Alexandra Grecco vzdává ve svatební kolekci pro rok 2024 poctu své babičce

Alexandra Grecco 2024

Luxusní newyorská svatební značka přináší do roku 2024 ženskost, styl a kreativitu. Prostřednictvím aktuální kolekce chtěla návrhářka připomenout svoji babičku, která právě tyto vlastnosti také měla.

Alexandra Grecco 2024

Alexandra Grecco založila svou stejnojmennou značku v roce 2014 a velmi brzy se s ní dočkala úspěchu. Její styl snoubí rafinovanost, variabilitu, exkluzivní materiály, nadčasové a elegantní siluety a propracované, ručně vytvářené detaily. Modely jsou navrhovány s důrazem na nositelnost a pohodlí.

Návrhářka často pracuje s texturami, vrstvením látek a 3D aplikacemi, které dodávají modelům romantiku, hravost a proměnlivost.

Birdie pro romantickou, ale sebevědomou nevěstu

Kolekce Birdie je poklonou autorčině babičce Robertě, které její nejbližší přezdívali Birdie. Právě babička s jejím smyslem pro styl inspirovala Alexandru Grecco k tvorbě a vyvolala u ní lásku k módě.

Vkus babičky byl velmi šik, elegantní a klasický, ale vždy v sobě obsahoval nějaký skrytý zábavný detail, který danou kombinaci hravě osvěžil. A právě taková je i kolekce Birdie.

Přitažlivým způsobem spojuje nostalgii a moderní svěžest, pevnou čistou strukturu s romantickými, éterickými vrstvami. Protože babička milovala květiny, objevují se v hojném množství i na jednotlivých šatech.

Modely mají převážně přiléhavé, nenucené linie, sukně rovné nebo áčkové, výstřihy různorodé – od rovných, přes oblouky, véčka a geometrické tvary po vodu. Dynamiku vnášejí kontrasty hladkého materiálu a krajky či transparentních látek. Look lze doplnit různými bolery, kabátky či svrchními sukněmi.

Nejhezčí modely pro inspiraci

Ava

Alexandra Grecco 2024

Elegantní model ve vintage duchu s ramínky, výstřihem voda a atraktivně řešenými holými zády. S hladkým, jemně lesklým hedvábným saténem kontrastuje francouzská krajková vsadka na zadním díle a vlečce.

Carrie

Alexandra Grecco 2024

Vypasovaný korzetový top z jemné francouzské krajky se sníženým pasem a obloukovým výstřihem a do písmene A rozšířená sukně plná efektních vertikálních volánů. Tyto něžné šaty můžete ještě doplnit krajkovými rukávy.

Delancey

Alexandra Grecco 2024

Jednoduchý áčkový střih ozvláštňuje linie výstřihu ve tvaru obráceného oblouku. A především pak mikrojemné sklady látky po celém povrchu šatů. Živůtek je navíc ozdoben atraktivním řasením s drobnými kvítky a třpytkami.

Eloise

Alexandra Grecco 2024

Neskutečně jemné, křehké svatební šaty v pohádkovém stylu. Nabízejí hluboký výstřih do V s originálně řešenými boky a holými zády. V pase navazuje vrstvená áčková sukně s vlečkou. Efektní je i 3D rostlinná aplikace.

Frankie

Alexandra Grecco 2024

Elegantně modelované úzké svatební šaty s vlečkou a nápaditým živůtkem zdobí transparentní tylové rukávky. Jemnost modelu můžete zvýšit vzdušnou tylovou vrstvou připnutou v přední části výstřihu, doplněnou saténovým páskem.

Alexandra Grecco 2024

Hudson

Alexandra Grecco 2024

V hlavní roli volány. Tak by se daly jednou větou shrnou tyto svatební šaty jednoduchého přiléhavého střihu s hlubokým výstřihem do V, odhalenými zády a vlečkou. Volány lemují celý okraj výstřihu a objevují se také na spodní části sukně a na vlečce.

Chelsea

Alexandra Grecco 2024

Model jako stvořený pro elegantní minimalistky má jednoduchý pouzdrový střih, mírně rozšířenou sukni a vlečku. Ženské tvary podtrhne ladně tvarovaný výstřih a ramínka v lichotivé šířce.

Irene

Alexandra Grecco 2024

Další elegantní minimalistické šaty. Oproti předchozím s notnou dávkou dívčí jemnosti, kterou jim dodávají transparentní rukávy s nařasenou oblastí ramen. Pro snadnější chůzi a větší svůdnost je tu vysoký rozparek.

Magnolia

Alexandra Grecco 2024

Jako antická bohyně se budete cítit v tomto modelu. Má nápaditě řešený živůtek s výstřihem ve tvaru širokého V a prostřiženými boky. Od pasu splývá a postupně se rozšiřuje mírně zřasená sukně s dlouhou vlečkou.

Millie

Alexandra Grecco 2024

Elegantní a slavnostní spojení hedvábného krepu a francouzské krajky. Klasický pouzdrový střih oživují minirukávky, víceúhelníkový tvar výstřihu, hluboce vykrojená záda a rozparek. Především ale také krajka, která lemuje okraje, zdobí výstřih a zádovou část.

Minetta

Alexandra Grecco 2024

Celokrajkové úzké svatební šaty s kulatým výstřihem, úzkými ramínky a vlečkou. Rovné vykrojení odhalených zad a prostřižené boky dodávají jemnému modelu na pikantnosti.

Pearl

Alexandra Grecco 2024

Šatům s dlouhými rukávy a velkým výstřihem do V dominuje kontrast hladkého materiálu a krajky. Šaty mají sexy rozparek, vlečku a zvýšený pas, který pomáhá modelovat ženskou postavu.

Rosemary

Alexandra Grecco 2024

Velmi žensky působící model s retro nádechem. Má nápadný živůtek s velkým výstřihem do V, předěl v pase a vlečku. Magii modelu zvyšují krajkové rukávy a záda.

Sterling

Alexandra Grecco 2024

Svatební model založený na propojení minimalismu a éterické nadýchanosti. Výstřih do hlubokého V a úzká, volně splývající sukně tvoří základ, na kterém se vyjímají velké 3D květiny pokrývající spodek sukně a vlečku. Záda tvoří jemná krajka.

Vinci

Alexandra Grecco 2024

Hravý, dívčí a lehounký kousek vsadil na mikrojemné plisé, uvolněný střih s rozšířenou sukní a dlouhou vlečkou a efektní křížení v oblasti živůtku. Dalšími ozdobnými prvky jsou rostlinné aplikace okolo pasu a boků a nápadné spadlé rukávy.

Zdroj fotografií: Alexandragrecco.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close