Ručně zdobené svatební sklenice. Originál snadno a rychle s naším návodem, podle vašich nápadů

Potřebujete originální dárek na svatbu? Nebo jste tvořivý tip a chcete vyrobit pro své přátele krásné svatební, narozeninové, jmeninové či děkovací sklenice? Všechno se dá udělat. Připít si na svatbě ze zcela unikátních sklenic patří mezi nezapomenutelné okamžiky svatby. Při troše zručnosti zvládnete vyrobit krásné sklenice za odpoledne. Zjistíte, jak jste kreativní, a uděláte radost sobě i druhým. 

S čím začít?

Zapřemýšlet, na jakou událost sklenice potřebuji, komu je chci věnovat a co by se z nich mělo pít. Podle toho vyberte vhodné sklenky a začněte trénovat. Pokud jste to ještě nikdy nezkoušeli, můžete využít, pro první pokus, jiné sklenice nebo vázičky, které vám pak mohou dekorovat byt.

Dále je třeba vědět, čím chcete zdobit, a mít představu o tom, jak moc chcete zdobit. Podle toho se vydejte nakupovat. Budete také potřebovat větší pracovní plochu krytou balícím papírem a nějaký tácek nebo talířek.

Co si připravit:

  • lepící pistoli nebo kvalitní lepidla na sklo
  • papírové lepící pásky
  • štětce na nanášení barev
  • houbičky
  • třpytky, krystalky, korálky nebo perličky na aplikaci
  • krajku, stuhu, případně ozdoby dle vašeho záměru nebo šablonu
  • barvy na sklo
  • pinzetu
  • nůžky
  • fén

Jak postupovat?

Nejprve si připravte pracovní plochu, na které můžete bezpečně pracovat s lepidlem, třpytkami, sklem, korálky a vším potřebným.

Je více způsobů a opravdu záleží na tom, jakého výsledku chcete docílit. Nejjednodušší způsob je vybrat si sklenici a podle toho, jak ji chcete nazdobit, rozvrhnout plochu, se kterou budete pracovat. Plochu, která má být nedotčena, přelepit lepící páskou. Na pracovní plochu nanést lepidlo a posypat třpytkami. Nechat zaschnout, odlepit pásku a sklenice je ozdobena.

Pokud si troufáte na náročnější vzory, lze je malovat přímo lepidlem na sklenice. Na plochu pak lepit jednotlivé korálky, nebo perličky a vytvářet vzory. To je mnohem pracnější, ale lze použít i šablony, které jsou k dostání ve výtvarných potřebách.

Na ozdobenou sklenici pak lze nalepit mašličky, krajku nebo květiny. Opravdu je to jen na vašem vkusu, zručnosti a také, v jakém stylu jste se rozhodli tvořit. Ve stejném stylu lze zdobit i celé sety, včetně krabice, ve které sklenice darujete.

Vytvořit krásné a originální dárkové sklenice není tak těžké, jak to snad vypadá. Stačí začít – praxe dělá mistra. Možná i vy už doma něco takového máte, jen tak pro radost.

Zdobené sklenice lze také koupit již hotové, nebo si je lze objednat a nechat zhotovit dle vašeho přání. Ale to nebude ono.

Ručně vyráběné dárky jsou stále vzácnější a cennější. Pusťte se do toho. Ocení to nejen obdarovaní, ale také vaše tvořivá duše. Určitě se budete cítit příjemně, až se na své dílo podíváte a také, když uvidíte radost a překvapení v očích druhých lidí. To už za trochu námahy stojí, co myslíte?

Pro inspiraci jsme uvedli dvě videa. Nejsou v češtině, ale jsou to praktické ukázky, kde jazyk není to hlavní. Odkazy na ně najdete v textu.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close