S FoodIN cateringem můžete uspořádat svatební hostinu klidně i uprostřed přírody

Stále oblíbenější svatby v lůně přírody, na samotách, statcích a starých mlýnech narážejí na jeden drobný zádrhel. Tím je zajištění slavnostního pohoštění pro více lidí bez odpovídajícího kuchyňského zázemí. Trn z paty vám může vytrhnout cateringová společnost, která jídlo na oslavu doručí. A když si přiveze dokonce i vlastní kuchyň, máte vystaráno. Pražská firma FoodIN takový plný servis s vlastní pojízdnou kuchyní food-truckem ještě doplňuje o koncept vaření z lokálních surovin.

Kdo má svatební hostinu v běžné restauraci, objedná si jídlo u nich a nic dál neřeší. Pokud ale volíte pro samotný oběd nebo následující svatební party alternativní prostory, je využití cateringové firmy usnadněním celé akce, a někdy dokonce nutností.

Catering využijete, když slavíte:

  • na vaší chatě / chalupě / zahradě
  • v místě, kde se běžně nevaří vinárna, klub, sportovní areál, klubovna, kulturní sál…
  • ve starých objektech statky, zámečky
  • kdekoliv ve volné přírodě

 

Občerstvení můžete objednat na celý den nebo jen na část akce: například, když zvete na oběd do restaurace jen úzkou rodinu a ostatní přátele potom na party, která začne až odpoledne, nezřídka pak v jiných prostorách než rodinný oběd. Nebo pokud pořádáte jenom raut, který zastoupí i oběd a večeři…

Jak vybírat

Jestli už víte, že zrovna pro vás je cateringová firma dobrým řešením, věnujte se pečlivě výběru.

  • Firma musí být ochotná s vámi jednat, přizpůsobit se vašim přáním, a naopak navrhnout fungující řešení, když si sami nevíte rady.
  • Je dobré, když má reprezentativní nádobí a doplňky, ještě lepší, když nabídne rovnou i možnost zajistit dekorace, popř. dort či květinovou výzdobu.
  • A v neposlední řadě vám od nich musí chutnat a jejich styl vám sedět. Chcete-li spíše tradiční pohoštění, zřejmě vás nezaujme nabídka firmy, která nabízí třeba raw stravu.
  • Kdo chce něco víc, může hledat společnou filozofii. V případě FoodIN je to podpora místních výrobců a produktů.

Využívání lokálních surovin je stále oblíbenějším způsobem, jak dát najevo starost o své okolí, šetrný přístup k přírodě a udržitelný životní styl. Nejen, že tak dáte práci místním podnikatelům a jejich zaměstnancům, ale ještě navíc ušetříte přírodu splodin z letecké dopravy surovin přes půlku světa.

Vzhledem k tomu, že všechny dodavatele zakladatelka projektu FoodIN Petra Pavičová osobně vybrala a každou surovinu tak dobře zná, jídlo doprovází i mnohdy zajímavé příběhy.

Pokud je vám toto myšlení sympatické, podívejte se taky na další projekt spojený s touto firmou, LokálněIN.

Svatební catering

Asi vás také bude zajímat, co FoodIN nabízí v oblasti svatebního cateringu.

  • Přijedou kamkoliv po ČR.
  • Umí udělat občerstvení i ve volné přírodě i pod střechou.
  • Kde není kuchyň, využijí food-truck, který je vybaven jako plnohodnotná kuchyň a navíc vytvoří skvělou uvolněnou atmosféru. Pochutiny připravují ve food-trucku průběžně, takže je všecko vždy čerstvé.
  • V nabídce je i FoodIN bar.
  • Jsou flexibilní. Zajistí klasickou svatební tabuli, raut, grilování, sladký bar, drink bar, snídani…
  • Připraví jídlo na celý den nebo třeba jen na odpolední a večerní občerstvení.
  • Dodají dort, koláčky, výslužky pro svatební hosty.
  • Mají zkušenosti s hosty různých národností a jídelních preferencí.
  • Máte mezi pozvanými vegetariány a vegany nebo potřebujete občerstvení bez lepku či laktózy? Pro FoodIN žádný problém, i s tímto druhem stravy mají zkušenosti.
  • Kromě jídla zajistí kompletní vybavení ke stolu: sklenice, talíře a servírovací nádobí, příbory, ba i samotné stoly, stolky a židle. Stejně tak i kompletní výzdobu, od váziček, přes podtácky a svícny, až po směrovky a rozcestníky. Firma umí dodat jak inventář v klasickém stylu, tak ručně vyráběný nábytek a dekorace v duchu Provence a vintage.
  • A kdybyste náhodou zatím neměli vybranou vizážistku nebo fotografa, i ty vám doporučí.

FoodIN vám bude vyhovovat, pokud hledáte moderní, lehkou a nápaditou kuchyni z kvalitních místních a sezónních surovin. Podávají kvalitní masa, domácí uzeniny a paštiky, místní sýry, chutné úpravy zeleniny i luštěnin, nabídnou salátový bar i výběr ovoce. Jídlo se snaží připravovat tak, aby navozovalo domáckou atmosféru, popř. se neslo v duchu provensálského stylu. Inspiraci Francií nezapře ani aranžování pokrmů, na talíře i na stoly, které je doslova pastvou pro oko. Catering s FoodIN se tak stává nejen pouhým jídlem, ale i zážitkem.

Líbí se vám nabídka, ale svatbu už máte za sebou, nebo vás teprve čeká žádost o ruku? Co takhle oslavit výročí soukromým obědem od FoodIN u vás doma? Nebo při netradičním občerstvení oslavit Valentýna či narozeniny a u toho položit onu zásadní otázku…co říkáte, pánové? Romantický efekt zaručen!

Finance a kontakty

A jak to chodí? Nejprve vyplníte na webu nezávaznou objednávku, kde mimo jiné uvedete, kdy a kde se akce koná, pro kolik hostů a jakou máte představu. Jestli představu nemáte, můžete se inspirovat vzorovými menu na webu, nebo se prostě nechat vést od Petry Pavičové, která již má zkušenosti s tím, co na svatbách funguje a co se hodí.

A poté už jen ladíte podrobnosti a dle vašich požadavků vám bude vypočítána cena. Výsledná částka zahrnuje nejen jídlo a pití, ale také personál po celou dobu akce, odvoz odpadu, případně dopravu a instalaci nábytku a dekorací.

Aby byla vaše objednávka závazná, musíte uhradit 50 % ceny jako zálohu, zbytek se doplácí v den konání akce.

Chcete si jídlo u FoodIN objednat? Tady máte kontakty:

E-mail: catering@foodin.cz

Telefon: 603 425 156

Facebook: www.facebook.com/foodin.cz

Instagram: www.instagram.com/foodin.cz/

 

 

Zdroj: Foodin.cz

 

 

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close