Savoia Castle, místo, kde se plní sny o svatbě jako z pohádky

Zámků není nikdy dost a u svateb to platí dvojnásob! Proto bychom vám dnes rádi představili Savoia Castle, zámek, který svojí elegancí rané renesance a honosného baroka učaroval již mnohým nevěstám. Ačkoliv zámek dýchá historií, najdeme v něm i všechny moderní nezbytnosti. A jak je to s těmi svatbami?

Historie zámku

Zámek Savoia se nachází východně od Prahy, v Městyse Škvorec. Od našeho hlavního města je to přibližně kolem půl hodiny cesty autem. Tento krásný zámek, nacházející se v malém městečku, má za sebou dlouhou historii, která jej dělá tím, čím v nynější době je. Na počátku se zde nacházel hrad Škvorec, který byl založen roku 1272. Bohužel, z té doby se dochovalo málo. Pouze hradní studna a část hlavní hradby. Poté, co byl roku 1639 hrad zničen po nájezdu Švédů, ujala se jej Marie Terezie, jež mu dodala, jak bychom řekli my, nový kabát. Bohužel, po její smrti hrad chátral. A to do té doby, než se ho ujal ruský šlechtic se svojí ženou, kteří začali pracovat na postupných rekonstrukcí, které trvají dodnes.

Svatební obřad

Zámek nabízí několik služeb, jednou z nich jsou i svatby. Jde o dobré místo jak na malou a čistě rodinnou svatbu, tak i pro středně velkou svatbu. Ať už budete chtít svatbu s obřadem přímo uvnitř zámku, nebo jej chcete využít hlavně jako romantickou kulisu při obřadě, budete spokojeni. Nutno podotknout, že dovnitř zámku se může pohodlně vlézt až 30 svatebních hostů a až 60 do venkovních prostor. Pokud si budete přát, zámek vám zajistí i živou či reprodukovanou hudbu. Zámek nabízí několik míst, kde lze obřad uspořádat:

  • Obřad nad zámeckým rybníkem – počet míst k sezení: 30, počet míst k stání: 120
  • Obřad v zámecké zahradě Eden – počet míst k sezení: 30, počet míst k stání: 120
  • Obřad v zámecké kapli – počet míst k sezení: 30, počet míst k stání: 80

Gastronomické služby

Gastronomie zámku je na velmi dobré úrovni. Nabízí pokrmy české, italské, ale i kombinované. Samozřejmostí jsou kvalitní suroviny. Například zelenina pochází přímo ze zámecké zahrady. Kuchyni vede profesionální tým v čele s Monicou Salvatore-Emereev. Zámek v sobě skrývá organickou zahradu, kde se pěstuje zelenina, ale i bylinky, které jsou poté použity v kuchyni. Kvalitní pokrmy doplňuje pestrá nabídka vín, kde se nachází vše od moravských vín až po vína typu Champagne.

Ubytování

Všechny pokoje na zámku v sobě kloubí kouzlo luxusu, historie a moderních akcentů. V interiéru najdeme historické kousky, ale nechybí zde ani vše, co by mohl potřebovat člověk dnešní doby. V zámku se rozléhá 7 dvoulůžkových apartmánů, ve většině je ještě možnost přistýlky nebo postýlky. V blízkosti zámku se nachází ještě dalších 33 pokojů, které ubytují až 70 hostů. V pokojích najdeme:

  • Wi-Fi (i když, na svatbě se budete nejspíš věnovat sami sobě, ne Facebooku 😀 )
  • Vytápění
  • Parketové podlahy
  • Vlastní koupelnu s vanou nebo sprchou (na webu jsme zahlédli i tu na nožičkách, ideální pro romantiky)
  • Fén
  • Župan a pantofle

 

Kontakt

Zámek si můžete zarezervovat na telefonu 730 100 100 nebo na e-mailu: booking@savoia.cz
Úžasnou galerii pak můžete shlédnout na zámeckém Instagramu, ale i Facebooku a webu.

Zdroj: savoia.cz/cs/

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close