Neobvyklá svatební dekorace: jablko. Využijte dary podzimu pro originální tématickou veselku

Přemýšlíte, jak originálně uchopit svatební téma? S podzimem se nabízí využít zralé plody a právě jablka mohou být skvělou volbou! Jablko je přece symbolem prvotního hříchu Adama a Evy a tedy ovocem lásky. Podívejte se, jak můžete jablka využít.

Weddingwire.com

Není snad typičtější podzimní ovoce, než zralé jablíčko. Ať už je vaším svatebním obdobím babí léto nebo pokročilejší podzim, jablka k tomuto času patří. Jejich kulatý tvar potěší oči, jsou krásná v kombinacích s květinami. A sladká chuť potěší zase chuťové buňky. Navíc jsou jablka dobře dostupná a pokud vlastníte zahradu s jabloní nebo dokonce sad, můžete je mít úplně zadarmo!

Beautyofwedding.com

Pokud jde o svatební styl, nabízejí jablka obrovskou škálu možností. Tak například barevně – můžete zvolit rudá, zelená, žlutá nebo mix, ale klidně i zlatá! Vyniknou na rustikální, ale i elegantní události. A vedle dekorací s nimi zajistíte i svatební občerstvení.

Cotton.selbermachendeko.com / Weddingomania.com / Artfire.com / Zazzle.com Rusticweddingchic.com / Beautyofwedding.co
Specialweddingmoment.com / Poppyweddingmagazine.feminatalk.ru / Iloveswmag.com / Marthastewartweddings.com

Jablko na každý stůl

Jste-li milovníci jablek, na takovéto svatbě budete ve svém živlu. Jablka mohou tvořit součást svatebního oběda v podobě pečeného masa na jablkách i sladkého baru v podobě jablečných koláčů, donutků nebo klasického štrúdlu. Jablka můžete podávat v županu,karamelu nebo čokoládě. A nebo jen tak k zakousnutí.

Southernliving.com / Amysgourmatapples.com / Designlisticle.com

Využijete je i při zásobování nápojového baru. Dětem a řidičům nalejte mošt nebo čerstvou jablečnou šťávu, ostatní potěší studený nebo (hlavně v chladnějším počasí) horký cider.

Theperfectpalette.com
Homegoods.com

Suroviny na ochucení horkého cideru budou milým dárkem pro svatebčany.

Beautyofwedding.com

A nezapomeňte jablky vyzdobit i svatební dort.

Hitched.co.uk

Jablka jako výzdoba

Jablíčka ovšem můžete využít i k vytvoření dekorací. Pokud už předem víte, že vaše veselka se ponese v tomto duchu (plánování tématu dopředu doporučujeme), dolaďte vše k dokonalosti už svatebními pozvánkami a dalšími tiskovinami.

Weddingchicks.com

Jablka poslouží jako svícny, jmenovky nebo součást výzdoby tabule.

Weddingideasselection.club / Weddingwire.com / Weddingchicks.com
Happywedd.com

Budou krásná i zavěšená ze stropu, větví nebo svatebního oblouku. A co jablka s vaším monogramem?

Wedluxe.com
Brit.co / Nevesta.info / Himisspuff.com

TIP: Máte-li jabloň, vypěstujte si vlastní obrázková jablka. Vyrobte si voděodolnou samolepku (nejlépe zelené barvy, aby nepropoustěla moc světla). Tu nalepte na zelené plody, uprostřed léta, ještě, než začnou dozrávat. Lepte na tu stranu, kam dopadá slunce. Potom počkejte, až plody uzrají, nálepky opatrně sundejte a obrázek je na světě! (Samolepky  si můžete také nechat vyrobit na zakázku. Umí to např. Nejlevnější samolepky nebo Samolepkomat. Chcete-li tvořit sami, samolepící papír koupíte ve výtvarných potřebách.)

Máte na svatbě děti, které potřebujete zabavit? Co kdyby si zahrály jablkovou dámu?

Womangettingmarried.com

Nevěsta a ženich musí ladit

S tématem svatby nezapomeňte doladit i sami sebe. Nevěsta prostě musí mít kytici s jablíčky. A kromě toho je tu spousta detailů, kterými svůj outfit dotáhnete k dokonalosti: rudá rtěnka, barevné střevíčky či dekorace do vlasů.

Weddingchicks.com

Ženich se bude muset spokojit s barevně ladícím motýlkem či kravatou a kapesníčkem. Pokud do korsáže neseženete minijablíčko, poslouží některé menší plody – třeba šípky – nebo podzimní květy ze svatební kytice.

Stylemepretty.com / Ruffledblog.com

Ani družičky nesmí zůstat pozadu.

Weddingomania.com

A ještě malá fotoinspirace pro jablíčkovou svatbu.

7×7.com
Weddingcolors.net

 

Zdroj úvodní fotografie: Weddingwire.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close