Radio Wave hledá nevěsty pro dokument Svatebky. U toho nesmíte chybět!

Časosběrné dokumenty patří mezi oblíbený žánr posledních let. Jestli se chcete stát součástí jednoho z nich, a to navíc v tak příjemné souvislosti, jakou jsou svatební šaty, máte právě teď šanci! Stačí se zapojit do projektu Radia Wave Svatebky.

O co jde? Český rozhlas, konkrétně stanice Radio Wave, připravuje časosběrný podcast zaměřený na klíčové téma českých nevěst, svatební šaty. Pod křídlem ho má moderátorka pořadu o módě Modeschau, Veronika Ruppert. Takže je zjevné, že šatičky budou v odborných rukou.

A na co se při svém natáčení rozhlasáci zaměří?

„Jak dnes mladé české nevěsty přemýšlí o svých svatebních šatech? Kdo a co je tvaruje, jaký mají dělat dojem a pro koho vlastně vznikají? Jak se ve svatebkách míchají tradice a trendy, osobnost nevěsty a očekávání okolí? Co všechno může být vtisknuté do jednoho kusu oděvu? Jaká očekávání, společenské hodnoty, nepsaná pravidla a tabu jsou spojená s dnešní podobou svatebních šatů?“  Tolik web Radia Wave.

To chci, aneb Jak se přihlásit

Protože jde o dlouhodobější natáčení, aktérky do pro pořad, který bude zveřejněný na podzim 2019, se hledají už teď. Máte tedy jedinečnou šanci mít zdokumentovaný celý proces hledání a pořizování šatů.

Foto Shotby.us

Jestli vás to láká, zkuste se přihlásit, třeba vyberou právě vás. Tady máte shrnuté všechny důležité informace:

Kdy casting probíhá: v měsící listopadu 2018

Koho hledají: nevěsty, které se budou vdávat v dubnu / květnu / červnu 2019

Jak se přihlásit: mailem na adresu svatebky@rozhlas.cz

Co napsat do přihlašovacího mailu: plánované datum a místo svatby, vaši představu o podobě svatby a samozřejmě o vašich vysněných svatebních šatech

Je to pro mě? aneb Co to bude obnášet

Tvůrci vyberou pět nevěst, které budou v období od prosince do června pravidelně navštěvovat s mikrofonem a doprovázet procesem svatebního plánování a příprav. Od prvotního vstřebávání inspirace přes hledání vysněných šatů až po svatební den.

Během natáčení se s budoucími posluchači podělíte o své zážitky, situace i pocity, které pořizování šatů provázejí. Je jedno, jestli budete šaty shánět v půjčovně, kupovat v obchodě nebo si je necháte ušít na míru. Důležité je nechat nahlédnout za oponu tohoto složitého procesu – jak najít ty ideální svatební šaty pro konkrétní nevěstu.

Tvůrci slibují, že natáčení bude diskrétní, vaše identita zůstane skryta, stejně jako vaše tvář při pořizování dokumentárních fotografií.

Co z toho vyleze? aneb Vysílání

Svatebky budou hotové a zveřejněné příští rok na podzim. Kromě samotné série – výsledku natáčení – budou projekt doprovázet i další pořady ve vysílání Radia Wave. Ke slovu se dostanou nejen nevěsty, ale také odborníci, kteří odhalí souvislosti, historii a tradice se svatbami a svatebními šaty spojené.

Proč jsou svatební šaty bílé a proč by je neměl ženich vidět před svatbou? K čemu slouží závoj a jak je to jinde ve světě? I to se v rámci projektu jistě dozvíte.

A na úplný závěr bude výstava, kde si bude veřejnost moci na vlastní oči prohlédnout svatební šaty z jednotlivých dílů série.

Zní to opravdu zajímavě, co myslíte? Pokud jste aspoň trochu extrovertka a ráda své okolí inspirujete, nebo byste prostě jen chtěla mít na své svatební přípravy neobyklou památku, pojďte do toho.

Více informací se dozvíte na adrese www.wave.cz/svatebky a také na Instagramu, kde budou k vidění fotky z natáčení. A první ochutnávka v podobě malé sondy do světa půjčoven svatebních šatů.

No a pokud by vás nevybrali, svůj svatební příběh můžete sdílet i u nás, stačí nám napsat.

 

Zdroj: Wave.cz/svatebky (úvodní foto Shotby.us), Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close