Svatba v kostýmku? Nejžhavější trend pro rok 2019! Prohlédněte si slušivé, elegantní a ryze ženské kostýmy

Svatba je velké téma pro každého módního návrháře. Pro následující sezónu je velkým tématem kostým. Jak bude vypadat nevěsta v kostýmku? Velmi elegantně, žensky a slavnostně. Proč také ne? Bez saka a kalhot si už dnes ani neumíme dámskou módu představit, tak proč by tento styl neměl mít také svatební variantu?

Jak to začalo?

Svatební šaty jsou vždy poplatné módě a vkusu své doby. Skoro bychom mohli říci, svému okamžiku. Najít modely, které jsou nadčasové, nebo které skutečně změnily pohled na svatební oblečení a staly se vzorem i pro návrháře dalších období, je nelehký úkol.

Svatební kostým výrazně vstoupil na scénu na svatbě Biancy Pérez-Mora, se členem slavné skupiny Rolling Stones Mickem Jaggerem, den 12. května 1971. Poprvé se na veřejnosti objevila nevěsta v saku a sukni. Ve své době to byl nejen revoluční počin, ale od obou snoubenců také určitý vzdor vůči zavedeným pravidlům.

Bílý svatební kostým pro Biancu ušil známý londýnský módní dům Savile Row. Otevřený v roce 1846, kde šili, a dodnes šijí, zakázkové oděvy, zejména pánské. Šili například pro Napoleona, Winstona Churchilla, Laurence Oliviera a současnými zákazníky jsou i členové britské královské rodiny.

Svatební kostým složený ze saka, sukně a košile šil vyhlášený pánský módní salon. Bianca byla v květnu 1971 již 4 měsíce těhotná a košili, která ke kostýmu patřila, už neoblékla. Z toho důvodu se zdá, že sako má  velmi hluboký výstřih. Hloubka výstřihu se také stala předmětem diskusí, v té době to bylo považováno za nevhodné oblečení pro svatbu.

Kostým je vděčný námět

Od té  doby se kostýmy v různých podobách a obměnách staly součástí přehlídek a módní sezóna pro příští rok je vynese na piedestal ve všech provedeních a pro každou příležitost – tedy i pro svatbu. Budoucí nevěsty si mají z čeho vybírat.

V průběhu let bylo sako, v dovedně nápaditých střizích, vidět na předváděcích molech poměrně často. Významní svatební návrháři většinou variantu v provedení sako + sukně nebo sako + kalhoty do svých kolekcí zahrnují.

Příkladem může být módní dům Channel, snad v každé kolekci za uplynulá desetiletí předvedl sako i ve svatební variantě.

Mnoho žen se cítí dobře a také dobře vypadá v nějaké variantě saka nebo blejzru nebo jednoduchých šatů s límečkem.

Každá žena netouží mít na svatbě hluboký výstřih, odhalená záda nebo ramena. Někomu lépe vyhovují kalhoty než sukně. Vždy tu musí být vhodné varianty, tak, aby každá nevěsta mohla obléci ve svůj svatební den, to v čem se skutečně cítí dobře.

Trendy pro rok 2019

Co nabízejí svatební návrháři v této oblasti pro sezonu 2019? Podívejte se s námi na některé modely.

Kostýmek působí mnohem civilnějším dojmem, kalhotový kostým je trochu netradiční jako svatební oblečení, ale jistě si také získá své příznivce. Krásné jsou také šaty, které mají náznak saka a k tomu sukni v různých délkách. Tento střih je velmi elegantní a bude slušet téměř každé ženě.

Určitě stojí za to, jít si nějaký svatební kostýmek vyzkoušet a zjistit, jak se v něm cítíte a zda by vám vyhovoval. Svatební salony, které se specializují na půjčování svatebních šatů, jich budou mít ve svých nabídkách hodně.

Možná zjistíte, že kostým vás vystihuje lépe než klasické šaty. Svatba je o vás, a je důležité abyste se cítila skvěle a uvolněně. Můžeme se těšit na nové kolekce pro sezónu 2019.

 

Zdroje fotografií: pinterest, bridalguide.com, lesposedigio.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close