Romantické svatební fotografie od Veroniky Anýžové zachytí emoce vašeho svatebního dne

Nevěsta s romantickým osvětlením v pozadí

Fotografie jsou tou nejlepší připomínkou svatby. Dobrý svatební fotograf zachytí nejen průběh, ale i náladu a pocity svatebního dne, aby vás obrázky později doslova přenesly zpátky. Pokud chcete mít fotky přirozené a uvolněné, abyste na nich byli opravdu vy, zkuste Veroniku Anýžovou z Ostravy. Jejím cílem totiž není ani tak stroze zdokumentovat, co se dělo, jako spíš zamrazit vzpomínky.

Nevěsta a ženich, vlající sukně, romantika

Veronika Anýžová vystudovala fotografii na umělecké škole. Po krátké pauze našla svou fotografickou cestu a focením dnes doslova žije. Během svatebního dne hledá romantické momenty a emoce, které zachytí v podobě vzpomínek navždy. Umí to udělat tak, abyste byli na fotkách uvolnění a vyniklo také vaše zvolené prostředí, výzdoba či denní doba. Zkrátka vše, co daný den a dané okolnosti nabízejí.

Chcete takové romatické fotky plné citů? Pak je Veronika tou vaší fotografkou. Kontaktujte ji hned – potřebné spojení najdete na konci článku nebo v mobilní aplikaci Bride Advisor.

Nebo chcete o této fotografce vědět víc? Přečtěte si rozhovor a zjistíte, jak o svatebních fotkách uvažuje a jak probíhá domluva a vše okolo.

Romantické světlo během západu slunce

Z vašich svatebních fotek dýchá pohoda a romantika. Jak to děláte, že se novomanželé uvolní a vypadají přirozeně?

V první řadě se snažím novomanželské fotky fotit později odpoledne nebo při západu slunce, kdy z nevěsty a ženicha opadne nervozita, jsou napapaní a uvolnění. Další věc, snažím se být jejich kamarádka, která si s novomanželi povídá o jejich zážitcích, a u toho se snažím fotákem zamrazit jejich společné chvilky. Někdy jako kulisu používám hudbu a doslova je roztancuji.

Co, kdy nebo koho v rámci svateb ráda fotíte?

Velice ráda fotím na svatbě děti. Děti se vždy chovají přirozeně a předvedou na fotce pravé emoce. Ať jsou to děti veselé nebo vztekající se, obvykle je to velice vtipná fotka. Novomanželské fotky ráda fotím při západu slunce, kdy je už samotné světlo romantické. Pokud nevychází počasí, mám ráda svá kýčovitá světélka, která mi navodí stejně romantickou atmosféru a prostředí.

Co naopak máte jako své „nikdy“? Máte-li vůbec něco takového…

Nevím jestli to jde říct úplně jako „nikdy“, ale nerada fotím novomanželskou fotografii v pravé poledne. Pracuji nejraději s přirozeným světlem a pro portrét je tohle nejhorší osvětlení.

Jsou v oblasti svatebních fotografií nějaké nové trendy? Jaké?

Určitě je trendem přirozenost, uvolněnost, přírodní materiály. Přirozenost a uvolněnost může fotograf lehce ovlivnit svým přístupem ke svatebčanům. Co ale neovlivní, a za mě je to 50 procent výsledku celkového dojmu z práce, je výzdoba a zvolené místo.

Schůzka se snoubenci

Máte raději, když je na focení vše co nejvíce připraveno a domluveno předem, nebo spíš na místě improvizujete?

Já jsem plánovací typ. Takže mám ráda, když si s novomanželi sedneme na předsvatební schůzce a přibližně si řekneme, kdy se co bude odehrávat. Samozřejmě je to vše orientační, a pokud nám počasí nepřeje, improvizujeme na místě.

Jak vás mohou snoubenci kontaktovat, jak dlouho dopředu a jak domluva probíhá?

Kontaktovat mne snoubenci mohou přes mé stránky www.anyzovafotografie.cz. Nejde říct, jak moc předem. Pokud je to svatba ze dne na den a mám termín volný, stačí i týden před svatbou.

Se snoubenci si domluvíme schůzku, kde probíráme nejen harmonogram, ale také smlouvu, která chrání jak mě, tak snoubence před nedorozuměním. Záloha se platí do sedmi dnů od podepsání smlouvy a tím je termín blokovaný až do svatebního dne.

Emoce a příběhy

Vzpomenete si na nějaké zajímavé svatební focení, které vás pobavilo, dojalo atd.?

Vzpomínám si na nevěstu, která si mě objednala na začátku mé svatební kariéry. Byla to velice malá svatba pouze o 4 lidech. Nevěsta si přála celodenní focení, což je přibližně 12 hodin. Největší strach jsem měla z toho, že nebudu mít co fotit. Bála jsem se, že neodevzdám tolik pěkných záběrů jako obvykle. Nakonec jsem si ale svatbu užila i jako svatebčan. Daleko lépe jsem navázala kontakt s novomanželi a svědky a připadala jsem si jako jejich dlouholetá kamarádka. Tím pádem vznikla daleko příjemnější atmosféra a já měla spousty krásných záběrů jak z průběhu svatby, tak z novomanželské fotografie.

Jejich příběh byl velice silný, jelikož svatba byla tajná. Rodiče se ní nesouhlasili, proto se svatby nezúčastnili. Nevěsta mi těsně před obřadem plakala. Jejich svatební slib byl tak silný, že i mě dojal a ukápla mi slzička. Na tento svatební den vzpomínám velice ráda.

Co vás na svatbách nejvíc baví?

Nejvíc mě na svatbě baví zábava a párty, kdy všichni svatebčané jsou uvolnění, veselí a hlavně zábavní.

Kontakty a informace

Jak už v rozhovoru zaznělo, Veroniku kontaktujete nejlépe přes její stránky, kde má všechny kontakty pěkně pohromadě. A my je pro vás ještě jednou shrneme.

Kontakty:

 

Foto: Veronika Anýžová

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close