Chcete opravdu originální snubní prsteny? Sáhněte po damasteel od Hynka Kalisty

Snubní prsteny jsou typickým symbolem manželství. Jejich výměna bývá, vedle nezbytného „ano“ a polibku, tím nejdojemnějším okamžikem svatebního obřadu. A při každodenním nošení nám náš slib připomínají. Proto jejich výběru věnujeme maximální pozornost. Musí se nám líbit nejen během obřadu, ale i dlouho poté, ladit s naším stylem a povahou, abychom je rádi nosili. Originální a nadčasový design prstenů nabízí ateliér Kredum Hynka Kalisty.

Nejčastějším materiálem pro výrobu snubních prstenů je zlato, ať už žluté nebo bílé. Oblíbená je také chirurgická ocel nebo platina. A pak jsou zde netradiční materiály. Třeba damascénská (damašská) ocel, neboli damasteel.

Tento materiál je velmi trvanlivý, šperk se jen tak nepoškrábe, nepodléhá korozi ani nemění barvu. Nevyvolává alergie. A každý jednotlivý prstýnek má originální kresbu, dva stejné nenajdete. Kresba se sice může časem oleštit v závislosti na tom, jak byla původně intenzivní, ale lept se dá vždy znovu obnovit. Ke šperkům totiž Kredum nabízí celoživotní servis.

V ateliéru Hynka Kalisty se šperky vyrábějí ručně, ocelové prsteny se po vykování vkládají do kyseliny, kde získají právě onu typickou kresbu. Může být nenápadná, viditelná jen při blízkém pohledu, nebo výrazná, podle toho, jak dlouho se šperk v lázni koupal.

Vybírejte osobně nebo online

Ateliér Kredum nabízí možnost osobního výběru, mají stylový showroom v malebném městysi Pecka u Nové Paky. Na schůzce se domluvte předem, mailem nebo telefonicky. Na každého klienta si vyhrazují zhruba hodinu času, aby domluva probíhala v klidu, bez časového tlaku.

Ale šperky si můžete objednat i online. Na svých stránkách mají podrobný návod, jak na to, aby vám prsteny dokonale seděly a byly přesně podle vašich představ.

V prvé řadě si vyberete kov, z něhož chcete prstýnky vyrobit. Poté si můžete zvolit i takové drobnosti, jako je tloušťka, profil (průřez), jaký chcete mít vnitřek prstenu (hladký, leptaný atd.), ozdoby, kombinaci s jiným kovem a samozřejmě velikost. U šperků z damasteel pak také intenzitu leptu, případné ztmavení a typ vyleptané struktury (kolečka, čárky, dřevo, voda, vítr). Objednat si můžete i rytí textu do vnitřní strany prstenu. Je-li toho na vás moc, nevadí. Pošlete jen fotku prstenu z nabídky e-shopu a další parametry už v Kredum doladí za vás.

Samostatnou kapitolou je velikost prstenu. Nejlepší je samozřejmě zajet si přímo do Pecky, ale ne vždy je to možné. Doma se vyhněte měření pomocí provázku, lepší je zajít si do nějakého klenotnictví a využít jejich měřidlo. Mělo by stylově odpovídat vašemu vysněnému prstenu, protože jinak se na prstě chová masivní kus a jinak jemná ozdoba. Nebo si u Hynka Kalisty můžete zapůjčit jejich měrky. Pošlou vám je poštou za malý poplatek.

Všechny prsteny lze udělat na míru, objednací doba je 3-8 týdnů, podle náročnosti výroby a kombinace materiálů. V sezóně pak platí, že čím dřív objednáte, tím lépe. V případě časové nouze se můžete domluvit na expresní výrobě za příplatek. A na e-shopu najdete i šperky skladem, které jsou hned k odeslání.

A ještě jednu vychytávku Kredum nabízí: možnost půjčit si prsten až na 14 dní domů a vyzkoušet si, jestli se vám dobře nosí a hodí se k vám. Záloha je 100 % ceny prstenu, takže pokud se rozhodnete, že si ho necháte, stačí o tom výrobce informovat a šperk je váš.

Další nabídka

V nabídce mají i jiné materiály než jen damasteel:

  • zlato
  • stříbro
  • titan
  • nerezovou ocel
  • mokume gane — zvláštní technikou vyrobená slitina drahých kovů, nejčasteji zlata, stříbra a palladia
  • jejich kombinace — např. damasteel se zlatým proužkem


A pochopitelně vyrábějí nejen prsteny, i když ty tvoří velkou část nabídky. Kromě nich u Kredum najdete také:

  • přívěsky
  • náušnice
  • náhrdelníky
  • náramky
  • spony do vlasů
  • trsátka
  • spony do kravaty
  • manžetové knoflíčky
  • spony na opasek


Ceny a kontakty

A jak se tyto originální kousky pohybují cenově? Překvapivě celkem přijatelně:

Jednoduchý nerezový prsten wood stojí krásných 889 Kč. Jednoduchý damasteel prsten s kresbou dřevo, bez kamenů a dalších zvláštností pořídíte za 3690 Kč. A z druhé strany spektra zde je např. zásnubní prsten damasteel s pravým diamantem za 35 580 Kč, prsteny ze slitiny mokume gane stojí kolem 20 000.

Jestli se vám šperky z ateliéru Kredum líbí, tady jsou kontakty, kde se můžete objednat na konzultaci:

telefon: 498 771 798

e-mail: obchod@kredum.cz

Inspirace na závěr








 

Zdroj: Kredum.cz

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close