Toužíte po jedinečném svatebním modelu od českého návrháře? Nebojíte se vystoupit z davu? Sáhněte po šatech Sobje

Patří móda k vašim koníčkům? Tradiční načančané svatební róby pro vás nejsou volbou? Pokud rádi podpoříte české tvůrce a chcete něco jiného a nebvyklého, pak se jistě najdete ve stylu české značky Sobje. Inspirujte se spolu s námi.

Sobje je „mladší sestrou“ tuzemské oděvní značky Odivi. Ta se v současnosti věnuje ne-svatebnímu oblečení, ale donedávna právě pod touto značkou stále čatěji vznikaly svatební šaty na zakázku pro stálé zákaznice. No a od toho už byl jen krůček k samotné svatební značce.

Návrhářky Iva Burkertová a Tereza Plašilová pod názvem Sobje vytvářejí šaty pro nevěsty, které mají svůj styl, rády si plní sny a nechtějí ve svůj velký den připomínat šlehačkový dort. Jsou to také nevěsty, které rády naruší zažitý stereotyp a nebudou se ostýchat čelit leckdy překvapeným pohledům svých svatebních hostů.

Styl Sobje charakterizuje lehkost a jednoduchost, čistota a minimalismus, uvolněnost a pohodlí. Šaty jsou snadno nositelné, neomezují vás žádné obruče nebo kostice, a můžete je využít i po svatbě. Obzvlášť, pokud si svůj svatební model složíte třeba z topu a sukně.

Pro Ivu a Terezu je móda hrou struktur a materiálů a také možností, jak překročit své hranice a vyjádřit svoji svobodu. Cílem je, aby se klientky v oblečení cítily pohodlně a šaty se přizpůsobily své nositelce.

Autorky Sobje tvoří především na zakázku, mají rády individuální přístup a skutečnou kreativitu. Jejich svatební modely často skrývají skutečné příběhy. Máte svoji oblíbenou látku, nebo třeba kus krajky po babičce, který pro vás hodně znamená? Přineste si ho s sebou a může se stát součástí vašich svatebních šatů! Máte kamaráda grafika? Nechte si od něj navrhnout motiv, který vám pak natisknou na látku. Napadá vás neco originálnějšího a osobnějšího?

Nevěstu v šatech Sobje může hřát také skutečnost, že modely jsou šity převážně z materiálů vyráběných v Česku a designérky dbají na celkovou udržitelnost výroby.

Řekněte Sobje ano

Chcete-li si nechat navrhnout šaty na zakázku, obraťte se na ně nejpozději tři měsíce před svatbou, ale klidně i dříve.

Nebo si vyberte z hotové kolekce. Tu charakterizují lehké a vzdušné materiály a pohodlné střihy, najdete tady šaty, vícedílné kombinace se sukní nebo kalhotami a kromě čistě bílé můžete zvolit i pudrově růžovou nebo meruňkovou. Rebelskou nevěstu potěší kombinace s černými akcenty, eko nevěstu recyklované materiály. A svatební ledvinka? Ta nás prostě dostala.

Ceny za svatební šaty od českých návrhářů na zakázku obecně pořídíte od 20-30 tisíc korun. Za to získáte opravdový originál, který vynosíte i později.

Svatební šaty Sobje najdete v pražském studiu Odivi v komplexu SmetanaQ na Smetanově nábřeží 4. Kromě šatů z kolekce nebo šatů na míru si tady můžete objednat i jejich vizážistku, nebo dvorní fotografku obou značek Anetu Benediktovou, která nafotí klasicky svatební den nebo i jedinečný svatební editorial.

Svatební kolekci můžete vyzkoušet a zakoupit také na pražském Chodově v Czech Labels & Friends.

Další kontakty:

telefon: +420 732 814 636

e-mail: saysobjeyes@gmail.com

Facebook, Instagram

Zdroj: Sobje

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close