Míša se rozhodla přijet k oltáři na koni. Víme, co na to svatební hosté a jak probíhal zbytek svatby

Míša a Ondřej měli nízkonákladovou, zato však stylovou a krásnou svatbu plnou zvířat. Příjezd nevěsty před oddávajícího na koni je dokonalý a originální nápad. Zajímá vás, jak celý den probíhal a jaká další zvířata se svatby účastnila? Dozvíte se hned o pár řádků níž, v dalším příspěvku do rubriky Vaše svatba. A teď už předejme slovo samotné novomanželce:

Milé budoucí nevěsty, ráda bych se s vámi podělila o svoji zkušenost s plánováním naší svatby.

Popravdě, když mě tehdy můj přítel požádal den před Vánocemi o ruku a poklekl do sněhu při procházce zasněženým parkem ve Znojmě, kde jsme byli na návštěvě u jeho rodičů, byla jsem poněkud zaskočená. V té době jsem na něco takového nebyla připravená a měla jsem hlavu plnou jiných starostí, týkajících se dokončení studia ve škole a zařizování věcí kolem koupě společného bytu.

První plány a náhoda nám hraje do karet

Svatbu jsem tedy začala plánovat až po ukončení studia, což bylo asi rok a půl před termínem naší svatby. Prvním, co jsme s přítelem probrali, bylo, jakou má každý o svatbě představu. Asi budu patřit mezi jedny z mála ženských, které o svatbě nikdy moc nepřemýšlely, plánování a představám se spíše vyhýbaly – tudíž bylo trochu těžké se vším najednou začít. Nejvíce inspirace jsem našla přes Pinterest, kde jsem si ukládala všechno možné od místa svatby, přes typ svatby, dekorace až po vychytávky, jak si udělat spoustu věcí sama.

První věc, na které jsme se shodli, bylo, že chceme mít svatbu někde venku s hezkou přírodou kolem (někde v sadu ve stodole nebo na chatě v lese). Když jsme se zmínili rodině o tom, že bychom v létě chtěli mít svatbu, shodou okolností se k nám dostalo, že jedna krásná chata, kde se pořádají svatby, je jen kousek od naší vesnice a od města, kde bydlí většina mé rodiny.

A tak jsme se rozhodli zkusit vymyslet hezký termín svatby a zjistit, zda je v tomto termínu chata k dispozici. Měli jsme štěstí, že jsme začali plánovat dost s předstihem a náš termín byl ještě volný (jen pro informaci, chata je rezervována na téměř rok dopředu).

Zpočátku jsem si myslela, že se přítel nebude chtít do plánování moc zapojovat, tak jsem si říkala, že to budu mít všechno vymyšlené a naplánované celkem rychle, protože na plánování jsem maličko “ujetá”, ale opak se stal pravdou, a tak jsme začali vše probírat společně, a tím se průběh věcí trochu zpomalil.

Pomoc rodiny je neocenitelná

Co se týče finanční stránky, tak nás překvapila rodina, která nám svojí pomocí ulehčila spoustu věcí. Chtěli jsme mít krásnou svatbu pro cca 80 lidí a snažili jsme se co nejvíce ušetřit, takže jsme se rozhodli, že to celé vezmeme do vlastních rukou.

Pozvánky jsme si udělali sami, pár drobností jako např. album na fotky z polaroidu, umělé eukalypty na stoly a šaty pro družičky jsme s předstihem objednali přes Aliexpress. Fotila nás naše dobrá kamarádka, dort pekla sestřenice, všechny výborné dortíky do sweet baru napekla mamka s tetou, jídlo na hostinu i raut jsme měli domluvené s přítelovou maminkou, která vlastní restauraci, víno nám dal svatebním darem náš kamarád.

Slavobránu a dřevěné dekorace vyrobil přítel, o dárečky pro hosty (utěrky s vyšitými iniciálami) se postarala mamka, o drobné dekorace na stůl jsem se postarala já a pár drobností týkajících se výzdoby jsem sehnala ve skvělém obchůdku v Brně (Svatbadekor).

Líčení a svatební účes jsem měla od mladé a šikovné slečny Diany Strkačové. Šaty jsem si nechala šít na míru od Elody – tento obchod bych doporučila všem budoucím nevěstám. O překrásné květiny se postarala šikovná Barbora Rous Květová. Oblek jsme pořizovali v Bandi. A moc doporučuji naši úžasnou fotografku Chaňovic fotí.

Kalamita s  vodou

Den před svatbou, kdy jsme od poledních hodin měli k dispozici areál a chatu, jsme s rodinou začali vše připravovat. Docela velká komplikace nastala již při předávání chaty, kdy jsme zjistili, že prostory nejsou uklizené, protože den předtím byla bouřka a ta způsobila problémy s elektřinou (která již fungovala), ale zapříčinila, že netekla voda. Takže jsme museli nejdříve vyřešit tohle, což se povedlo v odpoledních hodinách, a my mezitím připravovali všechno ostatní.

Pro případ deště jsme měli předem domluvenou firmu, která nám přijela postavit stan nad pódiem.

Přípravy se kvůli komplikacím s vodou trochu protáhly, a tak jsme šli spát o něco později, než jsme plánovali. Další problém nastal ještě předtím, než jsme šli spát. Naši pomocníci se chtěli jít osprchovat, když jsme zjistili, že voda opět neteče. Takže nastaly obavy, zda bude funkční v den svatby, protože bez toho by nebylo možné ani použít toaletu a neměli bychom pitnou vodu. Naštěstí přijeli opraváři již ráno a dobře to dopadlo.

Nádherná veselka s milovanými zvířaty

Svatba byla opravdu kouzelná a nakonec ještě i o něco krásnější, než jsem se odvážila doufat. Při mém příjezdu k oltáři na koni byli hosté překvapeni a já se dojímala nad tím, že jsou tu všichni, které mám tak ráda, pohromadě. Obřad byl krásný a všem se moc líbil. Nechyběla i naše milovaná Ivy – rok a půl stará fenka výmarského ohaře, která nám přinesla prstýnky připnuté na obojku.

Oddával nás náš dobrý přítel, se kterým jsme probrali a poupravili nachystanou řeč a nezbytnosti pronesl pán z matriky. Po obřadu proběhly gratulace, hromadné foto a pak jsme se odebrali k hostině. Pro nejbližší rodinu byl připravený oběd uvnitř chaty a pro přátele posezení venku.

Neměli jsme žádný extra harmonogram plný zábavy, proběhlo focení, hod kyticí, první tanec a pár her, které připravila má sestra – svědkyně (zvedání boty, tombola) a bylo přichystané karaoke.

Svatba se všem nesmírně líbila a i my jsme si ji užili na 150 %. Na tento krásný den budu vzpomínat celý svůj život! 🙂

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close