I staré věci mohou ještě posloužit. Například jako svatební dekorace, které seženete u Eterle

„Krámy, harampádí, veteš; obsesivní shromažďování věcí všeho druhu, barev, rozměrů a účelů … i tak by nás bylo možné představit.“ Přesně takto zní první věta na webu Eterle, půjčovny různých výjimečných kousků s historií. Eterle není jen půjčovnou nových designových věcí, naopak se zaměřuje na sbírání starších, vintage a industriálních doplňků, se kterými dokáží dělat zázraky. A to i na svatbách.

Eterle je nejen půjčovna, ale i služba, která je svým klientům schopna navrhnout celý koncept výzdoby, včetně instalace daných prvků. Eterle se zaměřuje na sbírání starších věcí a doplňků, jež by někdo považoval za nepotřebnou veteš, oni však ukazují, že jde o něco, co je přímo ideální na akce a svatby hlavně ve vintage a industriálním stylu. Součástí služeb je i poradenství, návrhy originálních dekorací, výroba a shánění na přání klienta, ale i autorské produkty – stoly, sofa, taktéž i drobné doplňky.

Ve sbírce Eterle jsou předměty z doby 30. – 80. let minulého století, převažují vintage a industriální prvky, nechybí ale ani moderní designové prvky. Vzhledem k tomu, že Eterle schraňuje přes 1000 různorodých předmětů, troufáme si tvrdit, že nebude problém si něco vybrat. Ať už jde o nábytek nebo porcelán, je zde vše. Nechybí ani známé značky, jako jsou Thomas, Thunn, Hass nebo třeba Czjzek.


Za Eterle stojí tři ženy: Lia – autorka s tvůrčím duchem a plná energie pro nové realizace, někdy na první pohled, zdánlivě nesourodých věcí. Nika – která se stará o praktickou část Eterle a Zdenka – nejstarší členka Eterle, jež všechny obohacuje svými zkušenostmi.

V katalogu Eterle najdeme několik kategorií. U každé z kategorií je potom velké množství produktů. Ty jsou rozličných barev, tvarů, ale i velikostí.

  • Stoly
  • Sezení
  • Nábytek
  • Porcelán
  • Osvětlení
  • Velké dekorace
  • Malé dekorace
  • Nádoby


Eterle najdeme na několika místech. Na jejich webu, Instagramu, ale i Facebooku. Rozhodně vám doporučujeme projít si jejich realizace, opravdu stojí za to. A jelikož jsme vám říkali, že jde hlavně o dekorace na vintage a industriální svatbu, řekneme si něco málo i o tomto typu svateb. Nejprve ale k tomu, co se nám zalíbilo.

Zaujal nás například tento krásný vintage lodní kufr v stříbrné barvě, který je jako dělaný pro výzdobu vintage svatby. Kufr můžete použít například jako dekoraci při svatebním focení, nebo na něj postavit třeba mísy se sladkostmi, svatební program, apod. Kufr je vysoký 47 centimetrů, široký 101 centimetrů a hluboký 54 centimetrů. V katalogu je i spousta jiných kufrů a truhel v různých barvách.

 

Kufr nebo truhla mohou na vaší svatbě vypadat třeba takto:

INDUSTRIÁLNÍ SVATBA

Industriální svatba je ideální pro každého, koho baví hra s materiálem a kontrasty, jakými je třeba kontrast starého s novým, přírodních prvků s kovem. Celý tento styl má svá pravidla, která říkají jedno. A to, že industriální styl je velmi osobitý a živelný. Hodí se sem rozvolněné kytice, hodně zeleně. Stoly mohou být úplně obyčejné s mosaznými a zlatými prvky. Jako osvětlení jsou to desítky žárovek, které budou volně viset z kabelů. Což je další prvek, jenž zde právem patří. Odhalené elektroinstalace, přiznaný beton. Což znamená, že jde o svatbu, která se bude dokonale dělat v prostorech starých továren, skladů a v halách.


VINTAGE SVATBA

Vintage svatba je vhodná pro všechny milovnice starých a romantických věcí. Jde o styl, který vás nostalgicky přenese do dob dávno minulých, bez toho, abyste se cítili staře. Hodí se zde starší kousky smíšené s novějšími. U osvětlení zabodujete s křišťálovým lustrem a girlandami, chybět nesmí ani spousta květin, mezi nimiž vévodí třeba růžové růže. Patří sem i metalické barvy – hlavně zlatá a mosazná; lucerny, mašličky, stužky, perličky, krajky, ale samozřejmě i jednoduché šaty (klidně po své babičce) a rukavičky. U materiálů je to dřevo, sklo, proutí. Vhodné jsou staré kufry, drátěné nádoby, háčkované dečky. Rozhodně sem nepatří lesklé prvky s moderním designem. Vedle nešlápnete s různými odstíny bílé barvy (smetanová, slonovinová), lahvově zelenou barvou, béžovou, ale i starorůžovou a rosegold barvou.

Svatební editorial: MARSALA VIBES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sweetbar z editorialu MARSALA VIBES
Organizace, koncept: Great moments Great Moments Květiny, tiskoviny: Svazek
Sladký Bar: FlatWhite, coffee and catering
Dekorace, inventář, lokace: Eterle Eterle
Foto: Zuzancze Zuzancze
PR: Lucie Pavlásková

Zdroj: Eterle

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close