Jak si vybrat svatební střevíčky tak, aby se vaše svatba nestala utrpením?

Každá nevěsta si zaslouží být krásná, hlavně ve svůj svatební den. Proto je důležité i to, jaké svatební šaty, doplňky, ale i boty na svoji svatbu zvolíme. Nejenže by tyto kousky měly pozdvihnout náš vzhled, zároveň by ale měly být i pohodlné. A to platí hlavně u svatebních střevíčků, které budete mít po většinu vaší svatby na sobě. Podle čeho si vybrat ty pravé? To se dozvíte ve dnešním článku, po jehož přečtení bude výběr těch správných opravdu jednoduchý.

Pohodlnost je hlavní

Představte si, že budete nosit své svatební střevíčky po celou dobu vaší svatby. Což zahrnuje nejen klidný obřad, ale i oslavu, kde budete tančit a neustále pobíhat. Umíte si představit, jak by tohle všechno vypadalo, kdybyste to musela absolvovat na vysokých jehlách, v nichž vás budou bolet nohy hned po prvních dvou hodinách, natož po dvanácti? Boty kupujte s dostatečným předstihem, tak budete mít čas na to, abyste je pořádně prošlápla. Vhodné je to i v případě, kdy si na podpatcích nejste úplně jistá, jelikož cvičení dělá mistra.

Výška podpatku

Poté, co budete mít vybrané padnoucí boty, v nichž se budete cítit příjemně, přichází na řadu i to, jak vysoký by měl být podpatek. Výška podpatku by měla být taková, abyste v botách mohla bez problému chodit. A to, pokud možno, po celou dobu svatby. Správně vysoký podpatek dokáže opticky zvýšit a zeštíhlit postavu, což je plusový bod navíc. Nejvhodnější volbou jsou boty na podpatku o velikosti 3-5 cm. Takové boty vás pozdvihnou, ale zároveň se nebudete cítit jako na chůdách. Nehledě na to, že většina šatů bude boty překrývat. Kromě výšky podpatku myslete i na jeho tvar. Je jasné, že na širším se bude stát lépe než na jehlách.


U malých nevěst je lepší, mít alespoň malý podpatek. U vysokých nevěst je možná i varianta bez podpatku. Pokud se však svatba koná na opravdu nerovném terénu, vsaďte na baleríny. Teoreticky nemusíte mít jen jeden typ bot, z nichž si musíte vybírat. Ke každým šatům se hodí vše možné. Na více „party“ svatbu klidně i „gladiátorky.“

 

Z jakého materiálu a jaký design?

Říká se, že u šatů, kde najdeme krajku nebo satén, by se měl stejný materiál vyskytovat i na botách. Díky tomu budete hezky sladěná. U tvaru a designu bot si musíte sama vyzkoušet, co vám bude sedět. Na výběr je toho spoustu: špičaté boty, se zakulacenou špičkou, bohatě zdobené, jednoduché, s otevřenou špičkou a přezkou na zapínání nebo uzavřené lodičky – každé nevěstě sedne něco jiné.

 

Barva bot?

Co se týče výběru bot, musíme myslet na to, že by buď měly dokonale ladit, nebo být naopak kontrastní. Nic nevypadá hůř než naprosto špatně sladěný odstín bot k šatům. Buďto volte stejnou barvu jako svatební šaty. Ke sněhobílým volte sněhobílé boty, ke smetanovým smetanové. Nebo zvolte opačný způsob a to kontrast! Takže se například sladíte k nějakým doplňkům, mezi které patří třeba šperky, kytice, ale i barva, kterou má na sobě ženich. Velice oblíbené jsou červené boty, ale i boty pastelových či metalických barev. Můžou mít i nějakou specifickou ozdobu, která může ladit k detailům na šatech.

Cena bot

Velkou roli ve výběru svatebních bot hrají i finance. Pokud koupíte velmi levné boty, nemusí vydržet. Nemusí mít správnou výplň ani podšívku, dokonce ani správný spád a tvar boty. Neznamená to, že musíte kupovat boty od Manola Blahnika, které stoji okolo 800 – 1000$, viz malá galerie z letošní nabídky svatební kolekce 2018:

A ani nemusíte okamžitě nakupovat námi tolik oblíbeného RALPH & RUSSO, který se také pohybuje v řádech stovek $:

Samozřejmě o kvalitě materiálu a designu se v těchto případech nemusíme bavit, ale například těmito galeriemi se můžete pouze inspirovat, jelikož vychází z trendu pro letošní sezonu wedding 2018.

Existuje nespočet značek a e-shopů, kde si je z pohodlí domova můžete vybrat i za mnohem nižší cenu, jako je UNIMODA, ASOS, STŘEVICE.CZ, SEXYOBUV.CZ, MANZONO.CZ. Můžete zabrousit i na svatební portály jako je například BEREMESE.CZ, i tam se to hemží krásnými kusy svatebních bot. Myslete na to, že u těch kvalitnějších si sice připlatíte, ale budete je moct nosit i po svatbě :-).

Jaké bude roční období?

S výběrem tvaru svatebních bot vám pomůže i roční období, v němž se svatba bude konat. A i když si vyberete léto, nemusí být vyhráno. V podstatě je dobré být tak trochu připraven na vše. Pokud už dopředu víte, že například letní svatba může být mírně pokažena přeháňkami, můžete svůj svatební outfit doladit gumáčky a deštníkem. Mimochodem i tyhle doplňky se můžou stát pěknou rekvizitou při svatebním focení.

 

Nezapomeňte, že se vždy můžete přezout, je to váš den „D“, ten vám ani počasí nemůže pokazit :-). V letní sezoně se velkým hitem staly také svatební žabky!

Tento trend doporučujeme nejen ve velkých vedrech, kdy vám mohou natéct nohy, ale taky se mohou stát krasnou dekorací a dárečky pro každého na vaší „svatební garden párty“.

Ať už sáhnete po jakékoliv možnosti, nezapomeňte, že nejdůležitější je pohodlí a svatbu si opravdu užit s vašim „panem božským“. Takže nejlépe svatební boty protancovat. My vám dnes jen přejeme, aby jste do manželství vykročili šťastnou botou 😀 !

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close