Markéta a Jakub měli elegantní a chic svatbu, kterou korunovalo nečekané překvapení v oblacích

Nevěsta a ženich, veselí novomanželé, láska

Máme pro vás další skutečný svatební příběh z rubriky Vaše svatba. Markéta přesně věděla, jak má její svatba vypadat. A protože ráda organizuje, bylo jasné, že si většinu věcí zařídí sama. Přesto se v klíčových otázkách svěřila do rukou odborníků a potvrdila tak, že umět odhadnout, co si zařídit vlastnoručně a kde si nechat pomoci, je ta pravá cesta. Pak vás nerozhází ani nečekaný letecký výlet. Více už sama nevěsta.

Plánovat jsem začala téměř ihned po zásnubách, jelikož jsme to chtěli stihnout ještě v tom roce. A navzdory koronaviru se to i povedlo! Zásnuby byly 14. 1. 2020 a svatba 26. 9. 2020.

Odjakživa jsem věděla, že moje svatba musí být jiná než všechny ostatní, protože nemám ráda stereotyp a výzdobu, kterou mají všichni. Měla jsem jasno, že nechci mít svatbu v barvách vzhledem k období. Trochu jsem chtěla nakombinovat obě naše povahy, a tak bylo třeba trochu přírodna (to je manžel), ale i hodně skla a kovu (to jsem já).

Manžel (musím si na to ještě zvyknout) byl naprosto skvělý, hned na začátku mi řekl: „Udělej to podle sebe, je to převážně tvůj den.“ Neměl problém s ničím, co jsem navrhla, ani s barvami, ale tam nebylo co, jen nechtěl, aby bylo moc růžové, což vlastně nakonec nebylo vůbec.

Jinak pomáhal, kde mohl. Co se týče kreslení obrazu, kam pak svatebčané obtiskávali prsty, nebo přípravy truhličky na přání, výroby korkového srdce na podpisy…s tím si opravdu vyhrál a bylo to nádherné.

Celkově nás, ale to všechny, zaskočila epidemie, kdy člověk nevěděl, zda ta svatba vůbec bude a jak dopadne. Bohužel nám museli zavřít hospodu v 10 večer, ale dohnali jsme to pak na ubytování u ohně.

Přípravy v plném proudu

Zaskočilo mě asi nejvíce to, že už v lednu bylo hodně obsazených míst na září, ať už ubytovacích zařízení pro svatebčany, nebo restaurací na hostiny.

Dále jsem přišla na to, že jakmile hledáte něco na svatbu a kamkoliv napíšete před sháněnou věcí „svatební“, je za to dvojnásobná cena.

Mile mě překvapil přístup v ubytovacích zařízeních Jízdárna Malenovice a Chata Rosa v Malenovicích, kde jsme měli ubytované hosty. Na obou místech byli naprosto příjemní a nedělalo jim problém, aby svatebčané přijeli už v 11, připravili se na svatbu a odjeli na jiné místo. Naprosto skvělý přístup a ochota vyjít vstříc!

Vzhledem k tomu, že jsem vždy chtěla dělat svatební agentku, tak jsem si spoustu věcí zařizovala sama a ani jsem nechtěla pomoct, jen aby to bylo podle mě. Ale např. na zařízení výzdoby svatební tabule jsem využila Sweet&Chic (paní Kleslovou), jelikož nakoupení klubových talířů, příborů, apod. by vyšlo mnohem dráž, než zapůjčení a nachystání. K tomu s ní byla naprosto skvělá domluva, když máte představu, ale třeba chcete ještě poradit, je vždy k dispozici a navrhne vám, co by se hodilo nebo co tam třeba ani mít nemusíte. A výsledek – krásná práce.

Dále pak jsem objednala květinovou výzdobu od KvětinyLB (Lucie Brusová), což je nejlepší floristka na světě a nikdy bych nikoho jiného nedoporučila než ji. Je ochotná, šikovná, jede dle vašich představ, ale také ji to baví a má to v oku, ví přesně, co je nejlepší a co se k sobě hodí (je to sice moje kamarádka, takže mě i zná, co se ke mně hodí, ale nechválím ji jen proto, že ji znám odmala).

Oznámení, jmenovky na stoly a menu jsem si nechala vyrobit od Duší psáno, také jsem byla naprosto spokojena s prací paní Maryškové, píše kaligrafií a má to opravdu nádherné.

Co se týče barev svatby, tak v jednoduchosti je krása a já miluju rose gold, bohužel však na svatební výzdobu se v této barvě ještě moc věcí nedělá (na rozlučky, to ano, to je jí hodně), tedy jsme se s paní designérkou domluvily na zlatých doplňcích a příborech a klubové talíře měla skleněné s rose gold. Květiny byly bílé barvy doplněné o zelený eukalyptus.

Svatební den s večerkou v deset

Svatba vyšla naprosto perfektně, dle našich představ a všem se moc líbila. Co se týče počasí, to nebylo tak přívětivé, ale nakonec nepršelo, i když mělo. Bylo dosti chladno, takže na focení venku jsme byli už lehce protivní.

Dva týdny před svatbou byla předpověď počasí ještě taková, že bude 18 stupňů a polojasno, takže jsem to neřešila, pár dní před svatbou to ale kleslo na 11 °C a déšť celý den. Vzhledem k tomu, že jsme měli obřad venku, zakročila jsem ve středu před svatbou a objednala si obřadní stan a altánek pro hudbu. Také jsem byla spokojená, jelikož v Party stany Ostrava ještě měli volno, byli velmi ochotní a promptně reagovali.

Vzhledem k tomu, že jsme měli v plánu mít párty až do 2 hodin do rána, ale kvůli nařízení jsme museli skončit ve 22:00, tak jsme to vyřešili operativně a přemístili jsme se na ubytování mladých, kde měli altánek s krbem, a tam jsme oslavu dojeli do 3 hodin do rána.

Svatba byla celý den taková rychlejší, aby se stihlo vše, co mělo, a tak to alespoň pěkně ubíhalo. Svatebčané věděli, že se končí v 10 večer, tak se podle toho zařídili a poctivě se opřeli do všeho, co bylo k dispozici. Všichni byli naprosto úžasní a perfektní.

Naše svědkyně (a zároveň sestry) dělaly vše proto, aby bylo vše krásné, a také bylo. Jsou to nejlepší holky na světě a my jim moc děkujeme za to, jak se o nás staraly a celkově o průběh svatby a lidi.

Krásné překvapení

Největším překvapením pro nás bylo, když přišel cizí pán a chtěl nás někam odvézt. Jen kousek a že nás nezdrží… Absolutně jsme netušili, co se bude dít, ale řekl, že jej posílá kamarádka, která na naši svatbu měla přijet s manželem později, jelikož se vraceli ze svatební cesty. Odvezl nás kousek a na louce stál vrtulník, kterým přiletěla kamarádka s manželem, a hnali nás do něj, že nás ještě mohou také svézt. Naprosto úžasný zážitek, na který nikdy nezapomeneme a nezapomeneme to ani Barunce a Vláďovi a hlavně vlastně „strejdovi“ Tomášovi.

A jestli mohu doporučit, tak na „házení“ ve špalíru si zvolte bublifuky, lidi to nadchne, baví a vy nebudete mít binec v hlavě v podobě rýže nebo suchých okvětních lístků.

Děkujeme našim skvělým dodavatelům a ještě skvělejším hostům

  • Obřad se konal vedle Hospody pod Borovou v Malenovicích (Frýdlant nad Ostravicí).
  • Hostina a vše ostatní se odehrávalo v Hospodě pod Borovou (naprosto skvělý přístup personálu, ochota a výborné jídlo).
  • Ubytování v Hospodě pod Borovou, Jízdárna Malenovice, Chata Rosa v Malenovicích, hotel Petr Bezruč a Rajská Bouda.
  • Vína – Modré vinařství (Mutěnice) – skvělí kluci, perfektní víno, lepší není.
  • Dorty a sweet bar – Buchty v zástěře a Moje sladkosti (Týna Ihnátová, ale jen z lásky k tomuto řemeslu).
  • Výzdoba svatební tabule, obřadního místa a slavobrána – Sweet&Chic svatba (paní Kleslová).
  • Květinová výzdoba – Květiny LB (Lucie Brusová).
  • Stany k obřadu – partystanyostrava.cz.
  • Oznámení, jmenovky a menu – Duší psáno (IG).
  • Fotograf – fotografzostravy (Lukáš Ston) – naprosto skvělý fotograf, pohodový, ochotný, přátelský a rychlý. Jsme naprosto šťastni, že jsme si tě vybrali.
  • Kameramani – Video plus (IG, FB, YOUTUBE).
  • Hudba obřad a hostina – Trio Vy a My – naprosto perfektní, krásně hrají.
  • Make-up – London Make-up Artist (Markéta Londinová IG).
  • Účes – Barbora Cochlarová, ale na svatby moc nečeše, je to úžasná kadeřnice, účesy pro nás známé.
  • Prstýnky – Pelán (Vysoké Mýto), můžeme jen doporučit, krásná práce, skvělý přístup, ruční práce.
  • Svatební šaty – Salon Bella (mají 4 pobočky), má zkušenost je s pobočkou v Hradci Králové, kde jsou skvělé paní, rychlé a přitom se vám opravdu věnují, vždy se usmívají a nemají s ničím problém, cokoliv potřebujete, půjčí. Já jsem byla naprosto spokojená a věřím, že každá nevěsta, která došla do tohoto salonu, byla spokojená nadmíru.
  • Oblek – Blažek, košile, kravata a kapesníček – Bandi.

O skleněné tabule, paletu ve fotokoutku na zavěšování fotek z polaroidu, výbavu sweet baru a některých dekorací (například dárečky na stolech pro svatebčany s textem) jsem se postarala sama a jak jsem psala na začátku, tak o obraz, korky a truhličku na obálky se postaral můj muž.

A tímto bychom chtěli moc poděkovat našim rodičům, kteří nás podporovali a byli úžasní na naší svatbě, v další řadě našim svědkyním, které opravdu makaly v tento důležitý den a prostě byly perfektní, družičkám, které kolem mě lítaly a stále se ptaly, jestli něco nepotřebuji, a v neposlední řadě všem svatebčanům, kteří dorazili v hojném počtu, bavili se, byli spokojeni a hlavně strávili s námi náš den.

 

Text a fotografie: čtenářka Markéta


Nevěsty! Chcete se i vy podělit o svůj příběh a své zkušenosti? Není nic jednoduššího, stačí vyplnit kontaktní formulář s krátkou zprávou nebo se s námi spojte na Facebooku či Instagramu!

A abyste měly všechny naše články pěkně pohromadě, doporučujeme ke stažení mobilní aplikaci Bride Advisor, kde kromě článků SvatebníhoBlogu.cz najdete také praktické kontakty na osvědčené kvalitní dodavatele.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close