Jak být tou nejkrásnější nevěstou? „Krása začíná u péče. Ta je nezbytným krokem pro dokonalý make-up,“ říká vizážistka Kristýna Hlaváčová

Většina nevěst se těší, jak ve svůj velký den zazáří v dokonalých šatech. Krásu nevěsty  pak korunuje perfektní make-up a účes. Abyste se v celém procesu neztratily, na vše o svatebním líčení a o tom, kdy začít s přípravami pleti, jsme se zeptali osoby nejpovolanější – svatební vizážistky Kristýny Hlaváčové.

Kristýna Hlaváčová je úspěšná vizážistka, která líčí moderátory v televizi, ale také pečuje o nevěsty. Její přístup je speciální v tom, že vás nejenom nalíčí a učeše, ale také připraví vaši pleť, aby byla zdravá a svěží. Protože jen na jasné pleti líčení správně vynikne.

U Kristýny vás tak ještě před samotným líčením čeká ošetření pleti a zároveň vás naučí správný postup péče o pleť. „Mým přáním je, aby ve svatební den byla tvář i vlasy nevěsty v nejlepší kondici a ona se cítila krásná i po odlíčení. Mám ráda přirozenost – a tu se budu snažit probudit v každé „mé“ nevěstě,“ vysvětluje, proč se rozhodla jít touto cestou.

A proto jsme se na Kristýnu obrátili i my, abychom vyzvěděli, kdy a proč s péčí začít, jaké chyby nevěsty dělají a proč se svěřit do rukou profesionální vizážistce.

Na úvod by nás zajímalo: Proč raději vybrat profesionální vizážistku a nenechávat svatební make-up na kamarádce nebo sobě samé?

Tohle je dobrá otázka. Upřímně si myslím, že ne vždy make-up musí dělat profesionál. Jsou nevěsty, které ve svatební den u sebe nechtějí nikoho cizího, a tak dají přednost tomu, nechat se hýčkat kamarádkou nebo se do líčení pustí samy. Některé z nás mají svou zkrášlující rutinu tak zajetou, že se odmítají svěřit do cizích rukou. A obojí je v pořádku. Po vizážistce by ale určitě měly sáhnout nevěsty, které trvají na tom, aby jejich make-up vydržel a vypadal dokonale. Je to vše o prioritách, které si každá nevěsta musí ujasnit sama.

Podle čeho vybrat tu nejkvalitnější kosmetičku a vizážistku? 

Na našem trhu je velká škála skvělých profesionálů na různých úrovních. Vybrat tu správnou vizážistku pro váš den D často není jednoduché. Ještě důležitější, než dobré reference ostatních, je, aby se vám líbila práce vizážistky, o které uvažujete. Důležité je najít člověka, v kterého budete mít naprostou důvěru. Po předsvatební zkoušce líčení byste si měla být 100% jistá, jestli to je to pravé.

S jakým časovým předstihem bychom se měly po vizážistce poohlédnout? 

Myslím, že i u tohoto platí „čím dříve, tím lépe“. Většina vizážistek má svatební termíny plné už rok dopředu. Ale jsou i takové, které berou rezervace maximálně půl roku dopředu. Já osobně si myslím, že to je zase o prioritách každé z nás. Jsou nevěsty, které chtějí mít dokonalý make-up a chtějí ty nejlepší z oboru. To je třeba si termín rezervovat i rok předem. Pokud to pro nevěstu není v žebříčku hodnot na prvním místě, ale spíš jí záleží na dokonalém jídle, ať si nejdřív bukuje nejlepší restauraci v okolí a vizážistku řeší až pak.

Mluvíte o tom, že základem je krásná pleť. Co můžou tedy nevěsty pro sebe udělat samy a jaká by měla být normální denní rutina pro každou ženu, aby se udržovala v dokonalé formě?

Tohle je hodně důležitá a zároveň hodně náročná otázka, kterou se poslední roky intenzivně zabývám. Odpověď na ni je velice obsáhlá a nemyslím si, že existuje jeden konkrétní návod. Každé tělo je jiné a má jiné potřeby. Pokud nevěstu trápí například špatná pleť, měla by se obrátit na kvalitního odborníka, který jí pomůže najít řešení na míru.

V jakém časovém horizontu pak ženy mohou vidět výsledky na vlastní pokožce?

Nemůžu určitě mluvit za všechny, ale já mam zkušenost takovou, že mé zákaznice rozdíl vidí už po prvním ošetření. Ty, které péči o pleť berou opravdu vážně, a pořídí si i produkty na domácí péči, mi většinou hlásí velké změny už po dvou týdnech. Pokud má někdo větší problémy s pletí, například akné, hodně dehydrovanou nebo mastící se pleť, někdy trvá i několik týdnů, než se pleť srovná do normálu. Proto je lepší řešit vše co nejdřív.

Pokud to tedy žena udělá a obrátí se na odborníka, co ji čeká? Jaké procedury jí zajistí krásnou pleť?

Určitě existuji intenzivní salonová ošetření, která dokáží pleť restartovat a dodat jí, co potřebuje. Pokud ale žena, která se o svou plet doteď starala špatně, nezmění svou denní rutinu, výsledky ošetření nebudou téměř znatelné. Někde jsem slyšela hezký výrok: „Já sama vaši pleť zachránit nedokážu, ale spolu to dokázat můžeme.” A za mě je tohle 100% pravda. Salonové ošetření dělá 20 % a těch zbylých 80 % má každá z nás jako domácí úkol.

Hraje v té obnově pleti roli pitný režim? Jsou na to nějaká pravidla? 

Důležitý je nejen pitný režim, ale i výživa a zdravý životní styl celkově. Pokud je v těle cokoli špatně, kůže bývá místo, na kterém se známky únavy, nemoci nebo dietních chyb objevují jako první.

A co denní čištění? 

Čištění by mělo probíhat ráno i večer, a to nejlépe dvakrát po sobě a v kombinaci s vodou.

Existují nějaké ověřené doplňky stravy, které mohou pomoci? Ať už jde o vlasy, nehty nebo samotnou pleť? 

Existují, já mam dobré reference na produkt HairGru, který slibuje zlepšení jak vlasů, tak i pleti a nehtů.

U starších nebo zralejších nevěst se může objevit další nepřítel: vrásky. Jak proti nim bojovat?

U vrásek jsou podle mě jen dvě cesty – botox nebo smíření. Já jsem názoru, že vrásky patří k životu, a na ženách se mi líbí. Každá vráska skrývá plno příběhů, úsměvů, slz a zážitků, díky kterým je člověk, kým je. Z mé zkušenosti si nevěsty, které mají vrásky, umí často mnohem lépe užívat života i svatební den samotný. Pokud ale ženu vrásky trápí a chce se jich zbavit, jsem naprosto pro, aby volila invazivnější metody, jako je například již zmíněný botox. Když tyto zázračné metody věda nabízí, proč je nevyužít. Vybírejte si ale pracoviště důkladně a zjistěte si o zákroku a všech možnostech co nejvíce informací.

Pojďme ale zpět ke svatbám. Velkou neznámou bývá cena, ať už za zkoušky nebo samotné líčení. Jak se určuje a kde se ceny obvykle pohybují?

Každá vizážistka si svou cenu určuje sama a v ceně jsou zahrnuté jak náklady na materiál, tak i na různá školení a zkušenosti. Proto se ceny na trhu často hodně liší. Jsou dámy, které jsou schopné nalíčit za 400 Kč, ale jsou i vizážisté, kteří při jednom líčení nemohou jít pod 1000. Většina vizážistek, které se věnují svatbám, má speciální cenové balíčky, které jsou výhodnější. Cena se pohybuje většinou od 3000 do 6000 korun, takový balíček zahrnuje líčení, účes a zkoušku. Cena se může navýšit ještě o jízdné, které vychází okolo 8 Kč/km.

Kdy se objednat na zkoušku líčení?

Nejlépe asi měsíc před svatbou a určitě až potom, co má nevěsta vybrané šaty.

Jak zkouška probíhá? 

Zkouška u mě většinou probíhá tak, že mi nevěsta ukáže nějakou představu líčení, ukáže mi fotku svých svatebních šatů, závoj nebo jakékoliv další doplňky, které ji budou zdobit. Většina českých nevěst chce make-up opravdu přirozený, za což jsem neskutečně ráda. Po tom, co nevěstu vyzpovídám a zjistím vše, co k práci potřebuji, se pustím do díla. Když je hotovo, nevěsta dostane do ruky zrcátko, aby se mohla podívat i zblízka, a já se ujistím, že jsem naplnila její očekávání. Pokud ne, přijdeme společně na to, co se jí na make-upu nelíbí, někde ubereme, někde přidáme, a vytvoříme dokonalý make-up, ve kterém se cítí skvěle.

Jaké jsou trendy posledních let, po čem nevěsty nejvíce touží?

Jako největší trend vidím asi rozjasňovače, které dodávají pleti svěží a zdravý vzhled. Ten teď frčí úplně všude. Když je dokonale nalíčená pleť, stačí už jen lehce zvýraznit oči a rty a nevěsta může jít na to.

Nevěsty také řeší dilema – umělé řasy nebo řasenka. Co myslíte vy?

Za mě je vždy nejlepší kombinace kvalitní voděodolné řasenky a nalepení jednorázových trsů řas.

Velkým trendem je nyní dokonalé obočí. Kdy tvar a úpravu obočí začít řešit a jaké existují možnosti úprav?

Obočí je opravdu hodně důležité a procedur na jeho zkrášlení je čím dál více. Obočí je pro krásu obličeje tak podstatné, že si myslím, že by žádná žena neměla čekat a měla by si obočí nechat zkrášlit co nejdřív – nejen kvůli svatbě, ale kvůli sobě samé. Technik je spousta, mojí nejoblíbenější technikou je v posledních měsících Brow Filler, který obočí vyrovná, trvale zafixuje a opticky zahustí. Jedná se o spa proceduru, která chloupky zároveň i do hloubky vyživí a tím podpoří sílu a délku chloupků a efekt vydrží až dva měsíce.

Máte nějaké všeobecné doporučení pro nevěsty? Například, co by každá nevěsta měla mít s sebou v kabelce v den svatby? 

Nic. Ideálně by měla být nevěsta nalíčená tak, aby za celý den jakékoli úpravy nemusela řešit a mohla si naplno užívat svůj den. Proto nevěstám, které si se svou vizáží nechtějí lámat hlavu, doporučuji vybrat si skvělou vizážistku, která se o dlouhotrvající make-up postará.  Kabelku by si místo nevěsty měla vybavit svědkyně, a to nějakým leskem na rty a případně nějakou hydratační vodou ve spreji, aby mohla nevěstu osvěžit, když bude třeba.

Pokud se vám Kristýniny odpovědi zamlouvají a nemáte to daleko do Ostravy, můžete se obrátit i přímo na ni. V souladu s jejím doporučením z rozhovoru ovšem co nejdříve 🙂

Tady jsou kontakty:

A na závěr tip pro družičky: darujte nevěstě poukázku na péči a svatební líčení a česání u Kristýny Hlaváčové.

 

Zdroj: Kristýna Hlaváčová

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close