Svatební dort, který nemá jen tak každý! B-cake jsou pečené s láskou, přímo pro vás

Dnes přinášíme rozhovor s vyhlášenou brněnskou cukrářkou a pekařkou Barborou Daňkovou, která tvoří pod značkou B-cake. Její dorty jsou jednoduše dělané s láskou a jde to z nich opravdu poznat.

Kdy jste poprvé upekla svůj první dort a při jaké příležitosti?

Pro svého bratra ve 20-ti letech k jeho narozeninám. Nevěřil mi, že mrkvový dort může být ten nejlepší dort, který kdy jedl!

Kdo Vás to naučil nebo kde jste se to naučila? Jaké byly první pokusy?

Moje máma, to je ta nejlepší domácí cukrářka, co znám! Od mala jsem jí pomáhala v kuchyni a vtipný bylo, že mě nikdy nebavilo péct. Vařit jo, ale péct ne. No a nakonec se z toho stalo moje hobby a poslední 2 roky už je to i moje práce.
První pokusy byly vtipný, ale u koho by nebyly, že…

Vaše dorty jsou známé svým překrásným vzhledem, kde čerpáte inspiraci na zdobení? 

Nejvíce asi sleduji Instagram, tam krásných dortů najdete spousty.

Jaké příchutě dortů jsou nejoblíbenější?

Většinou nejvíce letí klasiky, tedy vanilka a čokoláda. Dále jednoznačně dorty s karamelem, no a v poslední době pečeme spousty mrkvových a red velvet dortů. Za což jsem moc ráda, jelikož např. red velvet jsem pilovala do dokonalosti tři roky, ale vyplatilo se.

Napadá mě otázka, kdy dort chutná nejlépe? Mám na mysli časově, jak dlouho po upečení a zkompletování je dort chuťově nejlepší konzumovat?

Třetí den od promazání. Tak i dorty vydáváme, chceme aby v době servírování chutnaly nejlépe. Proto nemám například ráda objednávky ze dne na den, vím, že dort nebude chutnat tak, jak by mohl chutnat za tři dny.

Jaký největší dort jste kdy upekla?

Svatební dort pro 175 osob.

V dnešní době mnoha stravovacích trendů a směrů, děláte i nějaké speciální dorty jako třeba bezlepkové, bezlaktózové nebo veganské?

Ano, umíme všechny tři varianty.

Kromě dortů děláte i sladké bary, jaké zákusky jsou v dnešní době nejpopulárnější a měnilo se to nějak během let?

Inovace v cukrařině je zcela jistě znatelná za poslední roky, což je jedině dobře.
V současné době letí nejvíce tartaletky, makronky, cupcakes, cheesecake atd.

Který dort nebo zákusek děláte vy sama nejraději? Který vás prostě baví?

V poslední době asi cheesecake a brownie.

Uvažujete o rozšíření svých služeb i do oblasti slaného občerstvení?

Málokdo ví, že firmu mám již rok propojenou se slaným cateringem svých kamarádů, tedy slané, když nám přijdete na firmu, můžeme nabídnout, ale pod jinou značkou.

Jak si mohou zákazníci vaše dorty objednat a s jakým časovým předstihem by tak měli učinit?

Přes mail, sociální sítě, telefon. S tím předstihem se to dost liší – v sezoně, která je skoro 6 měsíců, je to náročnější, tam máme termíny na svatby již rok dopředu zamluvené, tak zde s narozeninovými dorty nemůžeme bohužel vyhovět každému, tedy často a bohužel musíme říct ne. Po sezoně stačí klidně i ten týden dopředu, ale ne vždy je to pravidlem, někdy i měsíc dopředu máme plno.

S jakou cenou by měli zákazníci počítat u svatebního dortu, dortu na oslavu narozenin a třeba kompletního zařízení sladkého baru?

Cena svatebních a narozeninových dortů se pohybuje od 100 Kč za porci, záleží na výběru, náročnosti, designu. Výbavu na candy bary zapůjčujeme v současné době zdarma.

 

Zdroj fotografií: bcake.cz

Leave a Reply to Žufa Janiš Cancel
Your email address will not be published. *

Click on the background to close