Toužíte vlastnit svatební šaty jako z pohádky, ale nezruinovat přitom svatební rozpočet? Něco bílého vám tento sen splní

Mnoho nevěst řeší dilema: nádherné, dokonalé svatební šaty, které ale po dni D musí vrátit do půjčovny, nebo své vlastní, co si můžou schovat na památku, ale zato plné kompromisů, aby se vešly do svatebního rozpočtu. Tento oříšek pro vás rozsekla Eliška Mykulyn, která v salonu Něco bílého prodává pohádkové šaty za snesitelnou cenu.

Foto Jakub Martykán

Vše začalo, když se Eliška pustila do hledání svých vlastních svatebních šatů. Brzy zjistila, že i ona se bude muset rozhodnout mezi dvěma možnostmi z úvodu – anebo to vyřešit úplně jinak. A protože chtěla své šaty schovat pro vnoučata, takže půjčovna nepřicházela v úvahu, založila si pro jistotu rovnou svatební obchod a stala se svou vlastní první zákaznicí.

Něco bílého nabízí ke koupi širokou paletu svatebních šatů, které vám ušijí na míru, na základě modelu vybraného přímo na prodejně nebo zvoleného z katalogu dodavatelů. Je to vlastně takové spojení modelového salonu s klasickým obchodem. Čekají vás nejméně tři cesty do showroomu: na první si šaty vyberete a poměříte se, poté si ušité šaty vyzkoušíte, aby se mohly udělat poslední úpravy, a při třetí návštěvě si je odnesete. Celým procesem vás provádí zkušené a milé konzultantky, které se ve své oblasti 100% vyznají a umí poradit.

Foto Marek Česal

Něco praktického

Cena za svatební šaty z tohoto salonu se pohybuje mezi 8 000 až 20 000 korunami.

Na zkoušku se musíte objednat předem – telefonicky nebo e-mailem. Čeká vás 1-2 pohodové hodinky nad sklenkou prosecca, během nichž stáváte princeznou či vílou a vybíráte, co vám nejvíc sedne. Můžete si vzít poradkyně z domova a využít i profesionálních rad odbornic ze salonu. Zkouška je zdarma.

Ušití šatů trvá asi 2 měsíce, drobné úpravy pak až 10 dní. Objednejte se proto s dostatečným předstihem.

Než se začne šít, je nutné zaplatit zálohu, která je 50 % z ceny šatů a hradí se po podpisu smlouvy. Zbytek ceny doplácíte v den, kdy si šaty odnášíte.

Foto Jakub Martykán

Chcete si domluvit schůzku? Pak jistě oceníte kontakty:

Vybírejte, abyste se v šatech cítila dobře

Abychom ale jen nepopisovali, jak to v salonu chodí, zeptali jsme se majitelky Elišky Mykulyn na tipy a inspiraci pro nadcházející sezónu 2020. A také nám poradila, jak vůbec šaty vybírat, abyste se ve svůj den cítily krásně a příjemně.

Jaké svatební šaty budou žádané v sezóně 2020?

Tento rok jsme se zamilovali do trendu odhalených ramen a spadlých rukávů. Hodně nevěst si představuje svoje svatební šaty s rukávy, pokud se ale vdávají v létě, jsou celé rukávy problematické kvůli teplu. Spadlé rukávy jsou naopak vzdušné a slouží spíš jako doplněk. U nás jsou takové například šaty Amanda.

Šaty Amanda – Foto Jakub Martykán

Dalším trendem letošního roku jsou hluboké výstřihy. Výhodou hlubokých výstřihů právě na svatebních šatech je, že nevypadají vulgárně, ale krásně a žensky.

Co z trendů 2019 přetrvá?

Stejně jako minulý rok, i tento rok nevěsty vyhledávají hlavně pohodlí. Proto je trend boho šatů stále velmi oblíbený.

Jaký styl najdou ženy ve vaší nabídce?

Snažíme se vyhovět každé nevěstě. V našem showroomu tak najdete jak nadčasovou klasiku, tak aktuální trendy. Najdete u nás každý tvar výstřihu i tvar šatů. Kromě modelů, které máme na prodejně, můžeme hledat další v katalogu našich dodavatelů. Modelů, které tedy můžeme nevěstě nabídnout, je opravdu mnoho.

Foto Tereza Česalová

Co by měla nevěsta při výběru svatebních šatů rozhodně vzít v úvahu?

Určitě je potřeba uvažovat nad ročním obdobím a teplotou, která v tom období bude – tedy pokud se celá svatba nebude odehrávat uvnitř. Většina nevěst jako první vybírá svatební místo, podle toho pak volí znění celé svatby. Pokud se vdává nevěsta v kostele, vybírá jiné šaty, než když se vdává na poli.

Je dobré myslet na svůj barevný typ. Většina svatebních prodejen a salonů postupně upouští od sněhově bílých šatů, které nelichotily většině typů pleti, a přechází na barvu ivory, která je lichotivější. Trendem posledních let je také odstín pudrové, ten si ale úplně každý dovolit nemůže. Já sama mám olivový podtón pleti, který se s pudrovou barvou vůbec nesnese.

Co se plánovaných aktivit na svatbě týče, pokud nevěsta neplánuje přijet k oltáři na koni nebo seskočit padákem, neměly by být jakékoliv svatební šaty problém. Nejdůležitější je, aby se nevěsta v šatech cítila dobře a vydržela v nich celý den.

Foto Jakub Martykán

Jaké šaty vybírat na podzimní a zimní svatby?

Tady samozřejmě záleží, jestli se celá svatba odehrává ve vytopené místnosti nebo ne. Pokud chceme mít venku i třeba jen focení, musíme zvážit fakt, že bude nevěsta buď mrznout, nebo tomu musí přizpůsobit své šaty, tedy vybírat šaty s rukávy a z teplejších materiálů.

Pokud si ale nevěsta představuje šaty bez rukávů, existuje mnoho dalších možností jak zůstat v teple, tím jsou například přídavné rukávy na šaty, bílé kožíšky nebo kápě.

Naše oblíbené šaty s rukávy se jmenují Jasmeen.

Šaty Jasmeen – Foto Tereza Česalová

Jak je to s doprovodem u zkoušek? Koho byste poradila vzít na zkoušku s sebou a má to nějaké úskalí?

Nevěstám bych doporučila vzít s sebou kamarádku nebo maminku, ale s počtem to nepřehánět. Každý má jiný vkus, a tak se může stát, že se váš doprovod nebude moci shodnout a vybírání vám spíše ztíží, než ulehčí.

Co když přijde nevěsta s tím, že nemá absolutně žádnou představu o svých svatebních šatech, poradíte?

Ano, každé nevěstě rádi poradíme. Když k nám nevěsta přijde, zeptáme se jí, kdy svatbu plánuje a jestli už má zamluvené svatební místo. Z těchto informací vycházíme. Podle místa a typu postavy pak vybereme několik kusů na vyzkoušení a podle toho, co nevěstě sluší a co se jí líbí, hledáme dál, než najdeme ty pravé šaty.

Foto Majfi

 

Zdroj fotografií: Něco bílého, autorem úvodního snímku je Jakub Martykán


Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close