Víme, jaké svatební dorty budou hitem v roce 2019!

Svatební dort, to je vedle svatebních šatů a kytice ta nejvíc viditelná svatební položka. I když je to vlastně dezert, je určen nejen pro chuťové pohárky, ale také pro potěšení očí. A jako takový se samozřejmě taky řídí módou. Zapátrali jsme, jaké styly budou vládnout svatebním dortům v příštím roce.

JasmineRaeCakes

S některými trendy se setkáváme už nějaký ten rok, jiné designové prvky jsou nové. Co zůstává, to jsou květinové motivy, světlé barvy i nahé dorty. Naopak nově můžete vidět třeba kosmická témata nebo černou barvu.

Vesmír a hvězdný prach

Téma kosmu se objeví mezi trendy ve svatebních dekoracích a zasáhne i dorty. Můžete je zdobit klasicky, motivy měsíce či hvězd, nebo si vybrat abstraktnější rovinu a zvolit třeba mlhovinu či jen hvězdný třpyt. Samozřejmostí jsou barvy noční oblohy či polární záře, ale překvapivě i astrologická znamení snoubenců.

JennyWennyCakes
JennyWennyCakes

Černá elegance

Černá barva pomalu vystrkovala růžky už nějakou dobu, aby se v roce 2019 konečně dostala na výsluní. Není to samozřejmě volba pro každého, černou na svatbě, tradičně spojené s jasnými barvami, unesou jen silné osobnosti. Dort v této barvě se uplatní nejen na rockové nebo gotické veselce, ale může úžasně vyniknout i na jako kus vysoce elegantní a sofistikovaný. Zkombinujte černou s odstíny zlaté, stříbrné nebo výraznými barvami a můžete si být jistí, že s dortem zabodujete.

TheSweetStuff
TortikAnnushkaCakes
TortikAnnushkaCakes

Čím větší, tím lepší

Pokud chcete hosty ohromit, není lepší volba, než obří, několikapatrový dort. Ale pozor, nemusí být celý pečený. Mistři cukráři si mohou pomoci falešnými korpusy, které jenom nazdobí stejně jako ty skutečné, takže opravdová velikost dortu může být zcela standardní. Takový dort není jen zákuskem, ale hotovým uměleckým dílem.

CakeOfSplendor
VindyaCakesAndEvents

Dekonstrukce: samostatné dorty a sladké bary

Dortové etažéry zaplněné malými dortíky, stejně jako různé variace sladkých barů, jsou populární už nějakou dobu. Po svatbě Harryho a Meghan, kteří měli několik pater dortu samostatně na různých tácech, se tento typ kompozice těší ještě větší oblibě. Je to praktické, lépe se to krájí a vypadá neobvykle a šik.

VioletCakesLondon
MamaCakes

Textura, struktury a hra světla

Strukturovaný povrch není žádnou novinkou, ale v nadcházející sezóně se dostane do popředí. Zbrázděný povrch využívá také vliv světla a jeho proměn. Můžete mít strukturu štuku, betonu nebo kamene, zajímavé je také dřevo, mramor nebo jen abstraktní textura. Tyto dorty vyniknou v industriálním nebo minimalistickém prostředí, které nebude odvádět pozornost od zamýšleného efektu.

JasmineRaeCakes
ZoeClarkCakes
ZoeClarkCakes

Polonahé dorty

Zatímco nahé dorty se stále těší velké popularitě, hlavně u rustikálních svateb, do popředí se začínají dostávat jejich poněkud „oblečenější“ bratříčci. Stále je jasně vidět složení dortu a jeho jednotlivé vrstvy, ale krému je na povrchu přece jen o něco více. Dorty tak působí uhlazenějším dojmem a hodí se k širšímu spektru svatebních stylů.

TheSweetStuff
NickyGrant

Metalické tóny a perleťové odlesky

Zlatá, stříbrná a další kovové odstíny jsou u snoubenců stále velmi oblíbené. Objevují se jak v podobě detailů, tak i jako hlavní barva dortu. Zatímco měď či růžové zlato se pomalu vytrácí, přetrvává zlato, stříbro nebo třeba perleťové odlesky.

CitySweets
AmaraCakeBoutique

Krásné dorty stále vedou

No a pak jsou tu dorty, které nezle nazvat jinak než „krásné“. Jemné, elegantní, jednoduché, s květinovou dekorací. Můžete si zvolit čistě bílou na bílé, nebo se inspirovat jemnými pastelovými odstíny. Cukrové květiny vyniknou i v provedení výraznějších barev.

ZoeClarkCakes

Tak co, najdete mezi těmito úchvatnými dorty svou inspiraci? Pokud ano, je to skvělé. Ale svatba je jen a jen vaším dnem. Nenechte se svazovat trendy a zvolte si takový dort, který bude lahodit vašim očím a odpovídat vašemu naturelu. Jen tak s ním budete spokojení.

MamaCakes
TheSweetStuff
TheSweetStuff
MamaCakes
RosewoodCakes
VindyaCakesAndEvents
RosewoodCakes
CitySweets
AmazingGraceCakes
AmaraCakeBoutique
AmaraCakeBoutique
AmaraCakeBoutique

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close