Zkuste permanentní make-up pro nevěstu jako základ pro velké svatební líčení

Přemýšleli jste někdy o tom nechat si upravit obočí, oční linky nebo rty pomocí mikropigmentace? Svatba je ideální příležitost, kdy to udělat. Dokonale nalíčená nevěsta je spokojená a šťastná nevěsta a to je základ celé svatby.

Co je to permanent?

Je to druh tetování, který se použije na zvýraznění a úpravu rysů vašeho obličeje. Klasické tetování jde více do hloubky a vydrží mnohem déle – někdy celý život. Permanentní make-up je šetrnější metoda a vydrží 2 – 5 let, podle kvality provedení, údržby a zdravotního stavu.

Používají se různé druhy pigmentů, ty nejkvalitnější jsou na minerální bázi, odzkoušené v akreditovaných laboratořích a zdraví neškodné. Mají velkou paletu barev, které lze také kombinovat a najít ten správný odstín pro vaši pleť.

Co vás čeká u kosmetičky?

Při výběru salonu, kde se rozhodnete si nechat permanent udělat, hledejte raději specialisty na permanentní make-up s praxí a dobrými referencemi. Zde se můžete spolehnout, že výsledek bude podle vašich představ.

Nejprve vás čeká rozhovor, který vám celou proceduru přiblíží, vysvětlí vám, co se bude dít a jaké pigmenty budou použity. Nejčastěji se upravuje obočí, nanášejí se oční linky a kontury rtů.

Ale pomocí 3D Efektu lze také získat oční stíny nebo červenější tváře.

Střecha obličeje

Obočí je nepřehlédnutelnou ozdobou a skutečně rámuje celý obličej. Pro úpravu obočí se používají metody stínování, vyplnění nebo linkování. Procedura trvá 1 až 2 hodiny.

Záleží vždy na tom, aby obočí působilo přirozeně, a také na požadované barevné intenzitě a šíři. Také lze obočí prodloužit vláskováním – v požadované délce a směru se vláskují nové chloupky a tím se obočí pozvolna tvaruje, zhušťuje a prodlužuje. Jedná se o 3D efekt.

Oční linky

Aplikují se na horní i dolní víčka. Lze použít jen mírné zvýraznění vytečkováním mezi řasami nebo nanést klasické plné linky od jemnějších k výrazným až po velmi výrazné – egyptské líčení. Vše si nejprve na oči pouze namalujete a rozhodnete se pro to co vám sluší nejvíce.  Linky lze po čase upravit nebo i změnit, podle toho, jakému nalíčení dáváte přednost. Ideální je mírné zvýraznění očí, které slouží jako základ pro malé i velké nalíčení.

Rty

Jsou také velmi důležitou součástí make-up. Permanentní konturou, stínováním nebo barevnou výplní docílíte plné tvary. Můžete vylepšit tvar rtů, například potlačit drobné asymetrie nebo doplnit ztrácející se retní červeň. Na upravené rty můžete nanést jakoukoli rtěnku nebo konturu jiné barvy. Pigmentaci lze i překrýt.

Stínování – podbarvování dokáže vytvořit efekt vlhkých rtů, které můžete vidět na fotografiích celebrit. Pokud toužíte po tom, aby vaše rty vypadaly také tak, neváhejte a zkuste permanentní make-up.

Některé salony ještě nabízí vyretušování jizev a také 3D efekt očních stínů. Nabídka je široká, záleží jen na vás, co si vyberete.

Jak to probíhá?

Ptáte se jestli to bolí? Ano, trochu to bolí a otéká. Samozřejmě všude používají anestetika, která před aplikací nanesou na obočí, oční víčka nebo rty. To vybranou oblast umrtví a bolest zmírní. Obočí bývá obvykle nejméně problematická oblast.

Oči a rty vám trochu natečou a potrvá dva až tři dny než se vrátí do normálu. Proto si v době po aplikaci neplánujte žádné společenské události ani výlet, buďte pokud možno v klidu a doma. Určitě dostanete podrobné instrukce, co máte dělat, a také krém, kterým můžete postižená místa ošetřit.

Po první aplikaci následují ještě korektury. Obvykle po několika týdnech. To znamená, že byste měli první návštěvu uskutečnit nejméně tři měsíce před svatbou.

A také, pokud máte v úmyslu nechat si upravit oči, obočí i rty – raději si naplánujte více návštěv.

Kolik to stojí?

Ceny se pohybují v širším rozmezí, záleží i na kvalitě pigmentu a způsobu provedení. Někde za to, že si objednáte horní i dolní oční linky dostanete slevu. Některé salony mají korektury zahrnuty v ceně a nabízejí i další možnosti slev. Na službu také dostanete 3-měsíční záruku, v této době můžete reklamovat případné nedostatky.

  • Úprava obočí obvykle od       4 500 Kč – 7 500 Kč
  • Úprava rtů obvykle od            5 000 Kč – 7 500 Kč
  • Horní oční linky obvykle od   2 000 Kč – 3 500 Kč
  • Dolní linky obvykle od           2 000 Kč – 3 500 Kč

Výsledný efekt ale stojí za to. Náklady na permanentní make-up zahrňte do svatebního rozpočtu jako investici do budoucna.

Výhody permanentního make-upu

Ušetříte čas věnovaný líčení, ušetříte finance, za které byste si koupila krášlící kosmetiku. Zdůrazníte půvab své tváře a potlačíte nedostatky. Získáte další krásnou vzpomínku na svou svatbu a také více sebevědomí a klidu.

A každé ráno se budete budit nalíčená a krásná. To už stojí za zvážení, co říkáte?

 

Zdroje fotografií: imgkid.com, cosmetic-lounge.at, lookingelegant.co, moncheribrides.com, unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close