Chcete uchovat ty nejkrásnější chvíle vaší svatby? Momenty video vám natočí super videoklip

Kdo chce mít živou vzpomínku na svůj svatební den, určitě plánuje svatební video. Pohyblivé obrázky dokážou říct mnohem víc, než naaranžované fotky. Výběr videoprodukce ale není jen tak. Proto vám dnes přinášíme jeden tip na autory, kteří to se svatebním videem myslí opravdu vážně a nabízejí 100% profesionalitu. Momenty video váš den natočí a udělají z něj stylový klip plný emocí.

Chcete-li profesionální video svého svatebního dne, musíte se poohlédnout po svatebním kameramanovi. Tvůrců svatebních videí je plný internet. Jak se však v nabídce vyznat? Je to podobné jako u výběru fotografa:

  • Je nutné, aby se vám výsledky práce dotyčného líbily.
  • Musí mít v daný termín volno.
  • Musí být ochoten za vámi dojet.
  • A musí se vejít do vašeho rozpočtu.

Můžete vybírat mezi jednotlivci, kteří video nejen natočí, ale také nastříhají, a celým týmem, kde funguje produkční, někdy i více kameramanů, střihač. Obojí má své výhody.

A pokud chcete svěží, moderní video, pak byste se měli pídit po tom, jestli dotyčný sleduje trendy a je schopen a ochoten vyjít vstříc vašim požadavkům.

I svatební video se mění

A jak by tedy mělo vypadat moderní video současnosti? Zapomeňte na chronologický dokumentární záznam událostí s dlouhosáhlými projevy oddávajícího a hostů. Dnes se točí především příběhy, svatebčané chtějí vidět emoce, detaily a významné události daného dne tak, jak je sami prožívali. Kamera nestojí někde v rohu na stativu, ale záběry se točí z ruky, upřednostňuje se pohyb, střih je dynamický (někdy se hodí zpomalit záběr, jindy dát sled rychlých střihů za sebou). Trochu jako videoklip. A právě klipy podbarvené hudbou jsou oblíbeným výsledkem v oblasti svatebních videí.

Nejinak je tomu i v případě tvorby Momenty video. Stojí za ní Simona a Adam Pavelkovi. Svatbám se začali věnovat tak trochu bokem vedle své hlavní činnosti, kterou je právě točení klipů a dalších krátkých videí. Svatby se jim natolik zalíbily, že se jim hodlají věnovat stále více. A co je důležité, vědí, co frčí a jsou to absolutní profíci.

„Soustředíme se zejména na emoce, netočíme a nestříháme chronologicky všechny události dne, ale spíše se snažíme videem zachytit náladu a emoci dne. K tomu používáme profesionální filmovou techniku. Upřednostňujeme užší emocionální záběry, perfektní kompozice a hru se světlem a hlavně handheld pohyb kamery, který umocní emoce a nesterilizuje zbytečně výsledek,“ popisuje hlavní rysy jejich tvorby Simona Pavelková.

Podívejte se sami:

A další výhody? Momenty video mají zázemí velké produkce, takže mají možnost videa stříhat, barvit a upravovat lépe, než někteří jednotlivci, jimž by se nevyplatilo pořizovat drahou techniku a software.

Budete spokojeni i s průběhem natáčení, pokud tedy nestojíte o velký tyátr. Tým Momentů nikoho na svatbě nijak výrazně nestylizuje, netlačí do nepřirozených projevů, nekazí svatební den. Nebude vašeho tatínka nutit opakovat projev jen proto, že se dojetím dvakrát přeřekl. Snaží se jen tiše pozorovat a točit, jako nenápadné myšky se soustředí na momenty(!) hodné zaznamenání.

A jaký je výsledek jejich práce? Dostanete několikaminutový svatební klip podbarvený hudbou, v případě výslovného zájmu vám dají i nahrubo za sebe nastříhané záběry bez úpravy. Zdlouhavý nudný film se vším tím mluvením a povinnými záběry na půlhodinové gratulace od nich ale nečekejte.

Praktické informace

Pokud vás tvorba Momentů zaujala a máte zájem o trochu praktických informací, je tady něco pro vás:

  • Momenty video sídlí v Ústí nad Labem a Praze, ale přijedou natáčet kamkoliv. Rádi totiž cestují.
  • Objednat si je musíte dopředu, ideálně alespoň půl roku. Takže pokud se berete v příštím roce, je ideální doba začít přemýšlet.
  • Před samotným natáčením se domluvíte na detailech a stylu svatby, ale také se pokusí vás trochu poznat, aby výsledek odpovídal vám a vašim představám. Zkrátka vyznávají individuální přístup.
  • Schůzka může být osobní nebo po Skypu.
  • Cena za video spolu s celým servisem okolo je 18-30 tisíc Kč, v závislosti na náročnosti natáčení, postprodukce, nutnosti cestování atd.

A chybět nemohou kontakty:

Jedna věc je ovšem zkušenost a profesionalita, která ale může sklouznout do rutiny. Pro video, které bude mít opravdu charakter, je nutné, aby tvůrce jeho práce bavila. Což pro Momenty video platí bezezbytku. Koneckonců, svatby jim občas prokouznou i do jiné tvorby, jak o tom svědčí klip pro Daru Rolins, pojatý právě trochu v duchu jejich svatebních videí:

 

 

Zdroj: Facebook.com/momentyvideo, Unsplash.com, Youtube.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close