„I svatbu za relativně málo peněz a s malým mimčem si můžete užít,“ říká nevěsta Eliška

Svatební příběh nevěsty

Vedle tipů a trendů vám rádi přinášíme svatební příběhy skutečných nevěst. Jak se popraly s výzvami, které před každé snoubence staví opravdový život? Tentokrát se nám s tím, jak prožívala svůj velký den, svěřila Eliška. Také ona musela, tak jako loni mnoho dalších nevěst, původní termín svatby změnit. Ne ale kvůli covidu.

Hanzelkovi

V srpnu 2019 jsme s přítelem vyrazili na prodloužený víkend do Jinolic. Počasí na koupání nám moc nepřálo, a tak jsme se rozhodli, že si jeden den uděláme výlet na Sněžku.

Já nic netušíc sbalila pár věcí a divila se, proč musíme táhnout velký batoh, ale neřešila jsem to, přeci jenom jsem ho nemusela nést. Při cestě dolů mi přítel řekl, že si potřebuje odskočit. No znáte nás ženské, chvíli jsem brblala, ale řekla jsem, že počkám a ať spěchá, abychom ještě nedostali nějakou pokutu. Po chvíli na mě volal, abych se honem šla podívat na ten krásný výhled. Opět proběhlo brblání, ale nedalo mi to, a šla jsem za ním.

V tu chvíli jsem spatřila dvě skleničky, slaměné víno a krásnou kovanou růži. Pořád mi to nedocházelo, dokud přede mnou nepoklekl. Romantika, nadšení a samozřejmě vyslovené ,,ANO“.

Svatba Hanzelkovi

Svatební přípravy a nečekaná změna

No a tím to začalo. Ještě večer jsme se začali bavit o datu, místě a plánování, jak to vše uděláme, když už v září se máme stěhovat do nového baráčku. Jelikož stěhovaní a rekonstrukce byly náročnější, než jsme čekali, rozhodli jsme se pro malou, ne moc finančně nákladnou svatbu v květnu 2020.

Jednoho dne jsme sedli do auta a začali objíždět místa, která by připadala v úvahu. Na každěm místě byl nějaký problém, buď byl pronájem hodně drahý, nebo byl obsazený termín, prostě nic, z čeho bychom si sedli na zadek. Až moje mamka nám dala doporučení na vesnici hned vedle našeho města.

Když jsme se tam jeli podívat, bylo rozhodnuto. Krásné místo na samotě, nádherná příroda, výhledy a vidina toho, že by se vše dalo udělat na jednom místě. S panem domácím jsme vše domluvili, zajistili matriku, fotografa.

Svatba Hanzelkovi

V celém tom shonu jsem přestala řešit spoustu věcí. No a najednou jsem v půlce září zjistila, že čekáme miminko.

A teď co dál? Vše domluvené a termín porodu mi vychází týden před svatbou. Takže opět obvoláváme a měníme termín na září 2020.Všichni byli velice vstřícní a nebyl s ničím problém. Ještě, že nám naše malá Sárinka zařídila přesun data, v květnu by se totiž svatba kvůli Covidu nekonala.

Věci kolem svatby jsme začali řešit až v červenci. Moje nejlepší švagrová-fotografka nám pomohla s oznámením a s kontaktováním holek ohledně sladkého cateringu, kytek a celkové výzdoby. Já si domluvila šití šatů na míru, svoje družičky, oslovili jsme svědky.

V šatech jsem měla jasno. Bude to vesnická svatba ve stodole, takže nějaký obyčejný styl, který se k tomu bude hodit, a šaty musí být vhodné ke kojení a co nejjednodušší na oblékání. Paní švadlena mi poradila a vyhověla ve všem. Po třech zkouškách jsem si odvážela svoje svatební šaty, podle mých představ a k nim i šaty krátké, ve stejném provedení. Prostě pecka.

Vaše svatba

Výběr obleku pro mého nastávajícího byl jednoduchý, sám měl svoji představu o odstínu a doplňcích. Stejně tak, jako o barvách, do kterých se bude ladit svatba. Zavítali jsme do obchodu BM style, kde jim řekl jeho představu. Během chvíle měl objednaný oblek od značky Ševčík.

Svatba Hanzelkovi

Stejně rychle byly vybrané šaty pro naše maminky a k nim doladěné kravaty od značky Avangart. Družičky dostaly šaty objednané z Aliexpressu.

Svatba Hanzelkovi

Na srpen jsme domluvili pečení koláčků a jejich rozvoz.

Doladit poslední detaily…

Čas utíkal jako voda, naše malá princezna rostla a najednou byl den před svatbou. S našimi pomocníky jsme jeli na místo, abychom připravili prostory dle našich představ. Nachystaly se stoly, výzdoba, aparatura. Po pár hodinách jsme odjížděli domů, vyspat se a nabrat sílu na náš velký den D.

Nejdůležitější pro nás bylo, aby svatba proběhla v klidu, bez stresu. Nebyl naplánován ani žádný časový harmonogram, aby se vše mohlo přizpůsobit naší malé holčičce a její skoro stejně staré sestřenicí. To jsem ale ještě nevěděla, že máme domluvené to nejlepší hlídaní.

Svatba Hanzelkovi

Velkou výhodou pro nás bylo i ubytování vedle stodoly, kam měly dosah naše chůvičky.

…a svatební den je tu!

V náš velký den jsem vstávala jako první a šla se nechat učesat ke kamarádce do salonu. Hned po účesu k nám domů přišla sestra od švagrové a proběhlo líčení. Mezitím konečně vstal i nastávající manžel s dcerou, začalo se balit a vyrazili jsme na místo konání.

Při příjezdu jsme jen zkontrolovali, zda je vše připravené, a začali postupně vítat členy rodiny. Náš společný oběd byl pouze v úzkém rodinném kruhu, ještě před obřadem.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Po obědě si rodina užívala krásného počasí v naší chill-out zóně a my se šli obléct. Proběhlo focení příprav, předání dárků. Také bylo první samostatné spatření se navzájem, s předáním kytice.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Ten čas letěl neskutečně, najednou začali najíždět svatebčané, matrikářka s paní oddávající a pro mě už si přišel tatínek. Je to tady, hudba spuštěna a probíhá nástup. Bylo to úžasné, nezapomenutelné, plné dojetí a krásných slov.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Po obřadu jsme udělali pár fotek, proběhl přípitek s domácími, rozbití talíře, zametání střepů a přenesení přes práh.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Ještě před společným přípitkem pronesl můj taťka proslov. Nikdy bych neřekla, co krásného přede všemi dokáže říct a popřát. Opět jsme utřeli slzu a šli společně krájet dort.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Dort byl chuťově geniální a všichni si pochutnali. Hned poté následoval raut. Počasí nám stále přálo, takže jsme většinu odpoledne trávili venku a užívali si to.

Svatba Hanzelkovi

Holčičky byly v nejlepších rukách, celé odpoledne byly s našimi hlídači na procházce. Vrátili se až před stmíváním. To už začínalo být venku chladněji a tak jsme se přesunuli všichni dovnitř.

Svatba Hanzelkovi

Přišel čas na první společný tanec, při kterém nesměla Sára chybět. Po tanci došlo na uspávání, které bylo rychlé, a my si dále mohli užívat večer. Nechyběly ani zábavně hry jako otázky, poznávání chodidel a hyždí. V průběhu večera se ještě jednou vyrazilo ven, na náš druhý společný tanec za doprovodu prskavek.

Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi
Svatba Hanzelkovi

Byl to opravdu jeden z těch nejkrásnějších dní v životě a hrozně rychle utekl. Na tomto dni bych neměnila jedinou věc. Velké díky patří všem družičkám, které pomáhaly od příprav rozlučky se svobodou, až do konce svatby.

Svatba Hanzelkovi

I svatba za relativně málo peněz a s malým mimčem se dá užít, nenechte se od toho odradit! Kdybych se měla znovu rozhodovat, udělala bych vše úplně stejně.

Zde jsou všichni, kteří se podíleli na naší svatbě. Díky nim byla tak jedinečná. DĚKUJEME!

  • Hostina a ubytování ve stodole u Vrány v Kunvaldu, obřad se konal hned vedle stodoly v krásné přírodě s nádherným zátiším
  • Dort a sweet bar – Sladce Obratce, Eliška Dostálová
  • Dekorace, svatební tabule, obřadní místo se slavobránou a květinová výzdoba – intwo_wedding, Kateřina Táborská
  • Oznámení, jmenovky a menu – Eva Kodytková
  • Fotograf – Hrachověnachová (Eva Kodytková), naše nejlepší fotografka, zároveň švagrová, bez které by svatba nebyla na takové úrovni
  • Účes – HAIRstyl – Pája Michalovičová
  • Make-up – p.b.mkp – Petra Bílá
  • Prstýnky – Goldex
  • Svatební šaty – paní Marie Filipová – švadlena, úžasná paní z malé vesničky jménem Bystřec
  • Oblek ženicha značky Ševčík, šaty maminek a kravaty zprostředkovány přes obchod BM style
  • Motýlek, manžetové knoflíčky značky ONEWOOD

Text a fotografie: Eliška H.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close