11+1 tipů na stylové posezení. Inspirujte se, na co usadit svatební hosty při vašem obřadu

Výzdoba místa pro svatební obřad, to není jen okrasná slavobrána, koberec a stolek pro oddávajícího. Vaši svatební hosté si také musí někam sednout. Řada míst má své vlastní židle, ale můžete být i originální a pojmout to po svém. Na čem se dá také při svatbě sedět?

Brides.com

I když je dnes stále častěji vidět, že při obřadu většina hostů stojí, stejně je slušnost posadit aspoň rodiče a nejstarší hosty. Nějaké sezení tedy bude na pořadu dne ve všech případech, kdy se obřadu účastní víc lidí, než jen vy dva a svědci.

Hrady a zámky vám většinou nabídnou vlastní židle, které se hodí do daného interiéru, a pravděpodobně vám budou vyhovovat, protože právě takový styl hledáte. Na úřadu zpravidla jinou možnost než jejich sezení nemáte. Ale svatby venku, na starých statcích a ve stodolách můžete osvěžit neobvyklým posezením pro svatební hosty.

Lapisdenoiva.com

Jak vybírat posezení ke svatebnímu obřadu

Uvědomte si, jaký styl vaše svatba má, a tomu sedátka přizpůsobte. Lesní svatbě budou slušet pařezové lavice, boho obřadu orientální taburetky a šik stylizaci zase elegantní sofátka.

Hlídejte si svatební rozpočet a pohybujte se v jeho mezích. S tím vám pomůže mobilní aplikace Bride Advisor, kde si vše snadno propočítáte, a také tam najdete stylovou inspiraci, třeba i na posezení. Sedací nábytek si můžete koupit nový, což je ta nejnákladnější varianta, nebo se poohlédnout po bazarech. Úspornější variantou je pronájem posezení. Kreativní povahy ušetří, když si sedátka samy vyrobí.

Vezměte v úvahu také věkové složení a povahy vaši svatebních hostů. Babičky se těžko budou krčit na polštářích na zemi, zatímco pro děti to bude ideální řešení. Máte-li smíšené osazenstvo, můžete sedadla i nakombinovat: pro starší nějakou vyšší variantu, jako jsou židle nebo taburety, pro děti polštáře.

Inspirace

1. Různorodé židle. Jestliže hledáte trochu originality, ale nechcete s vzdát pohodlí židlí, zkuste je namíchat – barevný a stylový mix zapůsobí osvěžujícím dojmem.

Greenweddingshoes.com

2. Lavice. Do lesa se hodí lavice. Klasické smontované, s opěradlem nebo bez, ale i homemade ve stylu prkno položené přes pařezy. Pozor na délku prkna, aby se v půlce nepřelomilo, je-li dlouhé, dejte odprostřed další pařez. Kouzelné budou také parkové lavičky.

Elizabethannedesigns.com

3. Křesílka a sofátka. Pro elegantní svatbu na zámeckém nádvoří jako stvořená. Úchvatně budou ale vypadat i na boho-šik veselce uprostřed travnaté louky. Pro vintage feeling sežeňte skutečná starožitná křesla.

Instagram.com/foundrentals

4. Balíky slámy. Máte venkovskou svatbu? Co může být lepšího, než sláma. Aby si hosté nepoškodili oblečení, položte na balíky koberečky nebo silnější deky.

Weddingzaria.topvidweb.ru

5. Palety. Dnes už klasika, která zaručí styl i pohodlí, zvlášť když je ještě vypolstrujete měkkými podsedáky.

Greece-is.com

6. Taburetky. Podle stylu vytvoří orientální, elegantní nebo příjemně uvolněný vzhled a jsou pohodlné na sezení.

Brides.com

7. Staré kostelní lavice. Nebo vyřazené městské lavičky. Umožněte jim druhý život a sobě zajistěte romantickou vintage a chabby-chic náladu.

Bestwomans.hayhogy.ru

8. Polštáře a sedáky. Pro bohémskou, indiánskou nebo prostě jen volnomyšlenkářskou svatbu je to dokonalá stylizace. Jen tady opravdu pozor na ty babičky a dědečky, mohlo by jim to dělat potíže, pro ně zajistěte pár židlí nebo vyšších taburetů.

Marthastewartweddings.com

9. Dřevěné pařezy. Pro ty, kteří chtějí svou lesní svatbu dotáhnout k dokonalosti, jsou tu pařezy. Ideálně s nějakým polštářkem, nejen, aby netlačily, ale také abyste uchránili jemný materiál šatů svých hostů od poškození. Pařezy poslouží také jako stolečky nebo z nich můžete vytvořit působivou kompozici pro svíčky.

10. Plážová lehátka. Chystáte-li svatbu v tropickém nebo plážovém stylu, ani nemusíte na té pláži doopravdy být, a atmosféru máte hned. Doplňte je o pár sedáků z mořské trávy pro ještě lepší efekt.

Ultimateideas.buzztip.ru

11. Netradiční uspořádání klasických židlí. Když chcete židle, ale jinak. V tomto případě nezapomeňte sehnat fotografa, který vaši efektní kompozici nafotí z ptačí perspektivy.

A na závěr jeden tip – ať už zvolíte jakékoliv posezení, zpříjemněte je hostům dekami a polštářky, ať si vaše nejkrásnější chvíle vychutnají opravdu v pohodlí.

 

Zdroj úvodní fotografie: Thebelongil.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close