Wellness a svatba? Říkáme ano! Tyto dva romantické wellness hotely jsou naším tajným tipem na nezapomenutelnou veselku

Svatba je záležitostí krásnou, ale leckdy taky dosti stresující. Pak se může hodit trocha relaxace, a kde se lépe uvolnit, než ve wellness. Řada hotelů nabízí současně možnost pořádání svatebních oslav i wellness radovánky. Nenechte si ujít příležitost to spojit a pořádně si svatbu užít. Po celém Česku je takových míst spousta, my vám dnes, v rámci snahy představovat postupně zajímavá místa na svatbu, nabídneme dva z nich: hotel Soláň v Beskydech a hotel Antonie na Liberecku.

Tyto hotely jsou na opačných koncích republiky, ale společné mají to, že jsou oblíbenými místy pro svatbu ve stylu „vše na jednom místě“ a současně v nich můžete opustit starosti všedního dne a nabrat síly při wellness procedurách. Což se při plánování svatby může hodit.

Ať už se v hotelu ubytujete ještě před svatbou a poslední svobodný večer si takto užijete, nebo se půjdete uvolnit druhý den po veselce (tady jen pozor na zbytkový alkohol, nehodí se sauna nebo masáž, nemuselo by vám to sednout). Můžete taky zařadit wellness jako součást programu, třeba v rámci odpolední volné zábavy, zatímco novomanželé se fotí, nebo na uklidnění před spaním. Budete tak opravdu originální.

Vzhledem k tomu, že chceme nabízet inspiraci všem budoucím nevěstám a ženichům, nemusíte se bát, že by to tady bez wellnessu nešlo. Hotely nabízejí své svatební služby samozřejmě samostatně, wellness je jenom třešničkou na dortu, na které se s nimi můžete domluvit. A proč to nevyužít, že…

Horský hotel Soláň

Krásný, do valašské noty laděný hotel se nachází nedaleko stejnojmenného vrcholku na okraji Beskyd. Na samotný vrch Soláň (861 m n. m.) se dá dojít příjemnou procházkou přímo od hotelu. Místo bylo v minulosti oblíbeno umělci, nejznámější je asi Leoš Janáček, který v oblasti Soláně pobýval a věnoval jí skladbu Na Soláni Čarták.

Umělci tady působí i v současnosti. Cílem krátké procházky může být romantický Valašský atelier u Hofmanů, kde si prohlédnete zahradu i výtvarná díla. A nedaleká Zvonice Soláň pravidelně pořádá Valašský salon a další výstavy místních tvůrců. Místo je startovním bodem pro pěší turisty i cyklovýletníky, v zimě si zde zalyžujete i zaběžkujete. Samotný hotel i okolí nabízí nádherné výhledy na blízká i vzdálená zalesněná pohoří Beskyd a Javorníků.

Hotel respektuje tradici Valašska, je zařízen ve světlém, teple působícím dřevě, s lidovým podtónem, v kavárně vás okouzlí kachlová kamna, wellness je pojato jako valašská světnička. Přitom se podařilo skoro nemožné: vše působí současně lehce, moderně a luxusně. Ač v horách, místo je snadno dostupné autem i autobusem.

Svatba na Soláni

Ale zpět ke svatbám. Hotel Soláň nabízí svatbu stylem vše v jednom, takže zde můžete mít obřad, oslavu i ubytování pro všechny zúčastněné. Vzhledem ke kapacitě restaurace a hotelu (až 150 míst) se nemusíte bát, že se s hosty nevejdete.

Obřad: Svatební obřad se dá uspořádat přímo na místě v kapličce na střeše kongresového sálu hotelu, nebo v pěší dostupnosti na nedaleké Zvonici či v Atelieru u Hofmanů. Ve všech případech můžete počítat s výzdobou místa v romantickém přírodním stylu. Oblast spadá pod matriku v obci Karolinka, kde si musíte vyřídit potřebné právní náležitosti.

Oslava: Restaurace nabízí moderní kuchyni, vycházející ovšem z tradičních valašských receptů. Připraví klasickou tabuli, na odpoledne potom raut či grilování. Nechybí valašské speciality a, jak taky na Valašsku jinak, kvalitní slivovička a víno z rozsáhlé vinotéky. Slavit můžete uvnitř v restauraci, ale také na přilehlé terase, která vám vyrazí dech nádherným výhledem.

Další služby: Nechcete se zabývat dortem, zákusky, výzdobou nebo sháněním hudby? Vše zařídí personál hotelu. Domluvit si můžete jak moderní, tak i cimbálovou muziku. A samozřejmě již zmiňované wellness služby. Od masáží, přes sauny, po Kneippovy koupele či vyhřívané odpočinkové lavice. K využití láká bazén se slanou vodou a fitness centrum, na své si přijdou i děti s velkým venkovním hřištěm, živými ovečkami, dětským koutkem a salonkem, kde se promítají pohádky.

Kontakty

Pokud vás nabídka hotelu zaujala, vyplňte poptávkový formulář přímo na jejich stránkách, zavolejte (571 480 100, 724 204 070), napište (recepce@hotelsolan.cz) nebo si tam rovnou zajeďte (Bzové 339, Karolinka),  a poptejte se na místě. Podle referencí je personál velmi vstřícný a na všem s s nimi dá domluvit.

Myslete ale na to, že o svatby na Soláni bývá velký zájem, zarezervujte si proto své místo klidně i rok dopředu, aby vám ho nevyfoukla jiná nevěsta milující romantiku, lesy, hory a dechberoucí výhledy.

Hotel Antonie

Nádherné pohledy nabízí i hotel Antonie, tentokrát na Jizerské hory, hrad, zámek a město Frýdlant v Čechách. Městečko ze 13. století tvoří přirozené centrum oblasti zvané podle něj Frýdlantsko, nacházející se ve Frýdlantském výběžku blízko hranic s Polskem a nedaleko Liberce. Městem protéká říčka Smědá, je zde krásný hrad a zámek, historické jádro města je městskou památkovou zónou.

Hotel však nemá s památkami nic společného, je naopak příkladem odvážné, ale vkusné, moderní, odborníky oceňované architektury, která se citlivě začlenila do okolní zástavby. Jedná se o členitou stavbu s několika terasami a panoramatickou vyhlídkou, jež zvenčí vypadá trochu jako UFO. V podobném jednoduchém a čistém stylu je laděn i interiér. Pokud máte rádi sklo, kov a dřevo, bude budova hotelu podle vašeho gusta. A máte-li smysl pro detail, oceníte spojovací prvek, kterým je motiv stromu – najdete ho na fasádě, obkladech, tapetách či skleněných zástěnách po celém hotelu.

Samotný hotel doplňují budovy wellness, kam se dá dojít venkem či podzemní spojovací chodbou, a sportovní centrum s tenisovými kurty. Vše obklopují rozsáhlé zahrady s umělým jezírkem – biotopem s plaveckou dráhou – a staletými lípami. V místě jsou skvělé možnosti parkování.

Svatba v Antonii

Svatby probíhají v hotelu Antonie často, takže vědí, jak na to. Můžete si zde zajistit jen oslavu, ale také obřad a ubytování. A když budete mít zájem, celou veselku vám připraví na klíč. Obstarají hudbu a zábavu, výzdobu a dekorace, pomohou s kyticí, dodají dort a zajistí vám i svatebního fotografa či kameramana. Chcete zajímavou možnost dopravy na místo, jízdu kočárem nebo třeba projížďku historickým automobilem? I to je hračka! Vše s vámi domluví svatební koordinátor, takže když chcete, svatba v hotelu Antonie je pro vás v podstatě bez práce.

Obřad: Pro akci „vše v jednom“ si vyberte některé z míst v hotelové zahradě, třeba biotop nebo okolí starých lip. Můžete se vzít také na zámku Frýdlant nebo na městské radnici. Pokud se rozhodnete říct si „ano“ přímo v hotelu, můžete si být jistí, že vám místo vyzdobí podle vašich přání. Zahrady se hodí pro obřad v přírodním stylu, ale pěkně bude vypadat i klasická výzdoba.

Oslava: V hotelu připraví svatební hostinu, večerní raut, sladký bar i svatební dort. Můžete si objednat třeba i ochutnávku vín. Těšte se na moderní mezinárodní gastronomii založenou na kvalitních surovinách z nejbližšího okolí, z dalších míst v Česku a tam, kde je to nutné, i ze zahraničí. Nabídku vždy doplňují sezónní pokrmy. Kapacita restaurace je 150 hostů, místa je tedy dostatek, perličkou navíc je nádherný výhled a velká stíněná terasa. Raut či ochutnávku vín vám mohou připravit i do zahrady.

Další služby: Hotel zajistí výzdobu, živou hudbu nebo DJe, oblíbené jsou projekce fotografií či videa na plátno. Hosté se mohou zabavit ve wellness, zaplavat si v bazénu nebo venkovním jezírku, využít se dá i sportovní areál. Ubytování je možné v krásných rozlehlých pokojích s velkou koupelnou, k dispozici je i bezbariérový pokoj. Celkem je v hotelu 70 lůžek.

Kontakty

Pro sjednání schůzky můžete vyplnit formulář na stránkách, zavolat na číslo 725 836 003 nebo napsat mail na info@antoniehotel.cz. Dáváte-li přednost osobní domluvě, adresa hotelu je Zelená 905, Frýdlant v Čechách.

Stejně jako na ostatních oblíbených svatebních místech doporučujeme ozvat se včas, aby byl váš vysněný termín volný. Nádherný výhled, skvělý servis a hlavně možnost pěkně se, až bude po všem, uvolnit třeba při masáži nebo ve vířivce, si přece nemůžete nechat utéct.

 

Zdroj: Hotelsolan.cz, Antoniehotel.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close