Jak kombinovat barvy na jarní svatbě? Svatební blog vám s tím pomůže!

Možností, jak nakombinovat barvy na svatbě, je nepřeberné množství. Možná právě díky tomu mnoho nevěst tápá v tom, jakou barevnou kombinaci zvolit. Některé barvy k sobě totiž ladí míň, jiné zase víc. A není nic krásnějšího (tedy kromě snoubenců), než dokonale sladěná výzdoba, kterou se poté můžete pochlubit svým hostům. Svatební blog pro vás našel několik kombinací, které se hodí pro každou jarní svatbu. Které to tedy jsou?

Vaše jarní svatba bude určitě krásná nejen díky sezónním dekoracím (květiny), ale také díky teplejšímu počasí. Jaro je spojeno se spoustou hezkých odstínů, které mohou navzájem poskládané, tvořit dokonalou paletu mnoha kombinací. Abychom vás ujistili, že je tomu opravdu tak, připravili jsme si pro vás inspiraci hned několika kombinací, ze kterých si jistě vyberete tu svoji. Jaro je spojeno s novými začátky a krásou probouzející se přírody, pro což jsou ideální hlavně pastelové jemné barvy. Nemusíte se bát ale ani výraznějších barev, které jsou nesmírně energické. Použít je můžeme nejen na květinovou výzdobu a dekorace, ale třeba i na svatební dorty nebo sladkosti. A jaké barevné palety jsou ty nejlepší?

Modrá, fialová a růžová

Vláda měkkých a chladných odstínů, které jsou zjemněny něžnou růžovou barvou. V kombinaci se zelenou trávou místo podlahy je dosaženo pocitu volnosti a vzdušnosti.

Růžová, oranžová a bílá

Variace odstínů oranžové a růžové barvy v kombinaci s čistou bílou může působit velmi žensky a vesele. Jistě rozveselí každou svatbu po zimě, kdy vládly syté až tmavé barvy.

Teplé barvy a zelená

Není úplnou pravdou, že na jarní svatby patří JEN tlumené odstíny, sezóna se může pochlubit i poměrně vysokým podílem jasu. Tyto sytě ohnivé červené, oranžové a žluté květy skvěle vyniknou v kombinaci se zelenou.


Modrá, zelená a oranžová

Kombinace těchto barev se dá nazvat velmi jednoduše jako elegantní a svěží. Pokud bude převládat bílá barva, kterou dokombinujete se zelenou a oranžovou, vznikne vám dekor, který si zamilujete. Co ho využít při výzdobě svatební hostiny?


Červená, růžová a bílá

Tmavě červená je velkým hitem zimních svateb, ale využít ji můžete stejně dobře i na jarních svatbách. I kdyby jen na tiskovinách, jako na této fotce.

Oranžová, fialová a žlutá

Oranžová, fialová a žlutá barva budou vynikat hlavně na květinové výzdobě, ale bát se nemusíme ani jejich využití na sponky do vlasů, čelenky a jiné šperky pro ženskou část svatby.

Zelená a bílá

Bílá je barvou prvních sněženek a zelená je tráva, která se probouzí k životu po mrazivé zimě. Jde o dokonalou kombinaci, která potěší každého. I kdyby byl váš partner fotbalista.

Neutrální a metalické barvy

Metalické barvy jsou hitem posledních let, nejen co se týče oblékání a bydlení, ale také svateb. V zimě se hodí více těžké tóny a tmavé barvy, na jaro je lepší metalické barvy kombinovat s neutrálními tóny.


Fialová, oranžová a zelená

Také vám tato pohádková kombinace připadá jako z Říše zázraků? Důvtipně může vypadat i fialová látka místo stropu v kombinaci s balonky, které mohou později zabavit malé děti, které svatba ne vždy baví.

Přírodní tóny

Přírodní barvy vždy byly a stále budou patřit mezi primárně nejoblíbenější tóny. Lehce se kombinují a můžeme je použít téměř na vše.

Červená, fialová a bílá

Kombinace červené, barvy vášně, a bílé, která symbolizuje čistotu, je velmi oblíbená. Často ji můžeme najít i na různých svatebních šatech. V kombinaci s fialovou na šatech družiček neuděláte krok vedle.

Růžová, zelená a modrá

Tato kombinace může vypadat skvěle nejen na svatebních tiskovinách, ale i na květinové výzdobě. Také se bude vyjímat se zlatou barvou, která může být třeba v podobě svícnů.

Modrá a žlutá

Tato kombinace je velmi odvážná, ale také ideální pro teplé jarní dny. Žlutá barva rozzáří náladu každého z nás a v kombinaci s modrou, barvou nebe, budete dokonalá.

Zdroj: marthastewartweddings.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close