Pohádkový zámek Červená Lhota je krásné místo na svatbu. Zorganizují vše podle vašeho přání

Lákají vás romantická místa? Uvažujete o svatbě na zámku? Máme pro vás tip na pohádkovou svatbu. Renesanční zámek Červená Lhota stojí v Jihočeském kraji. Je to krásné a vyhledávané svatební místo. Červená Lhota je vodní zámek, který se téměř vznáší na hladině krásného jezera. Jezero dává celému místu zcela nenapodobitelnou atmosféru. S okolím je zámek spojen kamenným mostem.

Červená barva budov také není obvyklá. Podle pověsti byla červená zvolena proto, aby zakryla kříž namalovaný lidskou krví na původně bílé fasádě. Kříž je prý k vidění dodnes.

Zámek je také oblíbeným místem filmařů. Točilo se zde mnoho pohádek, např. Zlatovláska. Kdo by si nepamatoval dnes už klasické provedení této pohádky z roku 1973 s Jorgou Kotrbovou a Petrem Štěpánkem v hlavních rolích. Zámek také přivítal Princeznu na hrášku nebo pohádku O zatoulané princezně.  Natáčely se tu i filmy, jeden z nejznámějších je film Svatby pana Voka s Milošem Kopeckým.

Rozhodně je Červená Lhota krásným místem, kde se daří lásce a konají se tu i krásné svatby. Jako novomanželé se můžete projet po jezeře, fotit se v celém areálu a také v prostorách, které nejsou veřejnosti přístupné.

Zámek je přístupný od dubna do října. Lze si zde objednat nejen obřad, ale také hostinu.

Autem se dá přijet až na parkoviště u zámecké restaurace. V restauraci také sídlí svatební agentura, která vám pomůže a poradí se vším od pozvánek, přes výzdobu, hostinu, odvoz. Zkrátka se vším, kromě výběru šatů. Je tu také možnost získat slevu na pronájem obřadního místa, stačí se poradit.

Jejich nespornou výhodou jsou stovky a stovky svateb, které úspěšně zorganizovali. Místo, restauraci i další možnosti, které okolí nabízí, dobře znají a provedou vás úskalími svatebních příprav bez většího časového zatížení pro vás.

Snoubenci si mohou vybrat, zda chtějí mít svatbu v parku, s krásnými kulisami v pozadí. Nebo v obřadní místnosti na zámku nebo v zámecké kapli.

Co je nutné udělat?

Nejprve si domluvte datum a čas obřadu na matrice Městského úřadu  v Kardašově Řečici. Můžete telefonicky: 383 134 488 nebo 734 200 923, nebo na emailu: zdenka.bzonkova@kardasova-recice.cz.

Dále, uhradíte úřední poplatek a spojíte se zámkem, vyberete si místo a rozsah služeb a zaplatíte poplatek za pronájem prostor. Ten činí 5 000 Kč.

Do této základní varianty je zahrnuto:

  • pronájem vámi vybraných svatebních prostor
  • úklid a příprava prostor k obřadu
  • květinové aranžmá na stolku oddávajícího
  • reprodukovaná hudba (snoubenci si mohou dodat i vlastní skladby)
  • novomanželský přípitek bílým vínem
  • možnost focení ve svatební síni, v exteriéru zámku a v giardinettu (růžové zahrádce pod zámkem, která není běžně přístupná)

Pokud si pronajímáte místo v parku, dostanete navíc ještě vínový koberec a 16 bílých židlí. Za nepříznivého počasí se konají svatby pouze v prostorách zámku.

Obřadní síň má své limity, park nikoli. V parku můžete pořádat libovolně velký obřad. Pokud máte zájem i o rozšířenou nabídky, pracovníci svatební agentury se vám budou rádi věnovat. Můžete si také objednat na přípitek speciální skleničky, které vám budou připomínat datum vaší svatby.

Od dubna do října je Červená Lhota ideální místo pro svatební obřad. A kdoví, možná uvidíte i Zlatovlásku a pana Voka.

Zdroj fotografií: zamek-cervenalhota.cz, tripadvisor.cz, cestujemeceskem.cz 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close