Královská svatba Harryho a Meghan se blíží! Jak náročná je příprava královské svatby?

Bude to jeden z nejsledovanějších dní tohoto roku a zároveň jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě dvou lidí. Řeč je o královské svatbě prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle. Celá svatba bude velkolepá a Svatební blog se rozhodl, podat vám všechny informace a detaily, které jen lze.

 

Kde a kdy se bude svatba odehrávat?

Mnoho z nás by očekávalo, že královská svatba bude velmi elegantní a vážnou záležitostí. Přesto se však tvrdí, že svatba Harryho a Meghan bude zaměřena hlavně na zábavu, radost a oslavení jejich vztahu s veřejností. Svatební den je naplánovaný na sobotu 19. května v kapli sv. Jiřího v areálu zámku Windsor, ve kterém byl princ Harry pokřtěn. Z toho vyplývá, že půjde o církevní sňatek, navíc na velmi intimním místě. „Klíčové aspekty“ svatby, včetně sborové hudby, květin, dekorací a recepce, budou hrazeny královskou rodinou ve spoluúčasti rodiny Meghan.

Pozvánky – kdo se zúčastní svatby?

Pozvánky byly zaslány 600 svatebním hostům, vybraných 200 nejbližších přátel je poté pozvaných na svatební oslavu. Pár nemá oficiální seznam svatebních hostů z řad politiků, což znamená, že se nezúčastní ani předsedkyně vlády Tereza Mayová, ani americký prezident Donald Trump, ale ani bývalý americký prezident Barack Obama, o jehož účasti se spekulovalo. Královské zdroje uvádějí, že seznam hostů bude omezen pouze na ty, kteří mají přímý vztah s párem. Někteří lidé z veřejnosti dostali pozvánku na to, aby čekali v areálu blízko kaple a mohli tak zahlédnout přicházející snoubence a odcházející novomanžele. Dalšími hosty budou členové rodiny Markleových – její matka Doria a otec Thomas. Zúčastnit by se mohli i některé hvězdy, mezi nimiž je například tenisová hvězda Serena Williamsová.

Pozvánky byly vyrobeny společností Barnard & Westwood, která s královskou rodinou spolupracuje již od roku 1985. Pozvánky jsou v elegantní bílé barvě, se zlatým písmem. Pozvánky obsahují i dress code pro muže a ženy. Ty například musí přijít v šatech s kloboukem.

 

Družičky

Je téměř jisté, že princezna Charlotte a princ George budou dvořit družičku s družbou, jako tomu bylo i u svatby Pippy Middletonové, sestry vévodkyně Kate. Dále si Meghan může vybrat i z řad dospělých, hlavně ze svých blízkých přátel.Nejpravděpodobněji to bude kanadská stylistka Jessica Murloney a indická herečka a filantropka Priyanka Chopra. Jedna z nich bude možná i svědkyní. Princovi by měl jít za svědka jeho bratr.

Svatební šaty

Na téma svatební šaty probíhaly spousty sázek, s jejich výběrem pomohla nevěstě její kamarádka Murloneyová, která provozuje svatební prodejnu v Torontu. My už jsme mohli samotnou Meghan vidět ve svatebních šatech, když hrála ve slavném seriálu „Suits„. Takže jako nevěsta bude na 100% krásná, ovšem o samotných detailech k šatům nejsou známé.

Samozřejmě téměř každý známý návrhář pro ní připravil návrh šatů, my vám ukážeme některé z nich. Ovšem na konečný vzhled šatů nevěsty si budeme muset počkat až ve svatební den :-).

Netradiční obřad

Pár bude své sliby skládat v kapli sv. Jiřího, kde v květnu 2008 probíhala královská svatba Petera Phillipse, syna královny, a Kelly. Tradiční obřad bude veden děkanem Davidem Connerem, zatímco arcibiskup z Canterbury, Justin Welby, bude úředníkem, až manželé uzavřou své svatební sliby.

Slečna Markle, která byla obhájcem žen OSN, se pravděpodobně rozhodne dát na prince. Pravděpodobně si vyberou obřadní ceremoniál Série jedna (1966), stejně jako vévoda a vévodkyně z Cambridge, která dovolí nevěstě upustit „poslouchat ho“ a „sloužit mu“ z náboženských jednání.

Regimenty, jimž sloužil princ Harry v Afghánistánu, budou mít během ceremonie také „zvláštní místo“. Vojáci vojenského jezdectví budou scházet schodištěm v kapli sv. Jiří, zatímco ulice v zámku budou lemovány členy hradní stráže Windsor z 1. praporu irských gardistů a personálem ozbrojených sil z královského námořnictva malých lodí a potápění, který má prince jako vrchního velitele a Royal Marines, kde je kapitánem generála.

 

Ne jedna, ale rovnou dvě recepce

Po projížďce kočárem bude na šťastný pár čekat první ze dvou recepcí. První, formálnější recepce pro přibližně 600 hostů bude hostována královnou. 180 stop dlouhý pokoj, tradiční pro státní bankety, má kapacitu až 162 osob.

Druhá, večerní recepce pro 200 blízkých přátel a rodinu bude u Frogmore House. Stojí přibližně půl míle jižně od Windsor Castle Home Park.

Svatební dort

Když přijde na jejich skutečný svatební dort, říká se, že základem budou banány. Princ Harry si tak vybral relativně jedinečnou a individuální chuť. Zdroj – The Telegraph tvrdí, že se rozhodli pro ovocný dezert, takže první královský svatební dort bude z banánů. I když květiny a celkový dekor jsou na ramenou Meghan, ovšem dort je rozhodně Harryho. Jeho bývalý šéfkuchař Darren McGrady lásku k banánům také potvrdil. O svatebním dortu zatím není příliš informací, ale ví se, že královský pár požádal Claire Ptak, východní londýnskou cukrářku, aby jim připravila svatební dort, na kterém bude například i ovoce.

Květiny

Pár si vybral květinářku Philippu Craddock. Dohodli se na tom, aby se používaly sezónní rostliny a květiny z Crown Estates a Royal Parks, které byly vybrány zejména pro své ohnivzdorné vlastnosti.

 

Bílé růže na počest princezny Diany  a pivoňky patřící mezi oblíbené květiny slečny Markleové. Pravděpodobně tyto květiny budou zahrnuty ve svatební kytici, mimochodem jsou samozřejmě v květnu v sezóně.

Nový titul

Očekává se, že se Meghan stane po svatbě vévodkyní, tak jako tomu bylo u Kate po jejich svatbě s princem Williamem. Princ Harry s největší pravděpodobností získá titul vévody ze Sussexu, který by přijala i Meghan.

Suvenýry a svatební porcelán

 

Královská nevěsta a ženich schválili řadu pamětních porcelánů k oslavě svatby. Exkluzivní design v bílé a chrpově modré má monogram párových iniciálů uprostřed, spojených bílými stuhami. Dekorativní ohraničení každého kusu je inspirováno železobetonovými dveřmi Gilebertus ze 13. století z kaple sv. Jiřího a každý je dokončen s 22karátovým zlatem.
Kolekce řady Royal Collection Trust, která se vyrábí v Stoke-on-Trent, obsahuje dekorativní miniaturní hrnek na kávu, hrnek na kávu, polštář, misku a talíř. Královský fenomén svatebních suvenýrů se datuje od roku 1840.

Zdroj:brides.com/harpersbazaar.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close