku v opravdu hodně nevkusných svetrech, navlékněte prstýnek na pomlázku nebo připravte pátrací hru se zamilovanými valentýnskými vzkazy, samozřejmě celou v záplavě růžových srdíček.

Tip: Jako ideální příležitost se nabízí také dnešní den. Skočte do toho po hlavě impulzivně, i když nemáte prstýnek!

4. Romantický táborák v přírodě

Chcete se vyhnout klišé? Při žádosti o ruku si dávejte pozor, aby nevyzněla absurdně přehnaně, falešně nebo nevkusně. Pokud jste pár, který se seznámil na nějakém místě v přírodě, nebo je pro vás toto téma blízké, zakomponujte kempování do vašeho vyznání. Vyrazte pod stan a pod oblohou plnou hvězd seberte odvahu „to“ vyslovit.

Můžete také na místě vytvořit upomínku, kterou si později třeba vystavíte ve svém domě jako roztomilý, rustikální detail, který vám bude tento okamžik navždy připomínat.

5. Milujete hory?

Je vaší společnou vášní zdolávání hor a všech vrcholů? Překvapte svou lásku na vašem oblíbeném místě s dechberoucím výhledem. Nebo se vydejte na horu, kterou jste si už dlouho slibovali. A tam, po úspěšném výkonu, kdy jste společně překonali námahu, se můžete vyjádřit. Že spolu zvládnete dobré i zlé, už jste si koneckonců prověřili ostrým stoupáním.

žádost o ruku
FOTO Bridalmusing.com

6. Omamte ji sladkým pokušením

Pokud miluje sladké, nechte jí vytvořit speciální sladkou dodávku až do domu. Pro položení osudové otázky se výborně hodí velký dort, různé malé dortíky, perníčky, makronky či cupcaky. Nápis může být napsaný čokoládou přímo na dortu nebo slovo za slovem na každém minikousku zvlášť, stejně jako na cedulce zapíchnuté do kopce šlehačky. Jdete-li do cukrárny, poproste personál předem, aby otázku napsali na okraj jejího talíře.

Jedinečné žádosti o ruku
FOTO Archzine.fr

7. Ranní žádost o ruku s kávou

Uvařte jí ráno její oblíbenou kávu do zbrusu nového hrníčku. Může to být součástí romantické snídaně do postele, kterou jí dáte najevo, jak vám záleží na jejím pohodlí. A na dně šálku se pak může skrývat natištěná vaše otázka…

žádost o ruku
FOTO Weddingforward.com

8. Miluje koblihy?

Nechte si otázku pro vaši partnerku upéct na zakázku. Pokud donuty miluje, určitě neodmítne.

žádost o ruku
FOTO Weddingforward.com

Zdroj úvodní fotografie: Brides.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close