Vybíráme šaty na druhé a další svatby, podle celebrit, etikety nebo nálady? Tipy, jak vybrat ty nejkrásnější šaty

Vybrat si šaty na první svatbu se může zdát jako splnění snu. Pokud se ale rozhodnete vdávat ještě jednou, nebo i vícekrát, a chcete si i nadále plnit sny, podíváme se jak na to.

Zeptáme se: co na to říká etiketa?

Dnes už toho moc neříká, ale dřív platilo, že druhá svatba by měla být decentní, co se oblékání týče. Šaty bez vlečky a bez závoje a ne v bílé barvě, vynechat hluboký výstřih a neodhalovat ani ramena.

Závoj měl původně plnit funkci krycí – tj. zakrýt obličej nevěsty a uchovat ji tak krásnou a žádoucí pro ženicha, který až po vyřčení manželského slibu smí spatřit její tvář – romantické, že?

Pokud toužíte po jisté formě závoje – můžete se inspirovat třeba 20. léty minulého století.

Bílá barva je symbolem nevinnosti a čistoty. Pokud jste se vdávala poprvé v bílé a chcete to zkusit znovu, určitě najdete vhodnou variantu například v kombinaci s jinou barvou nebo zajímavý střih šatů.


Jak to řeší celebrity

Pro inspiraci jsme se podívali na druhé a další svatby několika známých celebrit, abychom se mohli lépe rozhodnout, co zvolit. Nezapomeňte, že šaty by měly především odrážet vaši osobnost, střih by měl perfektně padnout a lichotit vaší postavě. Barvy určitě vybírejte podle tónu vaší pleti, abyste v nich zářila.

Druhá svatba ve zralém věku

Jsou nevěsty, které do druhého manželství vstupují, až když potkají toho pravého pro dalších šťastných 50 let. Většinou to jsou ženy zralé a vyrovnané a podle toho také volí svatební šaty.

Příkladem může být Camilla Parker-Bowles a její svatba s princem Charlesem, která se konala v dubnu 2005, bylo jí 58 let. Na svou první svatbu oblékla šaty s třímetrovou vlečkou, pro druhou svatbu zvolila decentní, velmi elegantní šaty dokonale sladěné s oblekem ženicha.

První tip: Sladění barev, klasika a nadčasová elegance skutečné dámy. Tak se dají popsat šaty pro skutečně zralou nevěstu.

 

Podobný styl si můžeme vybrat i dnes v různých provedeních.

Hledání toho pravého

Ženy, které při hledání partnera najdou několik vhodných do svých čtyřiceti let, stihnou více svateb. Například dcera rockového krále Elvise Presleyho  Lisa Marie Presley, narozena v roce 1968, se poprvé vdávala v roce 1988. V romanticky něžných bílých šatech.

Druhá svatba v roce 1994, ženich král popu – Michael Jackson, se konala v Dominikánské republice. Obřad byl tajný, z několika mála známých fotografií lze odvodit, že svatba byla v bílých šatech – tedy podruhé ve velké bílé.

Třetí svatba v roce 2002, ženich herec Nicolas Cage, krásná romantická svatba u moře na Hawajském ostrově, slunce, vlny a potřetí velká bílá. Šaty, ve kterých se Lisa Marie cítí dobře, sluší jí, tak proč ne.

Čtvrtá svatba v roce 2006 s Michaelem Lokwoodem – soukromá svatba v Japonsku, šaty odpovídají místu konání. Téměř tradiční japonská svatba.

Druhý tip: Vyberte si šaty, které vám sluší. Pokud od srdce cítíte, že je to ten pravý, zvolte i pro další svatby bílé šaty jako z pohádky. Tématicky zaměřená svatba vždy vyřeší situaci ve váš prospěch. Vyberete šaty podle místa nebo tématu.

Královna všech dalších svateb – Elizabeth Taylor

Osm svateb se sedmi muži. Vždy stylově a vkusně. První svatba samozřejmě v bílém a ve velkém stylu. Další šaty odpovídaly době a také muži, kterého si brala. Druhá svatba byla zcela typická pro 50. léta, toto manželství také vydrželo déle a měli dvě děti.

Zajímavé jsou i šaty na svatby s Richardem Burtenem, barevné šaty, tématické pojetí.

A nemůžeme opomenout velkolepou osmou svatbu. Krásné šaty, které nejsou bílé, mohou být jakkoli nákladné s výstřihem a odhalenými rameny – nikdo se nad tím nepozastaví.

Třetí tip: Šaty zvolte tak, aby vypovídaly o vás a o vztahu, který máte s vaším budoucím manželem. Barevné šaty jsou zajímavou a atraktivní volbou.

Jaká je nabídka barevných svatebních šatů dnes? Poměrně rozsáhlá, stačí jen hledat.

Svatba je významný den v životě dvou lidí. Měla by to být krásná a jedinečná událost – právě teď. Oblékáte se pro ten jeden den. Nezáleží ani tak na tom, jestli to bude jen jednou ve vašem životě, nebo zda svatbu pojmete jako příjemnou společenskou událost, kterou je vhodné si čas od času zopakovat.

Právě teď jste vy ta jediná, nejkrásnější a nejšťastnější osoba pod sluncem. Šaty vám mají pomoci se tak skutečně cítit. Přejeme šťastnou ruku při výběru těch pravých.

 

Zdroje fotografií: Pinterest.com, Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close