Zámek Loučeň je ideálním tipem na svatbu. Nabízí obřad, hostinu i ubytování na jednom krásném místě

Našli jsme pro vás originální místo na svatbu. Barokní zámek Loučeň stojí nedaleko Nymburka. Je nově zrekonstruovaný a nabízí nejen zajímavé a originální denní i noční prohlídky, ale také je tu 12 labyrintů a bludišť, ve kterých můžete strávit třeba celý den. Na zámku se pořádají také kulturní akce a zejména romantické svatby. Svatbu vám uspořádají v barokních zámeckých interiérech nebo v krásném parku, v nabídce je i barokní kostel.

Rozsáhlá rekonstrukce zámku probíhala v letech 2000-2007 a dne 7. 7. 2007, byl nově zrekonstruovaný zámek otevřen pro veřejnost. Od té doby si již získal své věrné návštěvníky a také na jeho pohostinnost dnes s láskou vzpomíná mnoho svatebčanů.

Zároveň s obřadem si můžete objednat i hostinu a dokonce i ubytování – to vše na jednom místě. Samozřejmostí je prohlídka labyrintů a bludišť, které jsou skutečným unikátem v rámci celé Evropy.

Pomáhal je vytvořit Adrian Fisher z Velké Británie. Je to autor největšího počtu v současné době realizovaných labyrintů a bludišť na světě. Pokud máte obavu, že se v bludišti ztratíte – máme pro vás tajnou radu přímo od zámecké paní: „Jděte pořád doleva.“

Co je možné na Loučeni objednat?

Svatbu na klíč podle vašich představ, to znamená vše, kromě prstýnků a svatebních šatů. Celé osazenstvo zámku vám vyjde vstříc a udělá možné i nemožné pro splnění vašich přání.

Prý také pomáhají hodná zámecká strašidla a víly, takže nemusíte mít žádné obavy – kouzelná moc je na vaší straně.
Obřad lze uspořádat pod širým nebem v krásném zámeckém parku nebo v historických prostorách zámku. Přejete-li si svatbu v kostele – k dispozici je barokní kostel v blízkosti zámku.

Svatební noc můžete strávit v zámeckých komnatách nebo v Domečku knížete Alexandra. Ubytování pro svatební hosty je možné v zámeckém hotelu Maxmilián, který také připraví ukázkovou svatební tabuli, plnou skvělých zámeckých lahůdek doplněných výběrem kvalitních vín.

Zámek má vlastní parkoviště, kam se vejde i několik autobusů. Příjezd aut nebo kočárů do areálu zámku je možný jen pro nevěstu a ženicha.

Pár čísel pro bližší představu

Uvnitř je možné uspořádat svatbu až pro 200 osob. Ve venkovních prostorách je možné udělat svatbu až pro 450 osob. Ubytovat lze až 161 osob.

Na webových stránkách najdete podrobně rozepsanou celou zámeckou svatební nabídku. Jednotlivé ceny jsou spočítány na hosta, takže budete přesně vědět, kolik co stojí.

Jednotlivé svatební balíčky vždy zahrnují cenu za pronájem obřadního místa, květinovou výzdobu, možnost fotografování kdekoli v areálu a také hudbu.

Ceny balíčků se pohybují od 13 950 Kč do 31 300 Kč.

Objednávat termín svatby je doporučeno rok dopředu, ale zámecký tým je tak skvěle sehraný, že už dokázal připravit výpravnou svatbu do jednoho měsíce od objednání termínu. Věřte nebo ne, na Loučeni se kouzlí…

Barokní zámek má krásný areál a zajímavou historii, je to báječný cíl na výlet nebo pro společenskou či firemní akci. Jeďte se přesvědčit osobně a strávit den s historií, v labyrintech a na závěr si můžete dát piknik v parku. Koš plný zámeckých dobrot určitě stojí za ochutnání.

Kontakty na Zámek Loučeň:

web: www.zamekloucen.cz

e-mail: infocentrum@zamekloucen.cz

telefon: +420 727 900 616

 

Zdroj fotografií: zamekloucen.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close