Jak navrhnout okouzlující svatební hostinu

Dojem ze svatební hostiny udává směr celému stylu vaší svatby.  Existuje několik věcí, které můžete začlenit do vašeho interiéru, tak že dosáhnete okouzlující úrovně stolování. Předáme vám tedy základní myšlenkové pochody svatebních stylistů tak, aby jste dosáhli svého očekávání.

Stropní závěsy

Jedním z moderních svatebních trendů, který dodá vzhled luxusu, jsou tzv. stropní závěsy. Fungují skvěle nejen při zakrytí nehezkých stropů, ale ucelují koncept s dalšími doplňky, jako jsou světla či lustry. Stylů uchycení je několik, nejste omezeni ani v barevné paletě, takže je to vhodný doplněk pro jakoukoliv barevnou kombinaci.

Osvětlení místnosti

Osvětlení je mimořádně důležitá záležitost, a to zejména večer. Pro zpestření události nebo dosažení intimního efektu je práce s osvětlením to nejdůležitější na hostině. Samozřejmě technické provedení může být různé (od lustrů, lampionů, až po malá světýlka). Jediným limitem vám může být samotné nebe, které mohou zdobit samotné hvězdy.

Dramatické dekorační kousky

Dojem objemnosti a hojnosti dosáhnete pouze přemrštěnými dekoračními kousky. Zvolte si jeden důležitý prvek, který je pro daný design důležitý, například samotná květinová výzdoba uprostřed stolů. Zvolte obrovské nebo vysoké svícny, podstavce pro květinové aranžmá, apod. Nenechávejte svatební stolování holé, ale také nemíchejte více jak jeden přemrštěný prvek, aby to v závěru nepůsobilo spíše kýčovitě.

Trendy zlato

Zlato bude pravděpodobně vždy číslo jedna v barevné paletě pro dosažení okouzlující svatební hostiny. Opět stačí zakomponovat pouze drobnosti, díky kterým dosáhneme třpytivého vzhledu. Pokud si stále nejste jistí, zda se vám tato barva líbí, či hodí použijte ji třeba jen do designu nádobí, ať už je to porcelán, nebo sklo. Také na papírové doplňky, jako je menu nebo kartičky se jmény, zvolte zlaté písmo.

Hrajte si s výraznými barvami

V podstatě je jedno k jaké barvě se osobně přikláníte a jakou kombinaci zvolíte, jen se nebojte experimentovat. To, že vás děsí smíchat více jak jednu barvu s bílou, vás ochuzuje o dosažení perfektního dostylování hostiny. Vhodné je zkombinovat minimálně dvě barvy s paletou bílé ( například: šedá-žlutá-bílá, červená-námořnická modř-bílá, apod.)

Volte soudobý dekor

Moderní styl může vaší hostině jen pomoci. Vydáte-li se směrem černo-bílého minimalistického dekoru, přidejte barvu, která prostor oživí. Skvěle fungují lehké růžové a fuchsie barvy, aby jste zvýraznili moderní nádech. Volte jedinečný materiál (například sklo, kov, papír v pastelových barvách), nebo specifické doplňky (viz níže retro disco koule, nebo různé ručně zpracované ozdoby).

 

Zdroj: Style me pretty, Belle the Magazine, Brides, Glamour and Grace

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close