Svatební veletrh online? Ano! Navštivte Svatbárium na síti, máte se na co těšit

Koronavirus naboural plány mnoha z nás. Celá řada akcí se teď koná online, i když ještě před rokem jsme si něco takového ani nedokázali představit. Přijměte naše pozvání na online svatební veletrh Svatbárium na síti. Proběhne už 16.-17. ledna a bude nabitý informacemi!

Ať už se jedná o podnikání, sport nebo právě svatbu, lidé musí improvizovat a hledat nové cesty. Hodně těch cest je na internetu. Také svatební festival Svatbárium se letos stěhuje do onlinu. Zeptali jsme se jeho organizátorek, jak vidí aktuální situaci ve světě svateb, a samozřejmě nás zajímalo také více o samotném veletrhu Svatbárium na síti.

Svatby ve světě koronaviru

Jak se rok 2020 podepsal na svatbách?

Přestože kalendářní rok 2020 přinesl spoustu zajímavých svatebních termínů, leckterá nevěsta raději upustila od magického 6. 6. nebo 10. 10. kvůli obavám nebo nařízeným omezením. A není se čemu divit! Svatby 4. 4. dokonce kvůli vládním opatřením nemohly proběhnout vůbec. Zkrátka rok 2020 přinesl zejména spoustu změn a naházel vidle do svatebních plánů mnoha párům. Není proto divu, že se v roce 2020 uskutečnilo výrazně méně svateb, a to dokonce v řádech desítek procent proti uplynulým letům. Svatební dodavatelé zůstali v některých měsících bez práce, v jiných zase přehazovali termíny sem a tam. Byla to zkrátka bezprecedentní situace pro všechny. Řada svateb se přesunula do roku 2021, ať už kvůli restrikcím či obavám. Snad se tedy máme letos na co těšit a trochu si spravíme chuť!  

Klasický veletrh letos odsouváte a připravujete online verzi Svatbárium na síti. Čím bude jiné?

Ano, vzhledem k obavám o zdraví všech a ve vzduchu stále visícím vládním restrikcím jsme se rozhodly nečekat na to, jak vše dopadne, a raději přesunuly lednový termín na 6. listopadu 2021. Abychom ale nenechaly nevěsty ve štychu a trochu pomohly i našim svatebním dodavatelům, které v listopadu budeme mít tu možnost představit, pořádáme online veletrh. Snoubenci chodí na veletrhy, aby načerpali inspiraci a našli své svatební dodavatele. To bude alfa a omega i Svatbária na síti. Jinak se ale bude dost lišit. Už se své ONLINE podstaty. Neochutnáte třeba dortíky nebo burgery z trhaného masa, zato ale můžete sledovat dávku inspirace a čerpat informace z pohodlí a bezpečí svého domova. Výhodou však bude možnost pustit si vše ze záznamu.

Na co se můžou návštěvníci online veletrhu těšit?

Řada svatebních profesionálů promluví o svém řemesle na konkrétní téma. Půjde tedy zejména o praktické a užitečné informace, které nevěsty mohou zužitkovat při svatebním plánování. A samozřejmě tak mohou najít i dodavatele svých snubních prstenů, fotografa, kameramana a tak dále. Dozví se něco o materiálech prstenů, symbolice svatebních květin nebo nových trendech. Najdou i tipy na svatební zábavu a především celou kategorii přednášek, kterou bychom mohly nazvat “JAK NA TO”. Tam patří třeba výběr svatebního fotografa či kameramana, organizace svatebního obřadu, lokální a sezónní květinová výzdoba, svatba za 14 dní atd.
Stejně jako u klasického veletrhu nám jde o kvalitu a rozmanitost, proto bude opravdu z čeho vybírat! Ostatně my jsme je vlastnoručně samy předvybraly, abychom měly jistotu, že s nimi opravdu nešlápnete vedle. Velkou výhodou Svatbária na síti je, že kdo v termínu už má naplánovaný třeba víkend na horách, vše si může pustit dodatečně i ze záznamu. Lístek je však potřeba koupit včas!

V čem je to pro vás výzva a co je naopak na realizaci online akce snadnější?

Celé je to pro nás výzva, protože s tak velkou online akcí nemáme tolik zkušeností a přednější pro nás vždy bylo osobní setkání, které je nenahraditelné. Musíme hlavně řešit technické věci, aby vše hladce proběhlo, a na to už samy nestačíme. V průběhu příprav zjišťujeme, že bude tahle událost opravdu jedinečná v množství rad a informací, které se snoubenci dozvědí. Moc se na tuhle zkušenost těšíme a věříme, že bude minimálně stejně podařená jako první ročník Svatbária. Snadnější určitě bude celá příprava konkrétního veletržního dne. Nepotřebujeme k ruce hromadu pomocníků, aby nám pomohli připravit prostor, kde se veletrh odehrává. 

Svatební veletrh online, Svatbárium na síti

Svatební sezóna 2021

Co radíte snoubencům pro rok 2021 – doba je stále nejistá, opatření se stále mění, jak se s tím mají při plánování svatby popasovat?

Jak sledujeme vývoj a mluvíme s nevěstami, přístupy k budoucí situaci se opravdu liší. Záleží na každém páru, jak vnímá riziko nákazy nebo je ochoten snést a respektovat náhlé zákazy a restrikce. Většina snoubenců plánuje, věří v dobrý vývoj a jsou případně ochotni termín s nějakým předstihem posunout. Někteří počítají s tím, že se v daný termín za každou cenu vezmou a dle nastavených omezení se pouze přizpůsobí a udělají nepopulární škrty v počtu hostů nebo nasadí roušky a rozmístí dezinfekce. Právě na toto téma bude možnost si poslechnout přednášku na našem Veletrhu na síti od svatbami protřelé fotografky Míši Fouskové.
Je proto těžké poradit, v konečném důsledku bohužel nesou riziko právě snoubenci. My ve Svatbáriu však věříme, že svatební sezóna 2021 by na jaře už mohla odstartovat! Život nemá tlačítko “pause” a nejde proto zastavit vše na stálo a jen čekat… 

Kdy se Svatbárium na síti koná, kolik stojí vstupenky, jak a kde se mohou lidé připojit?

Proběhne o víkendu 16. a 17. ledna. Vstupenku je možné koupit za 200 Kč online tady https://veletrhsvatbarium.cz/veletrh-na-siti/. Po zakoupení vstupenky vám přijdou přihlašovací údaje do veletržní sekce na našem webu, kde se budou všechny webináře odehrávat. Navíc budete mít k dispozici přístup do speciální uzavřené FB skupiny, kde budete moci pokládat dotazy ještě před tím, než veletrh vypukne.

Co když někteří zájemci veletrh nestihnou, mohou ho vidět i později? 

Ano. Všechny přednášky jsou dostupné i ze záznamu, tedy každý, kdo si koupí vstupenku a přihlásí se do svého profilu, si může libovolně přehrát jakékoliv video i po skončení veletrhu.

Svatební veletrh online, Svatbárium na síti
Pxhere.com

Zdroj: Svatbárium

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close